Omituinen eriste

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Damned, 4.6.2010.

  1. Damned

    Damned Gearhead

    '68 Cadillac kyseessä.

    Takakontin ja takalasin väliin jää kaistale tasaista osuutta. Se koostuu kahdesta pellistä: pintapelti ja kontin puolella oleva pokattu pelti. Peltien välissä oleva tyhjä tila (pellit eivät ole kiinni toisissaan) on täytetty eristematolla.

    Mikähän tämän eristeen tarkoitus lie? Äänenvaimennus ettei ulkoa kantaudu äänet konttiin ja häiritse tavaroiden matkaa? Vai kontissa matkaavien mölinän vaientaminen ettei jalankulkijat saa hepulia?

    Testasin piruuttani miten eriste käyttäytyy tulen kanssa. No, sehän paloi oikein iloisella liekillä kun vähän sytkärillä nurkasta lämmitti.

    Pitäs jotenkin kaivaa tuo eriste pois ennen hitsihommia mutta käsiks siihen pääsee muutaman sentin rei'istä eikä otetta oikein saa, ja eriste vissiin vanhuuttaan on hapertunut ja lähtee sentin paloissa irti... kiva kiva.
     
  2. Damned

    Damned Gearhead

    Joo hienosti lähti. Tein metallisen pyykkitelineen "narusta" piiiiitkän horkottimen, jonka päähän pienen koukun. Sillä kaivelemalla eriste lähti 10/90-tyylillä, eli 90 % eristeestä lähti 10 % työpanoksella ja loput 10 % veikin sitten aikaa niin per..usteellisen paljon.

    Eka paikkapala täpätty kiinni eikä liekkejä puskenu mistään joten taisin saada kaiken kaivettua.

    Ihmetyttää siltikin tuon eristeen tarkoitus.
     
  3. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    cadillakin tavaramerkki on aina ollut äänettömyys.. eiköhän tuokin
    ääneneristäjä ollut.
     
  4. JKF

    JKF Gearhead

    Veikkaisin että sillä eristeellä on pääasiassa varmistettu ettei se pelti ala resonoimaan ikävästi missään olosuhteissa.
     
  5. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Eikö muissa autoissa ole takakontissa mitään äänenvaimennuksia tai muitakaan eristeitä?
     
  6. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    115 mesessähän vm68-75 oli tuolla takakontissa noita resonanssinestosuperloneja peltien välissä. tunnusomaista mallille että takakontti notkahtaa..
     

Kerro tästä muillekin!