Oldsmobile Cutlass avo 1969 Blower

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja M, 6.4.2004.

  1. M

    M Gearhead

    Onko kenelläkään muistikuvia kyseisestä autosta? Tuli -70-luvun lopulla Ruottista ja kilvitettiin Suomeen ensimmäisenä blowerilla. V8:ssa oli esittely joskus -80-luvun alussa. Kiertäny sen jälkeen ympäri Suomea ja blower-kone räjäytetty jossain pohjoisessa. Oli alkuun NAT-xx kilvissä.

    Auto olis tarkoitus kunnostaa samaan asuun kuin sillon -70-luvulla. Vanhoja osiakin, mm. konepelti olis hakusessa.
     
  2. rt72

    rt72 1st gear

    Muistan auton kun olin pieni pojanmukula, sykähdytti kovasti aina kun sen näin.
    Todella hieno teko palauttaa auto kyseiseen kuntoon, toivottavasti satutaan joskus samalle tienpätkälle.
     
  3. Make2

    Make2 3rd gear

    Jos auto oli sininen se oli Kajaanin näyttelyssä joskus -88 tai -89 ja silloin yhä remmi keulilla. Jos oikein muistan se tuli Pietarsaaresta tai Kokkolasta päin. Luultavimmin Pietarsaaresta. Vaihdoin muutaman sanan omistajan kanssa, josta en muista muuta kun että tummat hiukset sillä oli !
     
  4. SG480

    SG480 1st gear

    Kone kilautettiin täällä Kemissä. Meni sen jälkeen Pelloon ja valunut näköjään takaisin syvään etelään.

    Linttabrossien Jarski vois tietää asiasta enemmän.
     
  5. M

    M Gearhead

    Juu, sininen on. Ja on vieläkin. Sama väri päällä tälläkin hetkellä ja alla samat vanteet kuin noissa V8:n kuvissa. Tosin parikymmentä vuotta on tehny tehtävänsä.

    Tietäisköhän siitä konepellistä joku jotain, se kun on "hukkunu" matkan varrella...
     
  6. Mikey

    Mikey 1st gear

    Toivottavasti legendan "entisöinnistä" saa myös nähdä kuvia?
     
  7. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    Toi on tuttu auto... :grin:
    tossa kyseinen keksintö kuvattuna forssassa viime syksynä.toi pörräs pietarsaaressa joskus -80 luvulla.oli ahkeraan ajossa,muistan aina kun olin kesällä ruotsista "lomilla" ja yöllä kävelin baarista kotiin ja jostain kuulu blowerin vinkunaa,ei ollu vaikee arvata mikä keksintö oli liikenteessä..siihen aikaan ei montaa pumppuvehjettä suomenmaassa/pohjanmaalla ollu..

    http://groups.msn.com/WestCoastRadicals ... PhotoID=29
     
  8. Linttabros

    Linttabros 1st gear

    Tietääpä hyvinki auto oli vaaraniemen karilla ja ajossa "hyvillä hermoilla" eli ei suinkaan parantunu käytössä,seisoi sittemmin "karpan" pihalla konepelti rutussa josta siirtyi pelloon jopparille eli alamäkeä koko ajan jne.
     
  9. M

    M Gearhead

    Satukkos "Linttabros" muistaan oliko konepelti kuitua vai ehtaa peltiä? Nyt siinä on nimittäin kuitunen, johon on rukattu tuo skoopintekele päälle. Tuossa ei oo reikää ahtimelle, et se alkuperäinen on siis jossain?

    Sen verran tosta "entistämisestä", et tää kesä menee kyllä ajellessa, mut syyspuolella auto menee atomeiksi. Pienet ruostevauriot kuntoo, uus rätti päälle ja väriä pintaan. Tarkotus tosiaan pitää tuo -70-luvun tyyli, perä pystyssä, leveet läskit alla ja ehkä hieman kiteitä lakan joukkoon. Ahtimen palautustakin oon vähän suunnitellu, eli jos jollain on ylimääräinen niin... :wink:
     
  10. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    Se tais olla peltiä,muistaakseni. toi pietarsaarelais-ex-omistaja puhu viime syksynä että sillä olis se poissahattu pala tallella.tiä sit heittikö vitsinä..
     
