Onko osissa eroja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja sincere 51, 2.11.2008.

  1. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    Osista

    Hi!
    Tuohon ei kai ole ihan yksiselitteistä vastausta. Kallein ei varmastikaan ole aina paras...ja se halvinkin voi olla toimiva ratkaisu,mutta :eek: ...paljon on siitä kiinni miten tärkeä osa on toimintojen kannalta ja millaisesta osasta tai kokonaisuudesta on kyse.

    Noihan on periaatteessa tuotemerkkejä joilla osia myydään. Omistuskin voi olla osin samoissa käsissä,mutta kyllä niissä tuotteissa erojakin löytyy. Eli paljon on kiinni siitä missä alihankintapajassa niitä on väsätty ja missäpäin mailmaa. :D

    Tuossa olen pähkäillyt noita Subben siirtopumppuja ja kyllä valinta on kallistunut niihin vähän kalliinpiin. Se halvin vaikuttaa vähän heppoisemmalta...mutta sittenhän tuon näkee kun ovat tuossa rinnan vertailtavana. :poff:

    Ja vaikka osat saattaa joskus tulla samasta tehtaasta ,on varmaan eroja käytetyissä materiaaleissa ja toteutuksessa.

    Itse yleensä suosin AC Delcoa, jos se on tarjolla (niissä kun keskimääräisesti yleensä on laatu kohdillaan) ...varsinkin jos ei ko. Delcon nimikkeen alla myytävä osa ole älyttömän paljon kalliimmaksi hinnoiteltu,kuin muut tarjokkaat. Hyvin usein huomaa, että noista kilpailijoista joka on hieman halvempia... on joku aivan identtinen,eli osan todellinen valmistaja/valmistuttaja. :lol:
    Dephi on tullut voimakkaasti laajalla rintamalla ainakin tietyissä Jenkkien osissa nyt viime aikoina. Ja ainakin ne osat mitä olen niitä tilannut ovat olleet ihan käyväsen oloisia.

    Varmaan tähän aiheeseen löytyy mielipiteitä ja kommentteja moneen lähtöön... :rotfl:
     
  2. kojo

    kojo Gearhead

    Niinhän toi menee et ei joka osamerkillä oo omia tehtaita ollenkaan vaan joku alihankkija painaa maailmalle montaa merkkiä...
    Mut laadussa on eroja, jos haluu varman päälle pelaa niin sit ac-delco, delphi, bosch tms.
    Standard merkkisistä osista itellä on ihan raeaali kokemuksia et esim ruiskusuuttimet oli ihan sellasta ruskeaa itteään, muutama vuoti jo uutena ja kun mittas avautumispaineet ne oli ihan mitä sattuu.. virtalukon pohja alko pätkii vuoden ikäsenä jne jne
     
  3. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear



    Itse yleensä suosin AC Delcoa, jos se on tarjolla (niissä kun keskimääräisesti yleensä on laatu kohdillaan) ...varsinkin jos ei ko. Delcon nimikkeen alla myytävä osa ole älyttömän paljon kalliimmaksi hinnoiteltu,kuin muut tarjokkaat. Hyvin usein huomaa, että noista kilpailijoista joka on hieman halvempia... on joku aivan identtinen,eli osan todellinen valmistaja/valmistuttaja.
    Dephi on tullut voimakkaasti laajalla rintamalla ainakin tietyissä Jenkkien osissa nyt viime aikoina. Ja ainakin ne osat mitä olen niitä tilannut ovat olleet ihan käyväsen oloisia.


    Delphi on ex. AC-Delco. GM yhtiöitti entisen varaosapuljunsa AC-delcon ja myi sen ulos Delphinä. Nykyise AC-delco osat ovat siis pääosin ac-pakattua Delphiä.
     
  4. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    Osista

    Tere!

    Kyllä toi Delphi on ilmeisesti alkuperäistä vastaava tässä tapauksessa.

    Toi Delcon osa on ilmeisesti vain jokin suoja tai kiinnityspelti. :eek:

    Näin minä ainakin tuon tulkitsen. :odroll:
     
  5. -tl-

    -tl- Gearhead

    Kun tilasin koneeseen laakerit, niin laatikossa luki Sealed Power, sen sisältä löytyi uusi laatikko jossa luki Federal Mogul, sen sisältä löytyi kolmas laatikko jossa luki Clevite... :eek: ja laakereissa luki myös Clevite.
     
  6. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Re: Osista

    Tarkennuksena siis nimenomaan ei alkuperäistä vastaava, vaan aito alkuperäisosa (kaikkihan ne "vastaavat alkuperäistä"). Jos muuten Fordilla ajaa niin Motorcraft osat on ylivoimaisia laadultaan, monia saa myös muualta kuin ford diileriltä ihan motorcraft paketissa. Sama on tietty pätenyt geeämmän OEM osiin. Kaikki kiinassa tehty on paskaa. Tai no, onhan toi yksi pakosarja ajanut asiansa.
     
