Oikea öljynsuodatin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 28.4.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tarvis tietää että miten tärkeää 60-luvun kasi koneissa on, että öljynsuodatin on tarkalleen oikea? Suodatin on vaihdettu mutta se ei olekkaan sama kuin on tarkoitettu.. se käy hyvin kierteiltään ja muutenkin on saman kokoinen kuin alkuperäinen... Täytyykö vaihtaa ja mitkä seikat ratkaisee
     
  2. duster73

    duster73 Gearhead

    mun mielestä ei niin merkitystä,kunhan kierre on sama ja tiivistepinta samal kohal,ni pitäs skulata.kaverillakin oli yhessä valtterissa ladan suodatin,ku muita ei meinannu peltsareiden takia saada pois.eikä ole ainakaan siinä ollu mitään ongelmia.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    ok.. niin mäkin sen järkeilin, mutta aattelin kysyä itseäni viisaammilta.
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Olennaista käytettäessä "vääriä" öljynsuodattimia on kierteen ja tiivisteen lisäksi se, onko "alkuperäisessä" ösuodattimessa sisäänrakennettu ohivirtausventtiili ja/tai tyhjenemisenestoventtiili. Käytettävässä "korvaavassa" tulee luonnollisesti myös olla samat kapistukset isompien yllätysten välttämiseksi. Ohiv.venojen aukeamispaineissa on eroja, mutta se on sitten oma lukunsa, useimmat varaosamyyjätkään eivät arvoja tiedä.
     
  5. duster73

    duster73 Gearhead

    totta on tuokin.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kannattaa katsella sen putsarin sisään ennen asennusta. Jotku sihdit niin "piikasilla"reijillä,ettei noissa vanhemmissa koneissa enää kierrä öljy kunnolla.
     
  7. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

  8. Anonymous

    Anonymous Guest

Kerro tästä muillekin!