eli onko IKH-tuotteita myyvissä liikkeissä olevat 12t punaiset 299eur hintaiset prässit ihan harakiria? Näyttää suht asialliselta kyllä. Entäpä tuo 12t voima, mihin se riittää ja mihin ei riitä?
Mä en muista oliko tän prässin mainostettu voima nyt 12t vai 20t. Jotain ~250e se kuitenki makso, kärkkäiseltä ostettu. Mut ensinnäkin, sillä prässillä pysty painamaan max. 10t jolloin runko taittu jo niin että saa pelätä millon paukahtaa silmille. Ja sitten tää paineenkarkausongelma. Kyllähän sillä viidellä tonnilla saa esim kaikki laakerit rikki mitä painaa mut pitäis sen silti toimia niinkuin mainostetaan. Edittiä, kyseessä ei siis ole tämä 12t prässi mitä kärkkäinen tällä hetkellä sivuillaan mainostaa vaan 20t versio jossa pumppu ja vipu on rungon oikealla puolella ja siinä on erillinen työsylinteri. Runko on kuitenkin suurinpiirtein samaa kaliiperia, sitähän mä alunalkaen katoinkin että tuo kyllä räjähtää ennenkuin mittarin saa 20t asti.
On, p = F / A eli paine on voima jaettuna pinta-alalla. Kun lasket voiman newtoneina eli 1kg on 10N ja pinta-alan neliometreinä saat paineen pascaleina. Pascalit kun jaat 100 000:lla niin saat tuloksen bareina. ...pinta-alahan lasketaan pi * r^2 eli jos tunkki on 20t ja mäntä esim 50mm niin laskukaava on (200 000/(3,1415*(0,025*0,025)))/100 000 = 1000bar
Pumppu antaa muistaakseni yli 300bar mutta muista kattoo sit ne letkut mitä ne kestää. Osa voi olla paluuletkuja ~100bar. Ite oon käyttäny samoja sylintereitä 200bar paineilla sen ne on ainakin kestäny ja käsipumppu käytöllä pitäis kestää enemmänkin ,koska öljyt ei lämpene. Laita se painemittari ennenkuin säret vehkeet.
hyvä ku vastasit , pitää siis ennen koe käyttöö se mittari laittaa oli muuten toisessa pitemmässä sylinterissä semmone vika että n. puoleen väliin asti on pahat urat sylkässä joku sinne väliin joskus jääny männässä myös jälet mäntää en ulos vetänykkään , onneks lyhensin reilusti kumpiakin nii toimivaan sylinteriin ei jää niin pahat naarmut , mutta vuotaa kyllä varmasti , jospa toimis kuiteski , ku jos toine sylkkä vuotaa nii siinä on sitte säätämistä kun pitäs samanverran voimaa antaa kumpienkin sylkkien kun pumppaa
300 baarin paineella pitäs voimaa olla n. 50 t , ku tässä huvikseni laskin , eihän se ihan rimpula runko saa siks olla
Omituista ,että sylinterissä on naarmuja. Yleensä männän varret on kolhuilla. Mut jos öljyn seassa on sinne joku partikkeli päässy niin kyllähän sinnekkin jurmuja tulee.
niinpä voiha vitja no jospa se toimis ... pitää joku säätö systeemi tehdä että saa toisen öljyvirtausta säädettyä että sais ne samaa vauhtia "laskeutumaan"
niinno ne taitaa mennä jonkuaja kuluttua vaan mössöks ne kemiksit ku öljyä siellä , pitäs koko sylinteri vaihtaa , ois hyvä kyllä jos ees 50e voisit tilille laittaa rahaa nuitten naarmujen takia :-?
mitä jos pidettäs tommoset jutut ihan privaatti tasolla. En tiedä jos metalliruiskutus onnistuis moiseen, hämeen diesel moista tekee ainakin. Kemialliset mössöt ei tule pysymään.
No oltais voitu vaihtaa toinen sylkkä tilalle mut ehit mennä lyhentää sen. Ei ois mun halkomakoneessa pieni sisäinen vuoto haitannu. Voin pistää pari letkua lisää jos on vielä tarvetta.
mitähän kun ajais sorvissa ohkosemmaks sen männän varren ja "putkittais" sen ? tarpeeks tiukka rymppi niin ei tarvi sen ihmeempiä tiivistyksiä. Tai sitten yläpään hitsaa sen "putken" ja vanhan varren saumakohdan ja ajaa sorvissa mittoihin. (eli hitsaa ennen viimeistä koneistusta..) Kova hommahan siinä kyllä on, että ensin sorvaa lähelle mittaa, sitten alkaa hiomaan tarkkaan mittaan ja kiilottaa lopuksi viellä
Metalliruiskutuksessa pitää kuitenki sorvata siivu pois ennenkuin pistetään uutta matskua. Lisäks se maksaa... Kysyttiin ruiskutusta sellaiseen 400mm halkaisijaltaan olevaan laakeripesään niin mainostivat että laaserilla laitetaan niin tulee halvaksi, ja sekin maksoi vajaa 700e.
Itse koittaisin himppu pyyhkästä jollain fiinillä hoonilla tms. suurimmat skraadit pois sieltä seinämiltä ja pistää mäntään uudet tiivisteet. Niitä myy esim. Tiivistekeskus oy...
kysyppä masinistit.com siellä kyllä joku maajussi neuvoo miten tommonen viallinen varren voi korjata.