Olds 307Y ja kiljuvat hihnat

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Petri R., 26.9.2019.

 1. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Vaimon Capricessa (307cid Osmo) hihnat kiljuu joka kylmäkäynnistyksessä niin että meinaa naisella lähteä järki. Kiriminen ei auta, kitkaspray auttaa kaks päivää. Hihnat on Rockautosta tilattu eli oikeaa mallia ja aikansa olivat hiljaiset mutta ne ajat on takana päin. Ilmeisesti hihnapyörät niin kuluneet? Uusia hihnapyöriä ei saa niinku johonkin Chevyn koneeseen, joten leveämpää hihnaako tilalle? Onko mittoja heittää? Muu vika?
   
 2. xarper

  xarper Gearhead

  13mm hihna sinne, muutaman kerran ku kiristää tiukaks ni se "hakee paikkansa" ja pysyyki kireellä sit.
   
 3. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Ei siellä ole ku laturi joka kiljuu. Sen hihnapyörä on kulunu U-malliin, ku pitäs olla V. Se on ihan sama joka GM-tuotteessa, eli saa.
   
  hantta tykkää tästä.
 4. Sierra

  Sierra Gearhead

  Itsellä kans yhdestä kiljuvasta vanhemmasta Transetista kokemuksia. Uusi moniurahihna ei auttanut, otin laturin hihnapyörän irti ja sen kanssa menin autosähköliikkeseen, siellä oli useita kymmeniä uusia erilaisia pyöriä osalaatikossa, mutta mikään ei sopinut tuohon kiinakura laturiin ja tuttu ei raahdi ostaa uutta laturia, toki siinä alipainepumppu yhdistettynä joten aavistuksen kalliimpi.
  Kyllä kuuluu kun lähtee ajamaan, jo 2v kiljunut.
   
 5. SauliK

  SauliK 2nd gear

  mulla oldsissa vingahtelee vesipumpun hihnapyörä kaasuttelun tahtiin kylmänä. kun visco vähän löysää niin loppuu vingahtelutkin, hihnoja vois olla varaa jopa hiukan kiriäkin mutta ei ole paljon häirinnyt
   
 6. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Missä kaikki farmarit taisin laittaakin tuon oman setuppini ja ei oo vinkunu. Käy vakoilemassa sieltä ;)
   
  Aake-cc tykkää tästä.
 7. hantta

  hantta Gearhead

  Usein tuo vinkuminen lähtee siitä, kun Esson baarissa kuulee asiantuntijoilta, että jenkkiiin voi hyvin laittaa millisen hihnan, ja kyllä se hetken toimiikin, mutta väärä profiili syö siivapyöriä siihen malliin ajan kanssa, ettei mikään hihna lopuksi ole hiljainen. Jussin vinkki vaihtaa laturin siivapyörä on hyvä.
   
 8. Impala76

  Impala76 Gearhead

  Yksi tähän vaikuttava asia on jos 307y stä poistaa ilmastoinninkompuran tai sen hihnan.. Useimmissa hihna setupeissa kyseisessä moottorissa kaikki voima kulkee tämänjälkeen yhden hihnan kautta. Edellyttäen tietenkin että kyseisessä autosssa on alunperin ollut ilmastointi.
  Laturi ottaa voimansa vesipumpulta ja vesipumpulle tuo voiman ohj.teh/vesipumppu hihna..
  Muutamaan autoon olen tässätilanteessa laittanut sopivan mittaisen hihnan moottoria pyöräyttämällä vesipumpun ja kampiakselin tässätapauksessa tyhjiin ilmastoinnin hihnan uriin. Tämä on tehokkaasti poistanut vinkunan.
   
  xarper tykkää tästä.
 9. hantta

  hantta Gearhead

  Asiaa sivuten, olen nähnyt Oldsin koneen,- en muista auton merkkiä, mahd. Cadillac, jossa hihnat perusremmien lisäksi myös ylipaine, ja alipainepumpuille :d
   
  xarper tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!