Oldsmobile Cutlass '80

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Pas(i)kiainen, 2.8.2012.

  1. lordC

    lordC Gearhead

    Näinhän se on ton etupään kanssa, mun ajatukset liikkuivat ruotsalaistyylisesti lähinnä takapäässä :oops: , mutta ainahan monikäyttövaunut on kompromisseja.
     
  2. mirage

    mirage 3rd gear

    Niin on. Vaikeinta on saada teho/kulutus ja alusta sopimaan kaikkeen..
     
  3. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Mitäs tuon mittariston taustavalojen kans. Vaihtelin polttimot mut ei pala vieläkään, muutama sinne sytty mut ei tosiaan kaikki. Jonkinverran nastoja/polttimon paikkoja puuttui noista niille varatuista rei'istä. Vaikuttaako niiden puuttuminen virran kulkuun?

    Oli muutenkin vähän kokenut kovia toi mittariston pohja... Halki vähän jokapaikasta jne, joskus ottanut vähän lämmintä ku yks kulma menettänyt muotaan jne polttimon palaessa.

    Niin ja noista jousista, us-partsin kautta meinasin tilata niin ei tuu ongelmia tullien kans jne kun tulee firman kautta. Tietty ne vähän välistä ottaa mutta minkä teet.

    Ja olisko jotain hyviä vinkkejä. Kaikki nuo auton omat lisämittarit on pimeenä. Tankki näyttää kokoajan viisari oikealle yli täyden, ja muut mittarit tyhjää. Jännite, vedenlämpö ja öljynpaine siis. Onko näillä joku yhteinen virransyöttö, voinko jotenkin testailla itse mittarien toimintaa jne?
     
  4. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Mittaristoa ei ole kukaan aukonut ? :D
     
  5. daavid-son

    daavid-son Gearhead

    Molemmat takakulmat pitää korjata omasta autosta. Takavalojen alta lokasuojan puolelta hävinny pellit, mutta lokasuojan puolelta pintapelti on ok.
    Mitenhän lähtee irti ne puskurin alla kulmissa olevat pienet muovi lärpykät?
     
  6. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Ne on ihan ruuveilla ruuvailtu sinne lokariin kiinni, löytyy sieltä tavallaan lärpyköitten sisäpuolelta.
     
  7. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    488e olis coilit omat. US-Partsin kautta.

    Että jos viikkorahoja rupeis kerää kasaa :D
     
  8. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Jos jollain on sitä ohjausakselin niveltä myydä, niin voisin ostaa. Siis se nivel joka on siinä tulipellistä kun tulee rattiakseli niin simpukalle päin. Uutta ei enään saa ainakaan us-partsilta enää ja huomattiin et sehän on vähän väljä kun klonksuu.

    Joskus aikanaan on kuulemma saanut ja osasi antaa varaosanumeron mutta ei löytynyt ainakaan mitään. Tässä muuten se koodi: #7830862 (78-81)

    Jos jollain on vinkkiä mistä voisi löytyä niin arvostan.

    [​IMG]
     
  9. daavid-son

    daavid-son Gearhead

    Hopea auto ja harmaata likaa päällä tasanen kerros niin ei näkyny yhtään pultin kantoja.
    Tosta ohjausakselin nivelestä. Löytyisköhän tuota malibu/ElCamino osana.
    Periaatteessahan noi on kuitenkin samaa koppasia autoja.
     
  10. mirage

    mirage 3rd gear

    Tohon käy myös Cherokeen nivel ja akselinpätkä, sanoi joku. Ite en ole asiaa varmistanu. Mutta vinkkinä. Ja toinen vinkki, kato rockautosta sitä Malibun niveltä, oli ainakin pari kuukautta sitten moisia hyllyssä.
     
  11. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Miksen löydä. Steering osastolta ei vaan osu silmään... Mikähän tuon englannin kielinen virallinen nimi on. Onks se toi intermed shaft?
     
  12. sbf

    sbf Gearhead

    Luulen et tohon voi lyhentämällä sovittaa minkä tahansa gm akselin monen vuosikymmenen skaalalla.Mä asensin ilman mitään modifikaatioita 02 camaron rattiakselin 80luvun alun k-sarjan pick-uppiin.
    Eli joku stw:n nivel käy vaikka onkin erinäköinen ja saattaa vaatia just snadia akselin lyhennystä.
     
  13. mirage

    mirage 3rd gear

    Joo, eipä löydy. Intermediate shaft on kai se raidetangon keskiosa.
     
  14. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Onko noi sit kiinnitykseltään minkälaisia tai siis onko niissä suurta eroa? Kun ei mulla kumminkaan mitään erikoisia työstökoneita/sorveja tms ole niin en pysty muokkailemaan ihan tosta noin vaan.
     
  15. HT

    HT Gearhead

  16. sbf

    sbf Gearhead

    Lue toi mun teksti ajatuksen kanssa uudelleen.Yksinkertaisemmin en osaa asiaa muotoilla.Pieni kulmahiomakone katkaisulaikalla tai rautasaha ei liene erikoinen työstökone.
     
  17. elky

    elky Gearhead

    Laitoin juuri omaan Cutlassiin Jeepin nivelen ja homma meni niin kuin ylempänä olevassa linkissä. Yläpään kiinnitystä piti hieman viilalla muotoilla. Porasin vielä varmuudeksi reiän yläpään kiinnityksen keskelle, joten nyt se on varmistettu kahdella pultilla. Ohjauksesta tuli paljon tarkempi, vaikka rättinivel oli ihan kunnossa.

    Akseli löytyi Koskiselta Hartolasta, siellä pitäisi olla niitä vielä jäljellä, koska purettuja Jeeppejä oli enemmän kuin yksi.

    http://usavaraosat.fi/?gclid=COKbreT1w7kCFRN7cAodoW0AGQ
     
  18. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Oliko tyyris tuo jeepin nivelvarsisysteemi? Vois melkeen laittaa sen jos kerran tarkentuu ohjaus.

    Pitääpä laittaa ihan kysymystä tuonne koskiselle.
     
  19. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Eilen asensin 91 -capriseen XJ cherokeen väliakselin nivelineen, tilasin jenkeistä uuden. Ihan käsittämätön ero vanhaan rättinivel alhaalla-joojoonivel ylhäällä -paskaan. Uudessa XJ:n akselissa oli vielä mukava juttu se, että se sopi ilman mitään viilailuita. Tietyissä malleissa GM:n rattipylväitä on oikean mallinen alapään viiste akselissa johon ton int. shaftin ylänivelen kiinnitys sopii suoraan.

    Tilasin sen Morris 4x4 Centeristä netistä, http://www.jeep4x4center.com/
     
  20. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    http://www.jeep4x4center.com/jeep-steer ... kee-xj.htm

    Onko se tuo steering column, ja kumpi noista? Onko kaprisessa sitten muka saman pituinen ohjausakseli kuin cutlassissa?


    e. niin onhan siinä varmaan jos kerran elkykin saanut sopimaan lyhentämättä, fiksu minä :odroll: Pitääpä kysyä hartolasta käytettyä, uspartsilta saisi uuden huokeen 400e hintaan :rotfl:

    Jeap, pistetään hartolasta tulemaan, maksaa 50e.
     

Kerro tästä muillekin!