Onistuneet kaupat ilman vinkumista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja atobee, 4.10.2017.

 1. atobee

  atobee Gearhead

  Laitoin osia tänään myyntiin ja kaikki mitä laitoin meni samantien, no, yhdet 60-luvun sumuvalot on vielä mynnissä mut...

  Mut se, että jokainen joka otti ensimäiseksi yhtetyttä halusi ostaa tavaran ilman ylinmääräisiä tinkimisiä. Kuullostaa siltä, että möin alehintaan mutta osat meni omakustannushintaan (osat jota säilyttänyt vuosikymmeniä) tai pienellä voitolla. Mut tärkeintä itselle, että ostaja saa niistä jotakin hyötyä ja tarvitsee(?) niiitä .
  Sopi hyvin miulle ja ostajille, kaupat tuli... tai ainakin luvattiin tulla huomenna tavarat hakemaan. No en epäile kun on oman kylän poikia.
  Kolmea kirjaakin kauppasin postitse, ostaja olisi halunnut postiennakolla mutta ilmoitin, ettei onnistu. Ilmoitti sitten "Koska olet sb chevy kaveri niin luottaa" (Kaksi kirjoista oli Vizardin chevy kirjoja) ja laittoi kuvakaappauksen maksusta.

  Kerron jos joku kauppa kusee mut kertokaa toki onnistuneista kaupoistakin, onhan nitäkin olemassa.
   
  Herje ja rane58 tykkäävät tästä.
 2. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  No eikös täällä jo ole "ihmeellisiä ostajia" ja "ihmeellisiä myyjiä" topikit? Niitä lueskellessa on jääny käsitys että onnistuneetkin kaupat menee jomman kumman topikin alle...
   
  eilhik, Ana67 ja Karpov tykkäävät tästä.
 3. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Hyvinhän noi kaupat pääsääntöiseen menee. Kaikki oon saanu, mitä oon etukäteen maksanu. Saman odotan ostajilta, lähetyskulujen kokonaisuutta ei vaan jotkut tahdo ymmärtää. Mutta ei mitään, millä pääsis ihmeellisiin ostajiin tai myyjiin. Tai no, voihan joku mut luokitella sinnekin...
   
  rane58 ja kalvetinhet tykkäävät tästä.
 4. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Kauppa käy kohan hinta kohdillaan... Ei kukaan nykypäivänä maksa tunnearvosta tms.

  Ensimmäinen joka tullut katsomaan myytäviä kikottimia on aina vienyt mennessään pakollisen 50e tinkaamisen, huomioitu hinnassa, jälkeen.
   
  miguelo tykkää tästä.
 5. Jsp

  Jsp Gearhead

  Tuli myytyä työkaverille kajarit. Elämäni nopein kauppa parkkiksella.

  Toine oli sit kun ostin tuon käyttiksen.

  Kävin ukon pihalla kattomassa, siinähän se oli jarruvikasena kun oli putki menny poikki. Kuitenkin leimattu kikotin. Sain varaosaauton mukaan ja yht hintaan 100e. Pakko ostaa.

  Noh kävin hakemassa 20€ vuokraan autotrailerin ja lähin sillosella ooppelilla hakemaan.
  Noh tuli rekka vastaan ohuella soratiellä ja oli pakko väistää. Meni traileri ojaan. Onneks rekka käänty ja tuli apuun ja saatiin nosturilla nostettua traileri takas tielle. (Tää rekkakuski olikin loppujen lopuks sen aikasen ikkunatehtaan miehiä joten työkaveri)

  Menin sinne pihaan ja ukko ehotti että hän ajasi kun tietää tiet paremmin. Annoin ajaa. Nätisti kuskas kärrillä molemmat kikottimet minun pihaan ja lähti mukaan kärriä palauttaa.
  Vein ukon kotia ja rupesin kikottimia rassaamaan. Kun sain jarrut kuntoon niin lähin sitten kikottimella ukon luokse tekemään papereita kaupasta. Maksoin siis vasta rempan jälkeen.
  (Puhe oli että jos en saa kuntoon niin hän hakee kikottimet takasin)

  Ihan mukava ukko oli ja vähän ylireilu tuntemattomalle ihmiselle.


  Tää kyseinen kikotin on edelleen mulla käyttiksenä. Leimattu jo toista kertaa. Varaosaautosta otin parhaimmat osat ja möin 50e hintaan etiä päin. Joten kun laskee käyttikselle hintaa: 50€ auton hinta ja 16€ jarruputki = 66€ käyttiksestä. Hyvät kaupat tein.


