Omituinen kiertokanki(ko?)

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja leemu, 11.9.2020.

 1. leemu

  leemu 3rd gear

  Velipoika lähetti moisen kuvan

  [​IMG]

  Kapine näyttää mielestäni kiertokangelta jossa on jokin omituinen säätömahdollisuus yläpäässä, mutta toisaalta epäilyttää moisen rakenteen kestävyys ko. tehtävässä:odroll:

  Noinkohan tuo on veivi ollenkaan, vaan jokin muu tarvike jolla on vähän samansuuntainen ulkonäkö?
   
 2. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

 3. 67_Camaro

  67_Camaro 2nd gear

 4. exchevelle

  exchevelle Gearhead

 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Jälkimmäinenkin tuntuu monimutkaiselta. Oliskohan ollut Saab-vainaa, joka ehti esitellä semmosen moottorin idean, jossa sylinteriryhmä oli 2-osainen. Runkolaakeriosasto ja varsinaiset sylinterit saranoitu toiselta reunaltaan ja toisella sivulla epäkeskoakseli, joka vaikuttaa sylinteriosaston asentoon ja korkeuteen.

  Mut nykyisinhän tuo hoituu paremmin muuttuvalla venttiiliajoituksella. Imuventtiiliä kun pitää pidempään auki, niin dynaaminen puristus ehtii karata osin pois.
   
 6. Bukero

  Bukero Gearhead

  näyttäis äkkiseltään porschella ja tojotalla aika identtisiltä nuo kangen rakenteet.
   
 7. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Joo, Saabilla oli tuo lohkon dekkikorkeutta säätävä järjestelmä.

  Muuttuva venttiilien ajoitus on ollut pitkään käytössä (mikä ei kenellekkään uusi tieto). Joten en sanoisi että se olisi korvaava ratkaisu säätyvän puristussuhteen tilalle mikä on nyt vasta yleistymässä (Saab oli aikaansa edellä). Kun staattinen puristussuhdetta voidaan säätää välillä 8:1 - 14:1 niin vastaavaan säätöalueeseen ei päästä mitenkään venttiilien ajoituksella vaikka puhutaan sitten dynaamisesta puristussuhteesta. Myös jos venttiilien ajoitusta joudutaan käyttämään dynaamisen puristussuhteen säätämiseen, niin silloin on vähemmän mahdollisuuksia hallita esim hyötysuhdetta ja pakokaasupäästöjä. Oman lisänsä tuohon tuo vielä se, että nuo säätyvällä puristussuhteella olevat moottorit ovat ahdettuja.

  Kannattaa katsoa tuo Nissanin moottoria esittelevä Youtube video. Se selventää paljon. Omasta mielestä tuo on itseasiassa yksinkertainen.

   

Kerro tästä muillekin!