Onko karting harrastajia täällä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja wolfvan, 19.8.2011.

  1. MadMike

    MadMike Gearhead

    Tätä vois miettiä jopa..kuhan nyt leikataan tää oikea kyynärpää ensin.. :rotfl:
     
  2. MadMike

    MadMike Gearhead

    Joo tossa ois ideaa..pikku ajovirheet korvataan väännöllä ;)



    Ei kannata metallirattaiden kanssa enään leikkiä noi uudet komposiittirattaat on "ikuisia" takana ja ne samalla kuluttaa vähemmän ketjujakin.
     
  3. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Jep, ja noilla vaihteellisilla ajaminen on radalla vielä paljon hauskempaa 8)


    Toi on totta, ne metallirattaat syö kuluessaan nopeesti aina ketjutkin vaihtokuntoon rattaiden piikkien muuttuessa kuluessaan liika teräviksi. Ja todella nopeesti jos ajelee yhtään liika löysällä tai tiukalla olevilla ketjuilla eli semmosta kyytiä ne ketjut siellä pyörii että niiden säätö ja sen lisäks riittävän usein rasvaus kunnollisella ketjurasvalla on oikeesti tärkeetä.
    Siinä säästyy paljon rahaakin kun ei tarvi koko ajan olla uusimassa niitä.
     
  4. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Mulla olis kans raket 120 pitäis vaan hakea kaverin tallista pois lojunut muutaman vuoden sitten olis jouten kawa kx250 2t crossi on käyny miäles jos siitä lainais koneen :lol:
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Nosta sit samalla oman henki- ja tapaturmavakuutukses määrää :poff:

    Eli muuten hyvä ja ainakin hauska idea mut oikeesti ton 120 Rakettiauton runko ei kyllä riitä ainakaan ihan sellasenaan tollaselle koneelle, mm. jarrut pitäs kyllä ihan oikeesti olla sit etupyörillekin jne. sillä tommonen 250 cc crossikoneinen on jo aika tykki. Senhän voi laskea jo teho/painosuhteestakin mikä tollaselle sit tulee :wink:
    No, karkeesti ottaen sellanen lähtee jonkun 0-100 kmh noin 2,5 sekkaan ja kulkee vähintäänkin liki 200 km/h joten istuppa vaikka siellä tallissa siihen Rakettiin ja kuvittele miltä moisen kyyti siinä sit tuntus :rotfl:

    Teknisestihän toi kyllä sinänsä onnistuu helposti, bensalle tommonen crossipyöränkone tarvii sit vaan jonkun tohon hommaan sopivan bensapumpun/paineentasaajan jotta se sit osaa syöttää sieltä kartingauton tankista bensaa oikein sinne koneelle kaikissa ajotilanteissa.
     
  6. wolfvan

    wolfvan 1st gear

    Kyllä tuolla raket 85 sellaki saa vauhdin hurmaa :) mitattu 90kmh, ja jos on oikein loivamutkainen rata ja vetää kurvit yheksää kymppiä niin jo rupeaa käsissä tuntuun.
    Ite aattelin hommata tuon kytkimen, startterin ja piikkirenkaat kun on tuo jäärata talvella vieressä. Tosin pitää aurata oma karttingrata, kun ei oikein tohdi autojen sekaan mennä :) Kerran tuli tutun autoa talvella kokeiltua ja mikäs sen mukavempaa kuin vetää kokoajan leveää sivuluisua...penkkaan :D
     
  7. jus57

    jus57 Gearhead

    Nyt ois hankittu uutta vastaavat takakumekset meijän kylän nopeimmalta karting mimmiltä.

    Kun purin kaksi osaiset takavanteet niin toisesta pullahti kuminen paksu O-rengas ulos joka nähtävästi oli siis vanteiden välissä ,kuuluko siellä semmoinen ollakkin?

    Vai laitetaanko sinne jotain silikoonia tai vastavaa jotta ilmat kestää renkaassa.?
    Vai onko nämä jotain sisärenkaallista mallia kun ovat aika vanhat :oops:

    Vanhat kumet oli liimattu jollain sikaflexillä ympäriinsä ja olipahan melko homma saada renkaat irti....
     
  8. mopar-a-body

    mopar-a-body 1st gear

    piikkirenkaat

    mistähän mahtas saaha tai siis olla myynnissä piikkirenkaita mikroautoon ? :eek:
     
  9. ChevyBoy

    ChevyBoy 1st gear

    Eikös nuo R120 ois ihan sopivat ja sitten toiseksi sarjaksi F250 ??
    Kait tämmönen viis kesää kilpailuissa kiertäny junnukin mahtus mukaan ? 8)

    Toinen ehdotus : linttajokkista?
     
  10. linis51

    linis51 3rd gear

  11. linis51

    linis51 3rd gear

  12. linis51

    linis51 3rd gear

    Keimola FK fossiilisarjaan ensi kesänä mahtuu varmasti lisää joukkueita.

    3 miestä ja auto.