  Ukosta sen verran taustaa: Sillä oli tätä kyseistä käyttistä piha täynnä joten vissiin halusi vaan tyhjentää pihastaan romuja.

  PS: Jälkikäteen anto ilmaseks 6kpl talvirenkaita.
   
  rane58 ja Roberto tykkäävät tästä.
 6. rampleri

  rampleri 3rd gear

  Kaupathan syntyvät ku oikee ostaja sattuu olemaan liikkeellä sopivasti.

  Laitoin halvan auton myyntiin torissa lauantai aamupäivällä ja muutaman minuutin päästä soitto et tuun kattoon.

  Kävivät koeajolla, tietty ilkes vielä tinkii vaikka tosi halvalla ilmotin jo.
  Kuiteskin tarpeeton kulkine mulle, joten annoin mennä ostajan toivomaan hintaan.

  Pääsin eroon eikä tartennu kuunnella kaikenmaailman vinkujia, molemmat tyytyväisiä.

  Sähköpostiin oli jo tunnin aikana tullu "björströmmiltä" sun muilta nykyään jo tyypillisiä "kovia" tarjouksia, tarjoon puolet ku tuot 600 kilsan päähän ensin näytille tai muuta samaa pask...
   
  miguelo tykkää tästä.
 7. hantta

  hantta Gearhead

  On tullut ostettua ja myytyä vuosien mittaan kymmeniä autoja, joskus tullut turpiin, kun ei ole ollut tarkkana, tuskin koskaan voittanut killinkiäkään yhdestäkään menopelistä, ikinä en ole mennyt kiukuttelemaan, nieltävä on, jos paskaa ostaa, eikä perääni ole kukaan koskaan vittuillut myymistäni autoista, kaikki viat olen heti selittänyt, eli tyhmä olen ollut, aika monen auton hinta on kaupanteossa mennyt ohi suun, mutta ainakin voi yönsä nukkua rauhassa, eikä tule vittuilutekstareita.
   
  miguelo ja isalmela tykkäävät tästä.
 8. virta

  virta Gearhead

  Joskus tullut mieleen että oliko alihinta jos vehje menee heti kaupaksi.Kun se tavallinen loppukäyttäjä kuitenkin vasta viikonlopulla ehtis paikanpäälle katsomaan.
   
  rane58 tykkää tästä.
 9. miguelo

  miguelo Gearhead

  Hieman samankaltainen kokemus itsellänikin viime viikonlopulta.

  Minua oli pyydetty auttamaan tuttavaperheelle ylimääräiseksi jääneen henkilöauton realisoinnissa. Auto oli kuolinpesän nimissä, katsastettu kuitenkin vuosittain, mutta siinäpä ne ajokilometrit sitten ovat lähinnä olleetkin viimeisen viiden vuoden aikana, rajoittuen lähinnä katsastuskonttorilla käynteihin.

  Kyseessä kohtuullisen matalilla kilometreillä ollut, 90-luvun loppupuolen eurooppalainen iso farmariauto joka on ollut jo useamman vuoden liikennekäytöstä poistettuna. (katsastettu kuitenkin aivan äskettäin)

  Itselläni oli mahdollisuus auton esittelyyn ja koeajohommiin, käytössäni olleiden peltisten koekilpien ansiosta, sekä olihan minulla asiapaperit ja valtakirja auton myyntiin.

  Ja kyllähän sitä monenlaista tekstarinlähettelijää tästäkin maasta löytyy, joten naurettavia tarjouksia sateli puhelimeen kovasti.

  Näille kaikille "ostajakandidaateille" tyypillistä oli juurikin tuo, jotta ne tulivat prepaidliittymistä ja hintatarjous oli jokseenkin luokkaa 1/3 hintapyynnistä, joka oli jo muutoinkin edullinen muihin vastaaviin ajoneuvoihin verrattuna.

  Yksi katsoja ja koeajaja kävi tutustumassa perjantai-iltana tuotteeseen, mutta jäi suotta empimään liikaa...

  Mutta eihän sitä tarvitakaan kun yksi tosiostaja, jotta saadaan kumpaakin osapuolta tyydyttävät kaupat aikaiseksi.

  Hieman myöhemmin perjantai-iltana soitti etelä-pohjanmaalta mukavanoloinen heppu ja hänen kanssaan sovimme alustavat kaupat.

