Onko navigaatori(kannettava??) asiantuntioita paikalla ???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRC1, 10.2.2005.

 1. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Näin tutulla autossa nokian kännykän jossa hieno navigaation systeemi yhdistettynä handsfreehin. Pitäisi mennä tukholmaan kohtapuolin autolla ja ei kiinnostaisi sokkailla siellä pelkän kartan avulla ,mutta en ajatellut ostaa uutta puhelintakaan. Onko mitään muita kannettavia navigaattoreita jotka olis mahdollisimman yksinkertaisia ja tuntisivat mm tukholman/ruotsin ja tietenkin suomen ???
   
 2. amalo

  amalo Gearhead

  Olen ymmärtänyt että noi kartat pitää ostaa aina erikseen siihen itse purkkiin... eli siis riippuu mitä/millaisia karttoja ostat mukaan. Mahtaa olla että yleensä noissa paketeissa mitä suomessa myydään on suomen kartta, ja ruotsi on sitten hankittava erikseen - jos ei sitten ole jotain "euroopankartta" -paketteja.
   
 3. sjusex69

  sjusex69 1st gear

 4. vempula

  vempula Gearhead

  joo garminin IQ3600 on tosi näppärä peli. autosarja on vähän hempuli mutta pienellä rakentamisella tulee hyvä(reikärautaa ja oma teline).
  ja voi siirtää autosta toiseen. ja päivitykset saa ILMATTEEKS netistä ainoo
  miinus on kun suomee ei ole kuin vähän tampereen yläpuolelle. ja laitteen oma muisti on aika pieni (tarvii muistikortin niin mahtuu vaikka koko eurooppa) ja on muuten tosi tarkka. on tullut testattua laitteita jotka näyttää 100m pieleen.hinta tais olla autotelineen kanssa alle 1000e
  suosittelen lämpimästi. :D
   
 5. Kimi

  Kimi 1st gear

  Kännykän näytöllä oleva GPS-paikannin toimii symbian-käyttöjärjestelmän puhelimissa, eli hieman perushintaa kalliimmissa Nokian (ja joidenkin muidenkin) laitteissa, N-gagessa tai sitten vaikka komukassa, jos isompaa näyttöä haluaa. Ohjelmisto+GPS-tsydeemi maksanee n. 300 ekua, lisäksi tietysti pitää olla sopiva kännykkä. Lisää tietoa vaikka täältä:
  http://www.navicore.fi/kuluttajat/omina ... naisuudet/
   
 6. BRC1

  BRC1 Gearhead

  voi veeeeeeeee just ostin uuden puhelimen jotain 6000 sarjaa mutta ei osuniut noihin! Voi helvete! Toi olis ollut kyllä just mitä tarttisin. Ei ole ketään puhelin dealeria joka vaihtais huokeella..
   
 7. Mussemaan

  Mussemaan 3rd gear

  Eräs tapa on hankkia siihen kolhunkestävään nokia 5140 puhelimeen ne GPS -kuoret.
  Maksaa ovh 129e, ja toimii myös karttapohja-gps:nä.

  Periaate on että kun luuriin näppäilet maan(euroopan), kaupungin, kadun ja numeron niin keskuspalvelu laskee reitin ja lähettää kuvat reitin varrelta sun puhelimeen GPRS:n kautta.

  Ajo-ohjeet tulee samalla tekstitietona tyyliin aja 4.24km dfwdfw -tietä pohjoiseen ja käänny oikealle erherq -tielle.

  Karttapohja raksuttaa eteenpäin liikkeen mukaan ja kartta tsuumautuu aina automaattisesti sopivaksi. Kun lähestyt risteystä, määränpäätä tmv kinkkistä kohtaa niin paikka näkyy isolla.

  Toimii kaikkialla euroopassa (tai vaikka ameriikassa jos tilaat palvelun) ja kun kartat on isolla keskuskoneella niin tuntuu tietävän syrjäisimpienkien takahikiöiden kinttupolkujen talonumeroinnit.

  Ei niin monipuolinen kun tuo navicore -systeemi, mutta onhan halvempikin. Käyttö on muuten ilmaista eka vuoden, ainoastaan noista GPRS -yhteydenotoista joutuu maksaan.
  Muuten kapula toimii kuin normaali perus-GPS vaikka puhelinyhteyttä ei olisi ollenkaan.


  Kokemuksieni perusteella uskallan suositella.
   
 8. Kimi

  Kimi 1st gear

  Kuinka Nokia 5140 toimii autossa, esim kojetaulussa olevassa telineessä? Sen paikannuskuoressahan ei ole ole antenniliitäntää, ja Nokian mukaan se "ei toimi sisällä". Muutoinhan puhelin +kuoret ovat ihan kohtuuhinnassa.

  kj
   
 9. Mussemaan

  Mussemaan 3rd gear

  Juu taivasta saisi näkyä.
  On ollut tapana laittaa puhelin "kiilaamalla" pystyyn kojalaudan mittaristonkohdan ja tuulilasin väliin. Pysyy kivasti paikoillaan kuopissakin kun kuori on kumimaista seosta.
  Kulma on ajurin silmään sopiva ja löytää satellitteja tarpeeksi tarkkaan paikannukseen.