  7. rasse

    rasse 1st gear

    Rock autosta tilatessa näkee selvästi onko professional osa (takuu parempi)....
    Nuo professional osat tuntus olevan aikalailla made in USA tai Mehico.
    Halvemmat on sitten yleensä Kiinapojan valmistamia jolloin toleranssit ja viimeistely ei niin hyvää jälkeä.
     
  8. -TH-

    -TH- Gearhead

    aikoinaan kun harrastelin canadan simkaa,niin tuli huomattua että nuo standart-osat on ihan paskaa, dodken reuhu sai puolet vanhoista sytty ym. kamoista takasin ja sitten alkoi toimimaan....

    delkon tulppia luulin laadukkaiksi, mutta laatu tuntuu vaeltavan... osa tulpista oli niin vääriä, eli posliiniosa oli vinossa,jotta tulppa katkesi hylsyn sisään!
    vertailkaapas joskus tulppia keskenään..... mutta ostakaa silti jenkkitulppa jenkkikoneeseen, ne japsitulpat on jostain saatanasta tai mistälie.
     
  9. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    jossain (radiossa)? oli juttua et minkä takia toinen tavara kestää ja toinen ei. niin johtaja/tutkija vai mikä se oli sanoi että ihmiset haluaa niitä "halpoja" tuotteita, ni niille sitten tehdään niitä halpoja vaikkei ne kestä sitä mitä alkuperäinen. ja kyllähän ton on huomannu itsekin et halpa
    on yleensä kakkaa, voi olla välillä hyvääkin mut harvemmin.
     
  10. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    RockAuton tilaus

    Se toimii hyvin ja jos otat samalla jotain muuta,niin seuraa tuon rahtihinnan kehitystä. Halvalle muutaman taalan osalle voi tulla hintaa paljonkin ( jos systeemi jakaa tilausen eri toimituspisteisiin ) tai sitten tulee jokut pienet juttut tai huolto-osat ( suodattimet etc. ) rahtien osalta ilmaiseksi. :poff:

    Ja muista se alennuskoodi siihen kohtaan
    "How did you hear about us" .
    Laita siihen se pelkkä koodi, niin saat 5% alea.

    Tuolla niitä on

    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... c&start=75

    Ja varaa myös käsille joku pankkisi tai luottoyhtiön puh. numero. Kysyvät sitä siellä maksu kaavakkeissa.
     
  11. yoko1

    yoko1 1st gear

    Moro laita privaa niin saat Sevillen 92-97 original numberit (4.8 Mb Pdf)
    Pelastanut itseni monta kertaa
     
  12. yoko1

    yoko1 1st gear

    Ja varaa myös käsille joku pankkisi tai luottoyhtiön puh. numero. Kysyvät sitä siellä maksu kaavakkeissa



    Hyvä vaihtoehto on myös PayPal (express)
     
  13. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    FedEx tuo kotiovelle. ( Economy vähän hitaampi ,mutta halvempi )

    Kun FedExiltä (Suomesta ) ottavat yhteyttä tavaran ollessa saapumassa maahan,pyytävät kopiota kauppalaskusta... saat sähköpostiosoitteen johon meilaat sen RocAutosta tulleen tilausvahvistuksen niille ja siinä puhelun aikana voit antaa samalla luottokortti tiedot ( jos haluat helpolla päästä ) jolloin voivat velottaa tullauksen suoraan sieltä. Ei kai tuo juurikaan sen helpommin voisi hoitua. :poff:
     
  14. impala67

    impala67 Double Gearhead

    sen olen huomannut että halvimmissa esim. airtexin osissa on usein joku pikku tarkistuksen paikka, tps-sensorin tiivistettä pitää painaa kynnellä sisemmäs yms. mutta ihan toimivia kilkkeitä halvimmatkin osat on. tehty vaan vielä vähän kauempana ja vielä vähempi palkkasella jossain muurin takana...
     
  15. yoko1

    yoko1 1st gear

    No niin

    Tänään tuli paketti perille (Rockauto + FedEx)
    Painoa oli palikalla 0.0 lbs (Anturi)
    Pakkauksen jälkeen 0.5 lbs
    Iso pahvilaatikko (ECT) 32lbs/in mikä oli täytetty Fill-Air:lla
    Siitä suuri kiitos että tavara "ei" voi mennä rikki

    Kaveri soitti 11:30 ja kysyi missä olet kun et avaa ovea (Töissähän minä)
    Kysyi voiko viedä paketin lähikauppa "Siwaan"
    Sinne vaan
    Töistä tullessani hain paketin kaupasta pois :D

    Eli kiitos (Rockauto + FedEx) :D
     

Kerro tästä muillekin!