Ongelma boschin laturissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Batmobile, 7.6.2012.

  1. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    w124 300d mersun laturi kyseessä, ja ongelma seuraavanlainen:

    Entinen laturi kajahti vanhuuttaan, uuden (tehdaskunnostetun) laitoin tilalle. Tämä uusi laturi ei vaan lähde lataamaan, ennenkun moottorin keirrokset karauttaa melkein tappiinsa. Entinen laturi toimiessaan vielä lähti lataamaan, kun kierroksia nosti n. 300-500, eli hädin tuskin kaasuun koski.

    Liekkö susi tuo kunnostettu, vai mikä tässä on homman nimi?
     
  2. Aako

    Aako 1st gear

    Toimiiko latauksen merkkivalo? Jos ei, niin lähtee lataamaan vasta kierroksilla!
     
  3. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Mulla oli just samankaltanen ongelma. Ratkes vetämällä ylimääränen maadotuspiuha laturin rungosta auton runkoon.
     
  4. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Korvattu volttimittarilla. Niihä tuo teki aikasemminkin, mutta n. 2000 kierrosta matalemmilla. Mikä muuttu laturin myötä?
     
  5. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Mennee suoraan laturista runkoon johto...
     
  6. Aako

    Aako 1st gear

    Joissakin jännitteensäätimissä on Boscheissa tuon merkkivalon korvaava vastus, volttimittari ei tätä tarvetta poista! Oletettavasti edellisessä laturissa on ollut se vastus ja tässä nykyisessä ei.

    Asia on helposti varmistettu: Ota 5w polttimo, Laita siihen akusta + ja maadoita laturin D+ napaan, käynnistä ja katso, miten toimii...
     
  7. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Täytyypä kokeilla tuota... Arvelin vaan, että voiko samoilla numeroilla olevassa laturissa olla eri sisuskalut? tai voi tietysti, kun ovat tanskalaisten kunnostamia.
     
  8. Aako

    Aako 1st gear

    Se jännitteensäädin voi poiketa ja siinä se niksi on...jos on :D
     
  9. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Päällisinpuolin on säädin samanlaine, mutta eipä se kai mitään kerro. Sinettikin siinä on, jotta parempi ettei mee irrottamaan, lähtee takuu vielä.
     
  10. TVS

    TVS 2nd gear

    Vika onkin jo tullut ilmi, eli laturi todellakin tarvii sen magnetointivirran ulkoista kautta lähteäkseen toimimaan. Yksilöstä sitten riippuu, kuinka paljon kierroksia se tarttee ennenkon lähtee lataamaan jos ulkoista magnetointia ei tule. Voit toki testata tuolla lampulla hyppyyttämällä, mutta kannattaa henkisesti varmistautua korjaamaan se merkkivalo.
     
  11. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Merkkivalohan ei ole rikki, vaan sitä ei ole koskaan ollutkaan :)
    Iltasella vois tosiaan asennella sellaisen paikalleen.
     
  12. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Problem solved, eli oikeessa olitte. Merkkivalo johdon väliin, nii pelaa taas niinko kuuluu. Sama laturi, eri säädin vissii kyseessä.

    Kiitokset!
     

Kerro tästä muillekin!