Onko katsastus tarkentunut?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja virta, 29.6.2018.

 1. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  No kyllä ainakin minulla on hyväksytty, vaikka katsastusmiehen kanssa on nimenomaan asia huomioitu. Iskaritestissä muutaman tonnin ajetuilla iskareilla tuli melkolailla erilaiset lukemat, ja kyse oli ihan siitä, että toinen rengas oli jäykempirunkoinen, kuin toinen. Samaa kokoa ja nastarenkaita molemmat, toinen Michelin, toinen Hankook.
   
 2. Carpenter

  Carpenter Double Gearhead

  Otsikkoon vastaten, kyllä on.
   
 3. miguelo

  miguelo Gearhead

  Joskus takavuosina muistelisin jonkun katsurin huomauttaneen minulle asiasta, kun vanhaa raksapakuna toiminutta Transittia konttorilla käytin.

  Yksi renkaista oli hieman eri kokoa, (olisiko ollut aavistuksen kapeampi?) mutta määrätietoisesti ilmoitin sen olevan varapyörä, jonka olin rengasrikon johdosta joutunut alle vaihtamaan. Eipä silti, aika ehtoopuolella varmasti olivat muutkin renkaat.

  Asia oli tuon suhteen kaikinpuolin ok, tuohon rengas-seikkaan ei ole katsastus koskaan kaatunut, kuten ei myöskään kesäaikana, vaikkapa tuodessani jotain pitkäänseissyttä, vasta ostettua leimaamatonta autoa konttorille nastarenkailla.

  Eli kun tietyt pääasiat ovat olleet kunnossa, niin aika huolettomin mielin on voinut olla. (jarrut, valot, sekä ohjauslaitteet)
   
 4. miguelo

  miguelo Gearhead

  Jaa, meinaatko jotta noista saisi vaan korjauskehotuksen?
   
 5. passerby

  passerby 3rd gear

  Renkaissa ajattelin lähinnä kuviointia, se kai saa olla erilainen mutta koko, kantavuus ja nopeusluokat pitäis olla samat. Mainitsematta itsestäänselvää nastat vs. ei-nastat.

  Mulla on yhdellä akselilla eri valmistajien nastattomat m+s -renkaat joissa on sama koko mutta enhän mä mitään kantavuuksia tai nopeusluokkia kattele. Nopeusluokkia varsinkaan suomessa ei kukaan varmaan kato.. En tiedä miten konttorilla.
   
 6. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Kävin katsastamassa käyttiksen juuri ennen katsastussäännösten muuttumista sellaisella tuulilasilla joka oli leveyssuunnassa halki lähes koko matkalta (5cm vajaa päästä ettei ollut kokonaan "poikki"). Katsastaja ilmoitti että uusilla säännöillä olis tullut suora hylky mutta vanhoilla sain sitten vielä vain korjauskehotuksen.
   
 7. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Viimeksi tyyppi katsoi otteesta rengaskoot ja vertasi paikallaoleviin ja luki kyljestä nopeusluokankin.. :D
   
  passerby tykkää tästä.
 8. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Olen käyttänyt 4 autoa viimeisen kuukauden aikana. Ei mitään eroa entiseen.
   
 9. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Ei edes sitä.
   
 10. valpas

  valpas Gearhead

  Tuossa syksyllä testaan, onko tiukentunu. Katsastin yhden volvon varalle muutama kuukausi sitten. Katsastan sen uudelleen syksyllä, että saan katsastusajan siirrettyä mulle sopivampaan ajankohtaan. Auto on nyt väliaikaisesti liikennekäytöstä poistettuna. Eli ei ole ajettu, kuin katsastusreissu. Pihassa siirrelty paikasta toiseen aina silloin tällöin.
   
 11. virta

  virta Gearhead

  Nyt kannattaa huomata menmä uusintanäyttöön halvimpaan paikkaan kun. valita saa,,täälläkin kylällä hinnat 15e-25e uusintanäytölle,onhan siinä eroa!Täällä oli kympin uusintanöyttöpaikka mut näemmä nostaneet hintaa kait pakko kun asiakkaita paljon toho hintaan..
   
 12. xarper

  xarper Gearhead

  27e täällä jokapaikassa...
   
 13. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Eräällä konttorilla joka siedettävän ajomatkan päässä jälkitarkastus 0 euroa mutta jos varsinainen katsastus on aloitettu muualla niin sitten 20 eli hinta voi vaihdella

  Ja näkyy tuossa paikallisellakin olevan 10 jälkitarkastus kyseisen paikan katsastukseen ja muuaalla aloitettuun 20.
   
 14. Rotten

  Rotten Gearhead

  Sama kuvio samalla akselilla! Ollut miun miun autoilu iän! Ja varmaan pieempääkin
  Katsastuksessa kun vittuilet, laskevat vielä nastatkin, niissäkään saa olla suuren suuria heittoja!
   
  palontie ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 15. miguelo

  miguelo Gearhead

  Jälkitarkastuksen hintahan määräytyy paljoltikin sen laajuuden mukaan, sekä minkälaisten vikojen tarkastuksesta on kyse.

  Eli mikäli katsuri joutuu ajamaan jälkitarkastettavan auton esim. dynamometrille taikkapa nosturille halliin, niin hinta on luonnollisestikin korkeampi.

  Tosin mikäli on mahdollista todeta viat asianmukaisesti korjatuiksi "kevyemmän tarkastuksen" myötä konttorin pihassa, niin usein myös jälkitarkastus on maksuton. (etenkin jos olet kyseisen toimipisteen kanta-asiakas)
   
 16. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Onko näin? Kuvittelin että jos käy siinä 4 kk haarukass katsastamassa, niin edelleen täysiä vuosia (auton iästä ja mahdollisesta museostatuksesta riippuen yksi tai enemmän). Vasta jos sen ulkopuolella katsastaa niin ajankohta muuttuu. Kuvittelinko väärin?
   
 17. xarper

  xarper Gearhead

  Kyllä kuvittelit.
   
 18. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Eli aina tasan vuosi (tai useampi) ajoaikaa?
   
 19. passerby

  passerby 3rd gear

 20. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Elikäs se ei ollut 4 kk vaan 30 pv se haarukka missä katsastus-pvm ei muutu. Väistin muurin. Eli ei ole tarvetta ihan viimeiseen päivään vinguttaa.
   

Kerro tästä muillekin!