Ongelmia Scotsdalessa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja stefa, 1.1.2004.

 1. whiic

  whiic 1st gear

  Ja nyt sinä taisit hypätä polttonesteeseen, kun aiemmin risiiniöljy ajoi voiteluaineen virkaa (vaikka olikin sekoitettu bensiiniin). No ei se mitään - risiiniöljy sopii MYÖS polttoaineeksi ja sopii polttoaineeksi jopa paremmin kuin voiteluaineeksi, tämä tosin sillä edellytyksellä, että puristuspaineet ovat siellä dieselin tasolla. Voiteluaineena risiiniöljy soveltuu todellakin kaksitahtisiin ja joihinkin hyvin erikoisiin käyttökohteisiin. Polttoaineena se sopii ilmeisesti dieseliin kuin dieseliin, mutta se värjää palotilat tumman ruskeaksi. Pinttymää on kuulemma hyvin hankala poistaa, mutta ei kuulemma kerrostu niin suurissa määrin, että aiheuttaisi ongelmia. Rypsiä ja rapsia taidetaan käyttää enempi dieselpolttonesteenä, kotimaassa ja maailmanlaajuisestikin (MuTu). Risiiniöljyn tyypillisiä käyttökohteita ovat todellakin kaksitahtiset bensiinimoottorit, jossa risiiniöljyn palaminen ei juuri polttoaineen virkaa aja vaan voitelee. Risiiniöljyllä on ylivoimaiset tiivistysominaisuudet sylinteriseinillä, joskin joillakin jalostetuotteilla saattaa olla vielä paremmat, mutta näissäkin jalosteissa on usein yhtenä osana risiiniöljy.

  Mutta ettei kukaan ota tätä liian vakavasti: älkää nyt perkele pistäkö risiiniöljyä öljyjen sekaan. Polttonesteen sekaan sitä voi pistää, mutta nelitahtisessa bensiinimoottorissa siitä on (lähes) pelkkää haittaa, koska karstaanhan se motti menee siitä.
   
 2. Maxxy

  Maxxy 1st gear

  Tuolla on stefan hiekkalaatikko:

  http://www.waltdisney.com

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Maxxy 2004-01-07 12:43 ]</font>
   
 3. whiic

  whiic 1st gear

  Tai sitten netti antoi minulle väärää tietoa. Kaikkea netistä löytyvää ei kannata uskoa.
  Netistä kyllä lukee jossakin päin, että risiiniöljy alkaisi jähmettymään jo 5 pakkasasteen tienoilla, joten ehkä sinun kantasi on oikea. G.50:ssä risiiniöljyä käytettiin potkurin lapakulmien säätöön ja talvisin tämä aiheutti, että lapakulmia ei pystytty muuttamaan kesken lennon.

  Se mitä itse luin risiiniöljyn pakkasominaisuuksista, niin meinaisikohan se sitten bensiinirikasta bensiini-risiiniöljyseosta...

  Mutta jospa lakkaan murehtimasta tämmösiä... pitäs käydä koulullakin scannailemassa noita joululoman tuotoksia, joten soommoro.
   

Kerro tästä muillekin!