  Olen testannut em menetelmän sopivuuden MB C-sarja, Toyota Hilux/hiace sekä peugeot 406. :)
   
 10. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Entäs siitä eteenpäin? Käytöstä maksaminen on OK jos samalla varmistaa karttojen ajanmukaisuuden, mutta itselläni tökkii ajatus maksaa vuosi-/kk-maksuja, kun laitteelle olisi tosikäyttöä vain muutaman kerran vuodessa. Tuo ratkaisu toisi jo yhden puhelinliittymän hankinnan tullessaan, jolle ei juuri muuta käyttöä olisi. Mutta onhan niitä kk-maksuttomia liittymiä olemassa.
   
 11. chevy76

  chevy76 1st gear

  Mulla on käytössä toi Navigore, mikä on aika kätevä liikkuessa tuntemattomalla seudulla..Tai vaikka tuntemassakin..Ostin käytetyn puhelimen 3650 115e ja softa maksaa 299e..Maksaa ainoastaan GPS paikantimen ja softan ja sitten käyttö on ilmaista..Voin toimittaa noita halukkaille kun on suhteita tonne maahantuojan edustajiin ;)
   
 12. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Kerrotko vielä perusjutut miten toimii? Tarvitsee siis multimedia kännykän toimiakseen -mallit taisi löytyä tuolta navigoren sivuilta. Sitten pitää ostaa se hässäkkä sinne koelaudan päälle joka siis hoitaa yhtyeden satelliittiin. ja tää paketti maksaa siis 300e. Eikö muuta ? Osaako sitten löytää halutun osoitteen vaikka turusta tai tukholmasta ??? Onko handsfree pakollinen ? Riittääkö puhelimen oma kaiutin ajo-ohjeiden saamiseen? Virrat vain sytkäristä ? Eli tarviiko sen kummempaa autosarjaa? Entä liittymä? Pitää olla "multimedia" liittymäkö?
   
 13. Kimi

  Kimi 1st gear

  Navicore Personal-navigointipaketit:

  S80 Skandinavia+GPS:
  256 Mt RS-MMC 445 €
  512 Mt RS-MMC 485 €
  S60 Skandinavia+GPS:
  256 Mt RS-MMC 339 €
  S60 Suomi+GPS:
  128 Mt RS-MMC 295 €
  Nokia 6630:
  64 Mt DV RS-MMC 295 €
  www.navicore.fi

  Ja nämä tiedot Mäkitorpan kotisivulta http://www.makitorppa.fi/index.asp
   
 14. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Eli
  445+485+339+295+295= 1859€ ?

  Aika kallista...

  Elämä on :rotfl:
   
 15. Kimi

  Kimi 1st gear

  ...joo, ja DNA halpa. Tallaiset ovh:löytyivät navicoren sivuilta, eli kaikki pohjoismaat (Islanti taitaa puuttua) 199€+ GPS-paikannin. Ei aivan mahdoton hinta.

  Navicore Personal Scandinavia 2005
  Navicore Personal autonavigaattorista on julkaistu koko Skandinavian alueen kattava versio. Tuote sisältää kartat Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja Suomeen. Navicore Personal Scandinavia 2005 -tuotetta myydään tällä hetkellä sekä GPS-paikantimen kanssa samassa pakkauksessa, että ilman GPS-paikanninta pelkkänä muistikorttina.

  Yllä mainittujen versioiden lisäksi Navicore tulee myöhemmin julkaisemaan erillisen päivitysversion Navicore Personal Scandinavia 2005 -tuotteesta. Päivitysversio on tarkoitettu aiemmille Navicore Personal -tuotteen käyttäjille karttapeiton laajentamiseen. Päivitysversio ei ole vielä myynnissä, myyntiajankohdasta ilmoitetaan erikseen Navicoren verkkosivuilla.

  Mikäli olet Navicore Personal Suomi 2005 käyttäjä ja haluat Navicore Personal
  Scandinavia 2005 -tuotteen
  Voit ostaa haluamaltasi jälleenmyyjältä Navicore Personal Scandinavia 2005 tuotteen täysversion muistikortilla ilman GPS-vastaanotinta.

  Voit odottaa Navicore Personal Scandinavia 2005 päivitysversion julkaisua ja ostaa julkaisun jälkeen päivitysversion.


  Täysversion ohjehinta ilman GPS vastaanotinta (kartta ja ohjelmisto) on 199 euroa. Päivitysversion ohjehinta on 159 euroa.
   
 16. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Läheltä liippaa .. ostin just uuden puhelimen Nokia 6230... ja se ei tietenkään ollut yhteensopivien puhelimien listalla. Voi :mad:
   

Kerro tästä muillekin!