Oldsmobile Cutlass '80

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Pas(i)kiainen, 2.8.2012.

  1. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Morjesta,

    semmonen ajokki tosiaan tuli tänään haettua. Tarkalleen ottaen Cutlass Supreme Brougram. Nappasin nopsasti kuvan ku saatiin auto pihaan, huomenna sitten pitää ottaa enemmän kun paremmin kerkeää.

    [​IMG]

    Mitä tuossa tuli mukana:

    - Hydroboosteri ja laturi, myös isolohkon kuuluva pakoputkisto. Tarkotus laittaa tosiaan 350cid Oldsi, joten ilmeisesti ei sovi iso ja pikkulohkon pakoputkistot ei sovi päikseen? Näytti olevan suht uusi, jos ei sovi isolohkoon niin voisin vaihtaa pikkulohkon peltisatsiin tuon isolohkon peltisatsin!
    - kahdet renkaat, toisen on nuo mitkä tuossa kuvassa eturenkaina, Oldsin jotkut omat (14"). Camaron vanteet tuli myös, niissä kumeissa on pintaa ihan käyttökelpoisesti. Ne tulee ainakin kesärenkaiksi, tarkoitus olisi näin aluksi. Ne on sitten taas 15".
    - TH350 vahvistettu laatikko+turbiini. Laatikko shiftkitillä ja räikkäsifterillä (B&M Quicksilver). Turbiini TCI Sizzler. Myös kardaani mukaan.
    - Auburnin lukkoperä 3.08 välityksellä
    - Griffinin alujäähy sähköflektillä

    Nuo on ilmeisesti kaikki ihan laatutavaraa. Viisaammat haukkukoot. Meinasin tuohon iskeä 350:n 69-71 vuoden koneen, että on pikkasen myös potkua.

    No onhan tuossa hommaakin jonnin verran, pikkulistausta:

    - Ovien lukot pitää käydä läpi, eivät pelitä oikeen ollenkaan, vänkärin ovi ei aukea ollenkaan. Saakohan ovipahvin irti avaamatta ovea?

    - Vinyylikatto vuotaa jonkin verran, tarkasti en tiedä mutta myyjän mukaan kun kävi ite ostamassa niin katon päällä kun oli 10 senttiä loskaa niin oli kattoverhoilu märkä. Eli se on otettava pois ja korjattava mitä sieltä löytyy. Maalataan sit varmaan korin väriin.

    - Tietysti kaikki asennukset, kone, loota, kardaani, sähkö jne. Sen jälkeen rupeaa olemaan valmista. Puslat tuosta on hiljattain vaihdettu, ja Konin iskarit joka nurkassa. Pitäis olla suht vakaa ajettava.

    Deadlinesta sen verran että jos ens kevääksi saadaan valmiiksi niin hyvä, silloin saan autokortin. Rahahan on se joka hommaa hidastaa hyvin tehokkaasti :D

    Vielä osaa, mitä mulle voi tarjota jos jotain löytyy:

    Eli kuskin etuovesta puuttuu jousisysteemi, ovi ei pysy auki. Ovien tiivisteet. Takaluukusta puuttuu myös jonkinnäkönen jousisysteemi tms pumppu, takaluukku siis ei pysy yläasennossa. Kattoverhoilu(sininen). Jotain pisteosaa kabiinin puolella, äkkiä mitä olen huomannut niin ainakin se kojetaulun valokatkaisija puuttuu. Jonkinnäkönen nuppi siis siihen :) Konetta katsotaan pikkasen myöhemmässä vaiheessa. Jotain mielenkiintoista voi tarjota ;)

    Jatketaan näillä, huomenna auton kimppuun.
     
  2. SauliK

    SauliK Gearhead

    tarkoitatko isolohkon pakoputkella ihan pakosarjojakin?

    pitäisi käydä pikkulohkoon muuten mutta koska lohko on kapeampi ja matalampi voi tulla ahdasta öljynsuodattimen ja startin mahtumisen kanssa. omassa pikkulohkossa oli isolohkon peltisarjat ja oli suodattimen kohdalta yks primääri taottu ihan kasaan.. sama homma mutta ei yhtä pahana oli myöskin startin puolella.

    myöskin kollektorit voivat jäädä aika matalalle jos ne laittaa matalampaan mottiin, maavara ainakin custom cruiserissa oli aika minimaalinen noilla sarjoilla ja 307 koneella
     
  3. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Juu siis pakosarjoineen päivineen. Mutta siis onko pakosarjasta eteenpäin samanlaiset? Sitten voisin vaihtaa isolohkon pakosarjat pikkulohkon pakosarjaan! Ei huvittas alkaa muokkailemaan.
     
  4. SauliK

    SauliK Gearhead

    ei tietä. en ole koskaan edes nähnyt tehtaan putkea

    edit. onko sulla siis peltisarjat vai tehtaan valusarjat?

    peltisarjoille taitaa olla turha haaveilla mitään valmista putkea, menee itse vääntämiseksi tai jossain pajalla teettämiseksi
     
  5. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Siis peltisatsit on ja siihen putket. Nyt jos joku osais kertoa että sopiiko noi putket sitten iso ja pikkulohkon peltisatseihin. Voin vaikka kuvan huomenna ottaa.

    Eli voisin vaihtaa isolohkon peltisatsit pikkulohkon peltisasteihin!
     