  Annoin hänelle ajo-ohjeet ja osoitteen mihinkä tulla lauantaina, mikäli haluaa saada kaupat aikaiseksi. Osoitteena oli paikallisen lauantaina kello 14.00 asti avoinna olevan katsastuskonttorin piha, jonne herrasväki olikin jo ennättänyt yhden maissa hyvissäajoin ennen minua. (oli ottanut vaimonsa mukaan autonhakureissulle, joten sanoin heidän viettävän yhteistä laatuaikaa parisuhdettaan hoitaen:lol:)

  Eli soittelivat ja olivat hieman huolissaan, että olivatko tulleet sittenkin väärään paikkaan, kun minua ja autoa ei vielä näkynyt.
  Olin itsekin tuossa tuokiossa paikalla, pihaan saavuttuani kysäisin kaverilta jotta haluatko käydä heittämässä pienen koeajolenkin?

  Hän sanoi, että mitä turhia "mehän sovimme kaupat jo eilen puhelimessa", sekä löi minulle reilun nivaskan 50 euron seteleitä käteen.

  Sammutin auton ,otin koekilvet irti reppuuni ja sanoin mennään sisälle tekemään paperihommat kuntoon. Hän täytti ilmoitusosan omiin nimiinsä, teimme myös perinteisen luovarin sekä kuitin kuolinpesälle maksetusta kauppasummasta.

  Koska auto oli poistettu liikennekäytöstä, niin vaihtoehtoina olisivat olleet että hän rekisteröi auton samantien nimiinsä ja ottaa sille myös vakuutuksen.

  Kaveri ei kuitenkaan halunnut sitä vielä rekisteröidä nimiinsä, kun hän halusi tulevana maanantaina siirtää käytössään olleen vastaavanlaisen auton bonukset tälle uudelle tulokkaalle. (vanha auto oli tullut jo tiensä päähän, sen kohtalo oli jäädä varaosa-autoksi)

  Kehoitin ottamaan siirtotarrat yhdeksi päiväksi, jotta saa ajettua ostoksensa kotiin, eikä kenellekään tule suotta ongelmia.
  Hän tekikin näin, joten ehdotin heille piristävää kahvittelutuokiota pikkupurtavan kera läheisellä huoltoasemalla.

  Ajelimme sinne ja tarjosin herrasväelle kevyen välipalan, sekä jutustelimme tuokion niitä näitä. Toivotin heille hyvää kotimatkaa, oli ilo asioida tosiostajien kanssa, ei suotta tuhlattu toistemme aikaa.

  Sekä sain kuitenkin ihan mukavan hinnan autolle, se meni oikealle ostajalle - arvostan tuollaista tyyliä, se pidetään mikä on sovittukin, auto oli varmasti kuvaukseni kaltainen.

  ps. terveiset Jalasjärvelle!:odcool:
   
  Pannu H-D, brottor, jutikka ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. isalmela

  isalmela Gearhead

  Kylläpä on mukava kuulla että tämmöistäkin vielä tapahtuu!
   
  eilhik ja miguelo tykkäävät tästä.
 11. miguelo

  miguelo Gearhead

  Niinpä, "In Finland we have this thing called reilu meininki"...
   
  rane58 tykkää tästä.
 12. atobee

  atobee Gearhead

  Katos tälläisen ketjun aloittanu.. :)
  No, lähes kaikki mitä laittanu myyntiin omasta mielestä kohtuullisella ja miulle sopivalla hinnalla niin menny kaupaksi. Viime kesänä möin sbc 383 stroukkisarjaa takomännilla joka oli hiukan siipeensä saanut, josta toki kerroin. Kaveri tuli Tampereeltä Lappeenrantaan vartavasten hakemaan romppeita viestettylyn jälkeen. Olisin ollut valmis roudaamaan osat johonkin tapahtumaan jossa oltaisi tavattu.

  Samoin kesällä kauppasin LT1 (1992–1996) alukansia, hinta oli sopiva mutta siinä sivussa sain myytyä aluvipat ja jotain muutakin roinaa. Tarjosin jopa 350 projekti konetta (omakustannushintaan) mikä oli osina mutta ostaja sanoi, että budjetti on jo käytetty.
  Seuraavana päivänä kaveri tuli sit hakee moottorin.

  Laittakaa ne tallin aarteet/romut liikenteeseen kohtuuhinnalla, joku kyllä niitä(kin) tarttee.
   
  rane58, isalmela ja Jussi289 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!