oldsmobile 455 kunnostus/viritys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja sauli, 20.5.2011.

 1. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Juu tämä käsitys minullakin on....
   
 2. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Löysinpäs mun koneesta:

  1-4 hiottu .0025"
  5 hiottu .0035"

  Mut tää on 350 sitten. Mutta ainaki todistusaineistoa siittä että mullakin 5:nen on isommilla välyksillä.

  Isot välykset, hi-vol öljypumppu, iso öljypohja. Aika näyttää miten kestää.
  5w-40 täyssynteettistä koneessa ja paineet bueno. Maksimi pyörii 50psi kieppeissä ja nousee melko heti sinne. Tyhjäkäynti muistaakseni siinnä 20-30psi. Tuoltaha tuo löytys ku jaksais kaivaa omia tekstejä.
   
  FeV-8 ja markoyt tykkäävät tästä.
 3. markoyt

  markoyt 3rd gear

  No nii tuota 001" eroa muistelin minäkin ja näin se siis on...
   
 4. FeV-8

  FeV-8 Gearhead

  Muistaakseni trovatokin ihmetteli kirjassaan, miksi olds koneissa on väljempi välys vitosen laakerille, kun muilla merkeillä, ainakin gm:llä, on sama välys kaikissa.

  Hän teki aina samalla välyksellä kaikki.

  Minun kampuraan ajettiin kaikkiin sama, n.0.08mm, eli vähä rapeat 0.03'

  Jos kierrokset nousee harvemmin yli 5k rpm, tuolla välyksellä tuskin on mitään tekemistä kestävyyden kannalta.
   
 5. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Ok.Nii se varmaan on ja eihän tuo mikään kisakone olekaan.
  Onko kellään noita KB277 mäntiä
  Oldsissa....noissa on tapin keskeltä 1.750" männän laelle...kun vakiomännissä 1.720"....minun mittauksilla kun dekki putsataan....0,1-0,2mm nii tulis aika lailla 0 dekkiin
   
 6. FeV-8

  FeV-8 Gearhead

  Päivitetääs vähän mitä tullut tuuskattua....

  Lohko kävi koneistamossa saamassa uudet nokkalaakerit. Kakkos laakeri asettui tiukasti, ykkönen pyörinyt lohkossa enemmän, ja työstänyt laakeripesää. Olivat täyttäneet megametallilla ja oli kuulemma pirun hyvä tullut. No, sen näkee sitten...
  Nokan 2 eka kaulaa oli jäänyt howardsilla kiillottamatta, tämän totesivat koneistamossa. Nyt kaulat hiottu ja ok.

  Eaglelta tuli uusi kampura, joka kävi puntituksilla. Pikku moka tuli siinäkin. Veiviin jäi epähuomiossa vanha .010" alkoon laakeri. No, uudessa akselissa tietenkin std koko, ja std laakeri painaa 4grammaa vähemmän, kuin alikoon laakeri..
  En tiiä haittaako tuo? Toisaalta 0.004kg X 6000rpm on 24kg. Tämä kerrottuna 8 veivillä on jo lähes 200kg, aika paljon siis epätasapainoa. Auttaisikohan, jos lisäisi gramman tai pari dampperiin ja vauhtipyörään?

  Runkolaakeri välykset oli kaikissa hienosti 0.003". Veivin laakerit oli kaikki n. 0.05mm, hieman ehkä tiukahkot sika poljentaan, menee kyllä varmaan, kunhan ei kaada 50w tai 60w loppuisia öljyjä koneeseen.
  Nokkaa tuossa ajoittanut, hommasin cloyesin race billet jakopää setin rokkiautosta, joka on tarkoitettu linjahoonatulle lohkolle. Ketju nyt napakka, muttei liian kireä. Boonuksena 8 + / - eri ajoitus uraa 2 asteen välein. Urat ei toki siellä päinkään(parin asteen sisällä ilmoitetusta) std merkeillä nokka oli melkein 3 astetta jäljessä. -2 asteen uralla pääsin nokkakortin lukemiin, ja päädyin siihen.

  Seuraavaksi pitäisi pähkäillä puristuksia. Aiemmalla lunatin woodoo nokalla kovassa vedätyksessä olin kuuntelevinani pientä nakutusta. Max ennakot oli silloin joku 36°. Howardsissa on 4° 0.05" asteita enemmän imupuolella, pakosella 1,5° kuin lunatissa.

  Tiivisteinä oli mls 3kerros pahvit, 0.032" paksuina, ja puristukset n.10.8:1.
  Ajatuksissa ollut, että laitan kuparisprayn kanssa samat tiivisteet uudelleen. Ainakin trovato kertoi kirjassaan, että on käyttänyt samoja tiivisteitä ilman ongelmia.

  Nokasta vielä, että imu on 0.05" auki 43° abdc. Kokonaan imu sulkeutuu n. 80° kohdalla, ja on auki 0.1mm vielä 72° abdc
  Tulipas paljon juttua, laitetaan lisää, kun homma etenee.

  Kirjoitus häröt laitetaan laphroaigin piikkiin, kippistä isolohkomiehille
   
  -Skeletor-, Joe Hunt ja Inlinee tykkäävät tästä.
 7. fenix

  fenix 2nd gear

  Moi.
  Mikä woodoo nokka oli?
  Ei toimi enää vanhat linkit.
  Yritän vaan saada käsityksen missä (dcr) menee nakutusraja tommosella combolla.
   
 8. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  No voi helvata, ei sekään ihan maaliin menny.
  Puntitukseen en kyllä osaa sanoa juuta enkä jaata.

  Cloyesista sama huomio. Tai nokasta. Jompi kumpi oli 6 astetta väärässä muistini mukaan ( vihkosta löytyis tarkka), ja juurikin niin päin et sai vetä retardille sitä. Eli oliskohan se vika näinollen Cloyesissa. Tuo tuntuu olevan enempi sääntö kun poikkeus kun lueskelee että Oldsin jakopäät ei ole ihan kohdilleen koneistettu.

  Eiköhän se siittä lähde etenemään. Kohtahan on kelitki vasta parhaimmillaan, ehtii hienosti valmiiks kesäks jos vaan osat löytyy.
   
 9. FeV-8

  FeV-8 Gearhead

 10. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Tolla sun Howardsilla tulee aika lähelle samat dynaamiset kuin VooDoollakin, ei ainakaan kovempia.
  Ja jos kovassa vedätyksessä on yhtään kilistelytaipumusta, niin siltä kierrosalueelta pitäis saada ennakkoa vähän pois tai vastaavasti rikastettua, jos epäilys että laihalla.
   
 11. FeV-8

  FeV-8 Gearhead

  Näin aattelin itekkin. Kokeilen tuota voodoota vielä lohkoon, siinä pitäis ainakin yksi imunokan ramppi olla ehjä. Näkee sitten tarkat sulkeutumis asteet, niin voi vielä paremmin verrata keskenään
   

Kerro tästä muillekin!