Onko Bilteman MIG-hitsauskoneista kokemuksia?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja jesser, 6.4.2005.

 1. amis

  amis 1st gear

  Se tarkottaa, että voit hitsata 20% tietystä ajasta (oliko se nyt 5 min) ja sen jälkeen koneesta laukee ylikuormitussuoja ja joudut odotteleemaan koneen jäähtymistä. Jos ajaltellaan, niin 5min = 300sek 300/100*20=60 eli siis voit polttaa lankaa 60 sek yhtäjaksoisesti.
   
 2. Morgan Kane

  Morgan Kane 1st gear

   
 3. sasu

  sasu 1st gear

  Mulla on kempin miggeri ja tulee helvetin hyvää jälkeä! Aina viiteen milliin asti.
  kone makso neljä sataa euroa...
   
 4. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Ittellä 250 Migatronikki ollu kohta parikymmentä vuotta. Joskus ollut levylle luokka hitsattuna ja sanon vaan Älä sekaannu ydintäytelankoihin. Suojakaasu sen ollapitää. Näistä valovirta koneista sen verran, että jos et aijo eikä ole mahdollisuutta kolmivaihe koneeseen etkä hitsaa juuri yhtään, mutta OSAAT hitsat, niin kyllä niilläkin auton saumat vetää. Oli sitten vaikka rosterilanka. Rosterille pitää olla ARGONI suojakaasuksi.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  KEMPIN MIGGER on tosiaan sikahyvä kone. Pystyy vetään ohutta peltiä ja tulee hyvää saumaa ja paksumpikaan kama ei tuota ongelmia. Antaisin täyden kympin plussilla autohommiin. Lisäksi pieni kooltaan ja valovirtakone, joten sopiva töpseli löytyy kaikilta.
   
 6. elky_^^

  elky_^^ 1st gear

   
 7. Jyrki R

  Jyrki R Gearhead

  Minulla on ollut tuo Kempin Miggeri jo yli kaksi vuotta. Tavallisen harrastajan peltihommissa ei ole kertaakaan tarttenut odottaa jähtymistä (ehkä juttu olisi toinen, jos hitsaisin laivalohkoja ;-). Jälki on siistiä toisin kuin aiemmalla italialaisella koneellani. Olen tosi tyytyväinen. Ostaisin heti uudestaan, jos ei jo olisi.
   
 8. Morgan Kane

  Morgan Kane 1st gear

  Asiaa

  No sitä pitää kokeilla itekin, ihan testimielessä.
  Ei muuta kun Miggeri kaupoille. On se takuulla aina voimavirtavehjettä edullisempi ja kaikilla kun ei sitä voimavirtaa ole saatavilla. Selvää on, että kaikissa merkkikoneissa on valovirtamigitkin Indokiinalaisia laadukkaampia. Mutta sai kaveri ainakin asiantuntevia vastauskia, mikä tässä hommassa on parasta. Eli älä hae mikkiäsi Biltemasta. Se olisi aivan sama, kun ottaisit sen halpismigin hinnan käteen ja kevät myrskyllä päästäisit tuulen vietäväksi.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Harvoin se kunnollisesta valovirtakoneestakaan virta loppuu ainakaan auton peltejä hitsaillessa. Kestääpä tuolla Kempakin 150:llä päästää maksimi virralla vaikka niin kauan kuin lankaa rittää koneen kakistelematta.
  Täytelangalla ei kannata hitsata muuta kuin silloin jos jostain syystä joutuu ulkona hitsailemaan. Kallista ja jälki on huonompaa koska kuonaa tulee.
  Tunkeuma voi olla tosin parempi täytelangalla. Eri täytelankojen välillä aika paljon eroa; walliuksen lanka toimii. Muistakaa se napaisuuden kääntö sitten.
   
 10. amis

  amis 1st gear

  Usein puhutaan täytelangasta. Mutta eikös jos oikein ruvetaan pilkkuja viilailemaan niin täytelanka ole sitä mitä esim. konepajoilla käytetään suojakaasun kanssa ja ydintäytelanka taas sitten sitä millä voi kotona hitsata ilman kaasua? Näin olen itse ymmärtänyt...
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  nuilla romuilla on tullut vähän rävittyä ,gern,autto vähän asiaa ku veti pikku saumalla - kaapelin kengän peltiin kiinni ,eli tuo - puoli on yhtä tärkeä kuin kolvi puoli
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kyllä sitä ydintäytelankaa konepajoissakin käytetään, on paljon sellaisia materiaaleja joihin ei ole muuta lankaa kuin ydintäytelankaa.
  Ja sitten noista migeistä: Kemppi, Esab ja Wallius ovat kaikki ihan kohtalaisia verkonpainoina, mutta jos ajattelee hitsaavansa jotain ihan oikeasti kannatta katsella esim. Migatronicia.
   
 13. elky_^^

  elky_^^ 1st gear

  hmm... verkoinpainoina...????
  joo no ootkos kattonu tommosen koneen hintaa...???
  ja sä ilmeisesti oot joku metallimies ammatiltas joka ei oikeesti tommosen ruosteisen autonpohjan hitsaamisesta makuuasennossa esim lattialla tai sit edes nosturilla ylöspäin tajua mitään.... kaikella kunnioituksella hitsareita kohtaan mut se nyt vaan sattuu niinku oleen aivan eri asia hitsailla jotain kuormaauton lavoja tai sit auton pohjaa.... :lol:

  semmonen tässä juolahti mieleen et onko kukaan pistäny merkille onko noissa langoissa (biltema,Motonet jne.) mitään eroja et kannattaako hakee se lanka kempiltä vai biltemasta.... ????
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mistä näitä tällaisia kavereita oikein löytyy? Avaruudesta? Onhan se hyvä se migatronic mut että verkonpainoja.... Aha.
   
 15. elky_^^

  elky_^^ 1st gear

  kylläpä noita taitaa löytyä ihan maan pinnalta 8)
  mikä siinä jos ei osaa hitsata kunnolla muulla kun jollain mestari koneella 8)
   
 16. RAIVO

  RAIVO Gearhead

  Miggerin ostin jokunen kuukaus sitten ja siihen harjottelua varten täytelankaa motonetista. Yllätyin positiivisesti kun kuonaa ei tollakaan langalla esiintyny paljon paskaakaan ja polttaa ihan nätisti suuremmin pärskimättä. Riittää ainakin mun tarpeisiin sekä toi kone että lanka, kaasupulloa en enää ees harkitse (helpompaa viedä kone mukanakin minne vaan).
   
 17. elky_^^

  elky_^^ 1st gear

  joo no itte ostin lankaa mallia biiltema ja on sitte aivan paskaa... välillä polttaa hyvin ja välillä sauma on kun jostain bilteman paska ydintaytelanka koneesta....
  joten viikolla kempiltä hakeen kunnon lankaa....
  ilmeisesti laatu ei oo kauheen tasasta... kuka sit mahtaakaan valmistaja olla....8)
   
 18. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Älä hermostu! Mutta pikku kysymys. Oliko hitsattavat materiaalit tasaisen puhtaita vai paskaa siellä täällä tai tuulenpuuskia esim. tallin ovet auki. Kyllä ne langat senverran tasalaatuisia pitää olla Biltemallakin että sauma on samanlaista.
   
 19. elky_^^

  elky_^^ 1st gear

  no kokeilin pöydällä puhtaaseen peltiin pistää saumaa niin ei kyl tuu mitään..... 8) :odroll:
   
 20. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Sori!
   

Kerro tästä muillekin!