    Ei ole kallis harrastus ja vauhdin hurmaa ja vaarallisia tilanteita löytyy.

    Youtubessa hyviä videoita viime kesältä.

    Ollaan kavereiden kanssa melkein 10 vuotta vedetty tota ja rahat ei oo vieläkään loppuneet. :D
     
  13. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Lainaan topiccia sillä näin asiani menee kohderyhmään parhainten.

    Minulla olisi pari isoa pahvilaatikkoa mikroauton täysin uusia ja käyttämättömiä renkaita, kokoja en nyt muista lähinnä leveytensä puolesta soveltuvat eturenkaiksi.

    Menevät täysin harrastuspeleissä ja puolitosissaan vääntäessä.

    Harrastajalle/porukalle varmasti sopuhinnalla varsinkin kaikki kerralla.
     
  14. jus57

    jus57 Gearhead

    Tarttee sit vissiin kysellä tuolta kartigvoorumilla kun täällä kukaan mitään tiedä.. :odroll:
     
  15. MrBubbles

    MrBubbles 1st gear

    pikkupoikana ajoin kilpaa. runko taisi olla zipkart ja moottorina ofkoors 85 moottorisaha. :poff: nyt kuitenkin 12 vuotta myöhemmin kiinnostus lajia kohtaan on alkanut taas nostaa päätään.

    ratojahan on aivan helvetisti. tässäkin lähialueella härmässä mika salo circuit ja mahtaako vaasan rata olla vielä hengissä? lapuan rata lienee aikansa elänyt.

    olis kyllä tosi hienoa lähteä verestämään muistoja. ostaa auto ja järjestää pikku skaba foorumilaisten kesken. talvellahan pääsee kyllä sitten taas jäillä ajamaan.

    edit:heräs niin kovat himot että piti ruveta oikein tonkimaan nettiä.. :poff:
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tollaset kaksosaset vanteet on varmaan kyllä tosi vanhat kun siitä kun ite ajettiin on jo niin kauan että hyvä kun muistan ja jos oikein muistan niin silloin jo kaikki uudet vanteet oli yks osasia ja jos jossain näky jotain tollasia kaksosasia niin ne oli silloin jo "vanhanmallisia".
    Melkein suosittelisin että hommaat jostain vaan vielä uudet vaikka käytetyt yksosaset takavanteetkin kun ei ne oo kalliita ja säästyt sit paljolta työltä kun niille vääntää renkaan helposti päälle eikä tartte sisäkumeja tms. kuten kaksosasissa on melkeinpä pakko olla.
    Muutoinkin toi sikafleksi viritys viittais siihen että olisko ne hiukka kierotkin tai jotain jos niitä on silleen tilkitty kun ei sinne muutoin tartte moista laittaa, vähän fairyä vaan reunaan niin että gummi luiskahtaa helpommin paikoilleen ja eikun kompuralla ilmaa sisään ihan perkuleesti niin että se gummi ikäänkuin poksahtaa paikoilleen, sit liika ilmat pois ja homma on siinä :wink:

    Onkos se päästetty jo huonoon happeen vai kuin :-?
    Me on kerran käyty siellä ajamassa kun juniori varmisti siellä kauden finaalikisoissa Jammu-luokan Kartingliiton mestaruuden v. 2000, mielenkiintoinen rata profiililtaan (hyviä ohituspaikkoja) mut oli se jo silloin paikka paikoin aika pomppunen, mm. lähtösuoran päässä jarrutuspaikka oli aika haastava kun parhaalla ajolinjalla siihen tullessa meinas sit jarruttaessa silmissä sumeta sen täristämisen takia :rotfl:
     
  17. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En ole varma tietääkö sielläkään kukaan. Itse aloittelin harrastusta n. -85 ja silloin oli myös aluksi tuollaiset halkaistavat vanteet. Ja saattoi olla ehkä jonkinlaiset o-renkaatkin? Sen jälkeen en ole moisiin törmännyt. Ulkoreunalle ei mielestäni pitäisi mitään tarvia, mutta se halkaisukohta pitää olla tiivis, silikoonikin varmaan toimii - vanteen halkaisu sen jälkeen onkin toinen juttu.

    Mutta säästät varmaan hermoja jonninverran jos investoit vielä 1-osaisiin vanteisiin.
     
  18. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    yksi osaiset alkoi yleistyä tossa 80luvun lopull.muistaakseni niihin laitettuiin vaan tota silikoonia väliin.

    ps. ole varovainen täyttäessäsi niitä kaks osaisia.isä ukolla räjähti käsiin joskus aikoinaan.onneksi ei tullut päähän se vanteen kappale. :D
     
  19. jus57

    jus57 Gearhead

    Kiitos vinkeistä,arvasin et joku tietää kumminkin :wink:
    Tarttee sitten vielä panostaa noihin 1-osasiin vanteisiin,onneksi on talvi aikaa.
     
  20. wolfvan

    wolfvan 1st gear

    Löytyiskö keltään käytetyt sadekelin renkaat!
     

Kerro tästä muillekin!