OMC 4,3 lohkon vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja haantti, 25.7.2021.

 1. haantti

  haantti 1st gear

  Moro,
  Kyssäriä liittyen tuohon 4,3 V6 OMC moottoriin. Kyseessä siis 170 hv -90 mallinen OMC, jossa lohko halki (talvella vedet koneessa)

  Etsiskellyt/lueskellut vaihtoehtoja niin onnistuuko astron 4,3 koneen vaihtaminen kyseisen moottorin tilalle ja mitä kaikkea muutoksia pitää tehdä. Saako
  Astron makeanveden jäähdytyksen muutettua merivesijäähdytykseksi ilman sen suurempia temppuja?
   
 2. hantta

  hantta Double Gearhead

  Kyllä voi, ota merikoneesta imusarja, sähkölaitteet, jakopää+ nokka, öljypohja loiskelevyineen, vaihda vesiprikat ja menox, tosin kansitiivisteet pitäisi nmyös vaihtaa, jos hyvin tekee, auton eivät pitkään kestä,
   
 3. paja1

  paja1 Gearhead

  Astron lohkossa ei ole bensapumpun paikkaa eli sähköinen pumppu vaaditaan. Muuten menee noin kuin hantta sanoi. Astron lohko saattaa kuitenkin olla helposti jo ajettu harvaksi joten voi joutuu poraushommiin.
   
  hantta tykkää tästä.
 4. hantta

  hantta Double Gearhead

  Totta, kiitos tarkennuksesta, tuolaisia swappeja tuli tehtyä useita v8 koneisiin, joissa pruukasi olla bensapumpun paikka ;)
   
 5. hantta

  hantta Double Gearhead

  Ja kannattaa myös mainita koneen merkki, Volvo, Mercruiser vai oOMC, sillä niissä on pieniä eroja kasausvaiheessa, esim. OMC- koneessa tulee ottaa vauhtipyörän kiinnityspultit akselin päästä jne.Myös kiertovesipumppu menee vaihtoon.
   
 6. Ihan noin uteliasuudesta vain, että onko se venelohko erilaista valua, jossa ei ole bensapumpun paikkaa. Vai onko jossain GM:n lohkossa sille bensapumpulle paikka, mutta Astrossa ei?
   
 7. paja1

  paja1 Gearhead

  Ei se muuten erilainen ole mutta kun astrot on yleensä tbi koneella niin niihin harvemmin sitä pumppua on tarvinnu. Vanhemmat astrot oli kaasarilla ja niissä se pumpunpaikka on.
   
 8. Aivan. Ajattelin, että onko tuota varten tehty omaa lohkoa, mutta se siis perustuu siihen vanhempaan lohkoon?
   
 9. Hai

  Hai Double Gearhead

  TBI-lohkoissa mekaanisen pumpun paikan koneistukset "kesken/tekemättä".
   
 10. paja1

  paja1 Gearhead

  Just näin se on jos oikeen tarkkoja ollaan ja sitte pykälää uudemmissa tasapainoakselilohkoissa ei ole enää noita koneistuksiakaan.
   
 11. Hai

  Hai Double Gearhead

  Ja jos vielä tarkempia, niin ei siis valuakaan. :)
   
 12. hantta

  hantta Double Gearhead

  Ei ole uudemmissa veneenkoneissakaan, MPI.
   

Kerro tästä muillekin!