  11. Linttabros

    Linttabros 1st gear

    Kyllä se peltiä oli ja oli rutussa apumiehen puolimmainen etu nurkka.Bloweri löytyy muttei ole tällä hetkellä ylimääräisenä.
     
  12. blown348

    blown348 Gearhead

    Mulla olis ylimääränen ahdin, katso myynti-ilmoituksista tarkempia tietoja siitä.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: blown348 2004-04-08 10:00 ]</font>
     
  13. M

    M Gearhead

    Kiitos kaikille jo vastanneille. On se hienoa kuulla vanhaa tarinaa kys. autosta. Yritetään ulkoiluttaa Oldsia tänä kesänä mahdollisimman paljon ja sitten syksyllä kunnostukseen.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kuulostaa Riihikalliossa Skavabölessä vaikuttaneelta vehkeeltä, olisko äijän nimi ollut Backman tai jotain tollasta. Tollanen oli parkissa joskus 20 vuotta sitten siinä vasemmalla kun baana menee alas Ylimutkalle, Herstin Timppa muistatko vehkeestä jotain?
     
  15. M

    M Gearhead

    Backman oli se kaveri (muistaakseni???) joka tämän vehkeen aikanaan Ruåtsista toi ja ahtoi. Olis kiva tietää, olisko tällä kaverilla tallessa esim. vanhaa rekisteriotetta, josta ahdin löytyisi...
     
  16. kole

    kole 3rd gear

    ei ole mullakaan apua antaa, mutta näin sen Kajaanissa näyttelyssä kuten Make 2. Oli se 80-luvun lopulla melkoisen härski paketti, siisti kun sika pienenä ja perkeleenmoinen pumppu törrötti pellin läpi. pakko myöntää, että piti kysyä itseltäni, että olenko varma seksuaalisesta suuntautumisestani. ainoa paha kuva jäi kun kaveri yritti näyttelystä poistuttaessa poltaa kylmällä koneella kumia eikä siitä tullut mitään. 350:nen camino savutti sata metriä pitemälle. vaan kuitenkin, onnea uudelle omistajalle. ps yritin vielä etsiskellä kuvia mitä otin autosta silloin 15-16v sitten vaan on varmaan turha homma. näin sitä tulee hukattua arvokasta autohistoriaa,hävettää

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: kole 2004-04-17 21:58 ]</font>
     
  17. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

    Auto oli joo riihikalliossa melkein naapurissa ja omistaja oli Backman.Tuli ihailtua sitä monet kerrat silloin joskus.
     
  18. M

    M Gearhead

    Nostetaas tätäkin juttua taasen. Arvokasta tietoa on jo tullutkin, mutta edelleenkin historia kiinnostaa. Vanha rekisteriote olis kova sana varsinkin jos jossain olisi maininta ahtimesta.

    Oldssi on tällä hetkellä peltipuhtaaksi hiottuna odottelemassa hitsausta pariin pikku paikkaan. Hiljaa hyvä tulee, toivottavasti...
     
  19. Make2

    Make2 3rd gear

    Kopiot vanhoista otteista saat AKE:lta eikä maksa edes älyttömiä. Joutuvat hakemaan vanhimmat mikrofilmiltä mutta kaikki on lienee tallessa. Minunkin Chargerin kaikki löytyi aina 70-luvun alusta asti.
     
  20. GTO

    GTO 1st gear

    kemin jälkeen peli seisoi vajaan vuoden turtolan rautatie seisakkeen levikkeellä ,vieressä asui joku autojoppari siinä oli autoja pitkin pihaa
     

Kerro tästä muillekin!