  6. SauliK

    SauliK Gearhead

    luulis käyvän. voisin olla kiinnostunut nuista isolohkon peltisatseista jos suostut myymään. kun omat on jo elämänsä ehtoopuolella ja todella pehmeät. pistähän kuvia
     
  7. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Laittelen myöhemmin kuvia.

    Voiko haltija tehdä omistajanvaihdos ilmoituksen? Faija on haltija mut pitääkö mun olla alaikäisenä omistajana mukana tekemässä sitä ilmoitusta vakuutusyhtiölle?
     
  8. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Ite kattoin tuota myös nettiautossa, mutta juur tuon vinyylikaton takia jäi hankkimata. Ei oikein innostanu, kun varmaa on jotain ruostehommia kattopellissä, ja sellaisen kaarevan ison pellin paikkaus on tuomittu epäonnistumaan jos minä sen tuosta vaan otan tehdäkseni.
     
  9. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Joo itteänikin se kyllä pelottaa. Saa nähä kuinka käy. Mutta luovutus ei ole päämäärä :)
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mulla kaksovisessa cutlassissa jumahti ovi kiinni eri syistä mutta ovipahvin jouduin irrottamaan oven ollessa kiinni. Onnistuu kyllä mutta aika varovainen ja väkivaltainen saa samaan aikaan olla.
     
  11. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Okei, kiitos. Tänään pitää tutkia. Otitko penkin tieltä pois?

    Osia saa tarjota :)
     
  12. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Nyt kaipais vinkkiä toho ovipahvin irrottamiseen. Alempi osa siitä pahvista On irti, mutta ylempi hinnailee, ja luulen et se ottaa ainoastaan kiinni tosta ikkunaveivistä. Lähteekö veivi vetämällä irti vai tuleeko siitä suojakupu tms pois minkä alla pultti?
     
  13. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

  14. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Nyt en tajunnu, et miltä puolelta se klipsi löytyy? Heti veivin jälkeen, vai sen feikkipuukoristeen jälkeen, vai ptetaanko se klipsi sieltä niinku et lasi alas ja sinne koukku. Oppis ton ekan niin pääsis vauhtiin!
     
  15. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En ottanu penkkiä irti mutta siinä oli ohkasemmat erillispenkit joten en tiiä meneekö sohvan kanssa niin helposti. Ei siitä penkin irrottamisesta ainakaan haittaa oo!
     
  17. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Tänään saatiin lopulta hyvin aikaan, vaikka tuota veiviä joutui kiroilemaan. Ei se kovin kummonen ollutkaan sit loppujen lopuksi... Nyt taas oppii, varmaan ens kerralla helpompaa. Luulisin :)

    Myös tuo vänkärin ovi selkeni. Pidin sisäkahvaa auki ja toinen kaveri veti sitä lukkonuppia ylös, ja yhtäkkiä ovi aukesi. :) Joutuu toki senkin purkamaan, mutta varmasti menee helpommin kuin nyt suurinpiirtein tietää. Kuskinpuolen lukko on tosiaan nyt kokonaan irti, pitihän sitäkin pähkiä et miten lähtee mut lopulta saatiin irti. On kyllä niin paskanen että vein samantien polttoöljyyn likoamaan. Varmaan jotain vaseliinia vaan sitten kun sen on hinkannut ihan puhtaaksi? Pitäisköhän tuo oven äänieristekin vaihtaa, oli teipillä joku joskus korjannut. Näytti vähän valjulta jo :)

    0tin lisää photoa, ja siihen sit vähän kuvatekstiä.

    Yleisluukkifiilistelyä
    [​IMG]

    Tosiaan kuskin ovesta puuttuu tuo oven auki pitävä jousiasetelma. Jos jollain on niin voisin ostaa pois. Tietääkö joku, saako noita pumppuja, mitkä pitää takaluukkua auki niin jostain järkevään hintaan? Eihän ne pidä ylhäällä, suhina vaan käy kun päästää irti.
    [​IMG]

    Tuon nupin haluaisin.
    [​IMG]

    Ja kattopahvin.
    [​IMG]

    Myös noita koristepuumuovijuttusia tarttisin. Eli ainakin tuo yksi, kuskin puolen ovesta. Siitä puuttuu se puujäljitelmämuovi päältä kokonaan pois. Oli sinitarralla kiinni.
    [​IMG]

    Sit pari huonoa kuvaa pakosarjasta, en viittinyt alkaa irrottamaan konepeltiä kun se on noilla klipseillä vaan kiinni ja auto on vielä yöt ulkona.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  18. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Putsailin tuossa tuon kuskin oven lukon, tuntuu kaikki liikkuvan niinkuin pitää. Vielä tuosta lukon öljyämisestä, mikä siihen on hyvä. Itse voisin kuvitella että kuparitahna voisi olla suht kova sana jos sitä vaan saa sinne väleihin kunnolla. Sopisiko kuparispray tuohon lukon voiteluun hyvin? Millä tahnoila ite ootte voidelleet?

    Pitää kattella :) Jos innostuu niin huomenna voisi ostaa kuparispraytä ja äänieristettä tohon oveen, jos nuukistun niin saatan kyllä laittaa tuon vanhankin, kyllä se silläkin menee.
     
  19. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

  20. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Tietääkö kukaan millä tää lähtee:

    [​IMG]

    Rapsuttamalla, lämmittämällä? Saako rikkomatta? Mietin vaan et jos tuota kattoa meinaa hitsata niin tuohan pitää saada alta pois...? Vai tartteeko? Onks siellä useampi kerros metallia?
     

Kerro tästä muillekin!