Oikeusasiamiehelle palautetta Trafi:sta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja atobee, 19.12.2012.

  1. atobee

    atobee Gearhead

    Missä vaiheessa sinusta tulisi verovelvollinen vai kävisitkö rekistöröimässä auton nimiisi?
     
  2. atobee

    atobee Gearhead

    Noi verothan on ulosottokelpoisia, onko kukaan saanut Trafi:lta maksamiaan toisen veroja jälkeenpäin takaisin?
     
  3. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Hyvin kirjoitettu!
     
  4. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    en tiedä tarkalleen miten se menee. mutta lueskelin tos päivällä huvikseni ajoneuvoverolakia, viidennen pykälän lopusta;

    Ajoneuvon rikoksella haltuunsa saanut henkilö on velvollinen suorittamaan veron ajalta, jolta ajoneuvon omistajalle tai haltijalle on myönnetty vapautus verosta 19 §:n 1 momentin 1 kohdan nojalla.

    ja toi yhdeksästoista pykälä alkaa seuraavasti;

    19 §
    Veronkanto eräissä tapauksissa

    Ajoneuvoveroa ei tarvitse suorittaa siltä ajalta, jona ajoneuvo on:

    1) ilmoitettu poliisille anastetuksi;


    mahtaa olla helpompi maksaa verot, ku odotela niitä joltain pikkunilkiltä.
     
  5. atobee

    atobee Gearhead

    Katos, tuo sinun esimerkkisi auton käyttökiellosta varkaustapauksessa on siis mahdollista.
    Näin meillä Suomessa... :odroll:
     
  6. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    naapurin hiacella tässä liikenteessä. oppiipaha olee
     
  7. Putte

    Putte 1st gear

    Aikanaan käyttömaksu olikin tilapäinene ja se poistettiin samalla kun tilalle tuli uusivero nimeltään ajoneuvovero. Samassa yhteydessä veron kanto muutettiin tarrasysteemistä nykyiseen lappusysteemiin. Ajoneuvoveroa ei säädetty tilapäiseksi, kuten edeltäjänsä oli.
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Onhan se laiton, jos syytön joutuu kärsimään toisen henkilön laiminlyönneistä.
     
  9. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    pitäisköhän säätää laki joka kieltäis laittomuudet? :lol:

    meinaan vaan, et on sit ilmeisesti joissain tapauksissa laitonta vapauttaa auton omistaja verovelvollisuudesta silloin ku auto on ilmoitettu anastetuksi.. siis niissä tapauksissa ku autovarkaalla ei oo aikomustakaan maksaa veroa. kai se olis alettava tiedustelemaan tätä ennalta, -"täs olis tätä autoveroa nyt vähäsen, meinaatko maksaa? ai et, no maksakoot omistaja."
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Meinasin siis, että voiko laittaa perintätoimiston asialle karhuamaan siltä edelliseltä omistajalta sitä sinun maksamaa laskua. Ei siis perinnöstä kyse vaan perittävästä.
    Trafi ei sitä perintää tee kuitenkaan ja vero on maksettava siis maksat itse ja karhuat sitten varsinaiselta verovelvolliselta jälkikäteen.

    Tätä tarkoitin.
     
  11. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    tämäkin laki lähtee siitä oletuksesta että auton omistaja on automaattisesti rikollinen .
     
  12. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Niin kuin me joudutaan maksamaan EU:n pankkiireiden ja reikan karvaranteiden laiminlyönnit..? :eek:

    No, meni taas[​IMG]
     
  13. ohc205

    ohc205 1st gear

    Tuossa syksyllä vaihdoin autoa ja tarkastin silloin että verot on maksettu, nyt tuli kuitenkin kirje trafilta, että edelliseltä omistajalta on 35e jäänyt maksamatta ja ajoneuvo on käyttökiellossa..

    Voisin itsekin valittaa oikeusasiamiehelle asiasta. Kyllä se on niin että jokainen vastaa veroista omalta omistusajaltaan.
     
  14. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    vittu nyt.

    kyllä, jokainen vastaa omista veroistaan. soitat sinne trafiin, ja sanot ettet maksa sitä. sit ne eivät peri sitä siulta, vaan siltä edelliseltä omistajalta. käyttökieltoa se ei poista, mut saatpa vittu oikeutta ku et joudu maksamaan sitä.
     
  15. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    jos omistat ihan laillisesti ajoneuvon etkä voi käyttää sitä ENTISEN omistajan verovelkojen takia niin ei siinä kyllä oikeus toteudu .

    mainitkaa joku toinen maa missä on vastaava järjestelmä .
     
  16. pas2

    pas2 Gearhead

    Joskos kaikki me Trafin väärin kohtelemat laittaisimme valituksen oikeusasiamiehelle???
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Eikös se joskus katkennut vero siihen päivään kun uuden omistajan nimiin auto siirtyi ja lasku lähti omistajan vaihdos päivänä siihen mennessä olleista veroista?

    Aiemmin kysyttyyn
    Jos myydessä vakuutetaan ja tarkistetaan auton olevan verokunnossa ja pollet vie kilvet niin pollet on väärässä.
    Jos myydessä ilmoitetaan, ettei auto ole verokunnossa ja pollet vie kilvet niin pollet on oikeassa.

    Tuohon kyllä pitäisi saada korjaus jos ajoneuvoveron erääntyminen tapahtuu omistajan vaihdoksen jälkeen ei uuden omistajan pitäisi olla edellisen veroista velvollinen.
     
  18. tukkijulli

    tukkijulli Gearhead

    asiaan.tehkää,kuin topikinaloittaja.ato on ytimessä!hymiö
     
  19. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    Niin, eihän se uusi omistaja olekaan verovelvollinen, vaan se verovelvollisuus säilyy edellisellä omistajalla. Ajoneuvoverolain 58§, eli käyttökielto vaan pitää käytännössä huolen siitä, että joku muu kuin verovelvollinen tosiasiallisesti veron maksaa tai sitten odottaa jonkun määrättömän ajan, että Trafi saa perittyä maksun oikealta verovelvolliselta. 6§ Verosta vastattavaksi ottaminen On kirjoitettu niin, että kun maksat edellisen omistajan verot olet ilmoittanut ottavasi vastattavaksi edellisen omistajan maksamattomat verot. Laki on yksiselitteisesti paska ja täydellisesti ristiriidassa sen kanssa mikä on oikeudenmukaista, varsinkin kun huomioidaan että kyse on pikkusummista ja viranomaisella, jos jollain on/pitäisi olla riittävät keinot maksujen perimiseksi. Ainoa johtopäätös on että Trafi ei vaan osaa ja lainvalmistelijat ovat varsinaisia uberkyrpiä näpertelijöitä. 69§ momentteineen yhdestä mitättömästä ajoneuvoverosta, josta puolet on tehty siksi, ettei kulmahousut voi ajaa verotta. Lopullisesti asiasta päättäneet kansanedustajat taas eivät ole ymmärtäneet mihin ovat kumileimasimellaan lätkäiseet. Liian hyvin menee edelleen kun virastoissa on varaa pitää paperin pyörittäjiä tälläisiä näperteilijöitä. Tulis kunnon lama ja tappas koko Suomen.
     
  20. freeride

    freeride Gearhead

    ole huoleti..se on tulossa jo kovaa kyytiä ja osittain onkin täälä jo :lol: siitä pitää nykyinen hallitus tehokkaasti huolta.ei se suolifinlandiaa tapa,mut toivottavasti edes osan turhimmista paperinkantajista.
     

Kerro tästä muillekin!