Onko "ojavalo" laillinen vai laitoin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mikkis83, 19.10.2006.

  1. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    Saanko laittaa tämän toimimaan yhdessä pitkien valojen kanssa katkaisimen ja releen kautta ilman katsastusmiehen pahaa sanaa?
     
  2. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Saat, ei ylitä referenssilukua...
     
  3. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuo ei ole ojavalo...

    EDIT: siis mitähän sitä taas tuli katsottua. No ei se ojavalo ole, koska siitä puuttuu siis se kenno. Lisäpitkä.
     
  4. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Ei se referenssiluku tässä taida olla se ratkaiseva tekijä, uudempaan autoon ei saa laittaa paritonta määrää valaisimia ja siten ei ojavaloakaan. Ennen 1971 rekisteröidyssä autossa ojavalo on sallittu, joten Amazoniin sellaisen saa laittaa. Tarkentakaa, jos on parempaa tietoa.
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Tuo ei ole tosiaan ojavalo.

    Alkuperäisessä 60 luvun ojavalossa on umpion sisällä metalli renkaita tai "mehiläiskenno" jotka päästävät valon vain suoraan eteenpäin.

    Itseasiassa oikea nimitys taitaa olla pistevalo?
    Ojavaloksi se muuttuu vasta kun sen kääntää osoittamaan ojaan?

    Valo näyttää tummalta koska peili ei näy kun suoraan edestä.

    oottakaas niin kaivan jostain kuvan....
     
  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  7. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    Ahaa...tuon lasin muodon perusteella vaan ollaan todettu itsellemme,et se ois ojavalo. Pitääpä ettiä tohon jostain puljusta, vai saakos tollanen muuten olla yksinään keulilla, kun on sellanen mielikuva, et niitä valoja pitäs olla parillinen määrä keulilla :odroll:
     
  8. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    4.7 Ojavalo ja hakuvalo



    Ennen 1.1.1971 käyttöönotetussa autossa saa olla yksi auton vasemmalle puolelle tai keskiviivalle sijoitettu valkoista tai vaaleankeltaista valoa lähettävä ojavalo, jonka tulee sijaita vähintään 300 mm ja enintään lähivalojen korkeudella. Ojavalon on oltava hyväksyttyä mallia ja se on suunnattava alaspäin ja oikealle siten, että se ei häikäise vastaantulijoita. Ojavalon teho saa olla enintään 40W ja siinä tulee olla hajasäteilyn estävä kenno tai vastaava laite.



    Ennen 1.7.1967 käyttöönotetussa autossa saa olla yksi kääntyvästi asennettu enintään 40W tehoinen hakuvalo, joka voi toimia vain etu- ja takavalaisinten ollessa sytytettyinä. Hakuvalon asennus ei ole enää sallittua.
     
  9. GRA-55

    GRA-55 1st gear

    Onkohan sitten kattovalo enää laillinen. Löysin meinaan romujen seasta yhen sellasen. On tehty tsekkos-slovakiassa ja ollu kiinni kai jossain 60-luvun Fiiatissa.

    Ainakin vanhaan autoon sen kai saa asentaa jos siinä on ollut sellanen, mutta tiedä sitten sellasista joissa ei ole ollut?
     
  10. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Muakin toi on ihmetyttänyt että onkos säännöt muuttunut kun oon viime aikoina nähnyt useammankin "uudehkon" auton (80-90 lukujen laitteita) varustettuna niin että niissä on ollut kolme jotain isoa lisävaloa keulalla rivissä :eek:
     

Kerro tästä muillekin!