Onko PT Cruiser "oikea jenkki"?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Pii Tii Kruusör, 28.9.2006.

  1. Kerpo

    Kerpo 3rd gear

    Muuttuuko takavetoinen Mazda merkkien vaihdolla etuvetoiseks Eagleks? :) Eaglen moottorikin on Ranskasta kotoisin, niin kun koko auto.
     
  2. Anza

    Anza Gearhead

    Suomessa valmistetun Talbot Horizontin keulilla komeilee Chryslerin pentastar? Onhan sekin siis kai osittain siis Jenkki! Tosin jos vertaillaan asiaa, niin PT Cruiserissa on mielestäni enemmän "jenkkiä" kuin Talbotissa. Ehkä Eaglessakin on enemmän jenkkiä kuin Talbotissa. Mikä sitten olis se jenkeistä Jenkein auto? Mihin muita vähemmän jenkkejä voisi verrata.
     
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Systerillä oli Kanadassa asuessaan Plymouth Horizon, eli Talbotin näköinen hökötys varustettuna Golfin tekniikalla, ja uhkasipa sen silloin tuoda suomeenkin. Ilmoitin, ettei ole hyvä tulla tuon kanssa. Samaa köntsää myytiin myös Dodge Omnina.
     
    Anza tykkää tästä.
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    :odoops::odoops::odoops::odoops::odoops::odoops::odoops: Nyt meni faktat fiktioihin näköjään mulla.

    Eaglelle silti kunnioitusta.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    :lol::lol:
     
  6. impala67

    impala67 Double Gearhead

    niin noh, onhan ne rumat, alitehoiset ja ankeatkin autot on valitettavasti "jenkkiautoja", ameriikoissa suureksi osaksi suunniteltuja osa vain niille markkinoille ajateltujakin, ja halusitte tai ette, joku saattaa niitä harrastaa... katsokaa vaan myyntimiesten hehkutuksia, ne epätoivoissaan kehuu niiden jenkki-jeesmeininkiä että pääsee neoneistaan eroon. ( älköön kukaan taas tätä neonin pilkaksi tulkitko, joka oli oikea ajoneuvo oikeaan markkinaan, tehokas ja halpa "neekerijenkki" jenkkitehtaiden valiantramplercorsica -perinteiden mukaisesti...).
     
    Muokattu: 10.1.2017
  7. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ja jos puhutaan kotimaan jenkkiautoharrastuksesta, niin muistelen mielenkiinnolla vajaat 40 vuoden taakse kiihdytyskisoja, jotka olivat silloin Ameriikankalustovoittoisia, muttase, että kalusto oli -70 luvun lopulla -60 ja 70 luvun jenkkiautoja, ja katsotaan tänäpäivänä kalustoa, vaikkapa Black listin pelejä, edelleen ollaan siellä samoissa autoissa, eli näiltäosin ainakin meidän vanhojen partojen onneksi voidaan sanoa, ettei liikanopeaa kehitystä ole tapahtunut. Tämä roiske siis sanasta jenkkiauto.
     
  8. impala67

    impala67 Double Gearhead

    niinpä. virallisiksi harrasteautoiksi harva kelpuuttaa muita kuin takaveto-v8 malleja, ja siitä tässäkin juupas-eipästelyssä kait on kyse.
     
    hantta tykkää tästä.
  9. hantta

    hantta Double Gearhead

    On totta, että jokainen kutsuu omaa autoaan vaikka miksi, mutta hirveästi ei kannattaisi mennä oman pitäjän shellin baaria pidemmälle brassailemaan Citationin kanssa, jenkkirautana, vaikka varmasti hieno harrastuskohde onkin. Koko jenkkiautonimestä ja harrastuksesta voisi vaikka kirjoittaa kirjan. Kaikkihan alkoi Ruotsalaisten apinoinilla, raggarekulturen, ja Suosikki-lehti lanseerasi täydellä voluumilla, kera Jenkki-purkan, Hurriganesin ja jonkun farkkufirman kanssa muoti-ilmiön, joka räjähti heti käsiin, seurauksena mm. V8 lehti. Osa meistä vanhoista ukoista ja akoista pidetään vieläkin kiinni tuosta Jyrki Hämäläisen ja Beawerin yhteistyöstä, ja instituutiosta, eli jenkki on takavetoinen.
     
    Naumasto ja rb tykkäävät tästä.
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin ei sitä kehonrakennuksessakaan kaikkia samalle lavalle oteta eikä nyrkkeilyssä.


    60-70's etuveto eldorado ja toronado kyllä menis jenkistä vielä vai?
     
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ameriikan matkalla joskus 80-luvun lopussa yks vuokra-auto oli Citation. On se ihan kamala vehje. Californian päässä sit saatiin Cutlass, ja se oli ku olis kotiin päässy. Sillon oli itellä ajossa kotona Cutlass...
     
    impala67 tykkää tästä.
  12. heh heh©

    heh heh© Gearhead

    Niin, tuota, aika varmaan kultaa muistot.
    70-luvulla kun ostin tuon Dusterin, niin se oli "afroamerikkalainenjenkki" nykyään kun ei saa sanoa neek... tai Amerikan mosse. Mitäs se nykyään on, tuntuu olevan aika haluttu, kun niitä jenkeistä nykyään laahataan tänne junttisuomeen.
    No miten käy nyky amerikkalaisvalmisteiden 30-40 vuoden päästä, onkohan ne haluttuja harrastekohteita vai paalattu kaikki. No enpä ole enää itse näkemässä tuota aikaa.
    Aika muuttuu. Tuo jenkki nimitys tarkoitti aikanaan vain parin pohjoisen osavaltion alueella asuvaa kansaa, nykyään ne mielletään koko pohjoisamerikkalaisiksi. Aika muuttuu, termit muuttuu. Harrastakoon kukakin mitä haluaa.:):)

    Niin, mikähän v***u se on semmoinen VIRALLINEN harrasteauto??? Kysytäänkö mobilisteilta vai bemariharrastajilta:D:D

    No ei liian vakavasti;)
     
  13. C '70

    C '70 3rd gear

    En tiiä onko harraste vai ei mutta itte tykkäsin kyseisestä laitteesta. Kolme vuotta sillä päristelin menemään. Oliko sitte harrastusta ajelu vai ei, ainakin se liikutti paikasta toisee mukisematta ja ompahan ainaki erilaisen näkönen ku muut tötteröt.
     
  14. impala67

    impala67 Double Gearhead

    no joo "virallinen" jepjep, siis tietty ne joita tosi-harrastajat (taas kiistanalainen määritelmä)arvostavat. siten kuten edellä kuvattiin koko rakkarikulttuurin muodostumista fhra:n alkuaikoina... mutta tämä on siis täysin mielipide, eihän nyt tämmöstä nettikirjottelua saa kukaan liian vakavasti ottaa!

    kyllä uskon että lähtökohtaisesti KAIKKI takavetoiset autot pysyy harrastajien suosiossa, väittäisin sen syyksi pemareidenkin suosioon. autoharrastajat on merkkiuskovaisia ja perinteisiä. ja kaikki autot joissa on tehoja säilyy suosiossa ja niitä harrastetaan, siksi 80 luvun kalustosta suurimmaksi osaksi säilyy fullsizejenkkejä, mustangeja ja f-bodyjä, moparit tulee olemaan vähemmistössä koska ne on hyljeksittyjä etuvetoja. jeepit on oma uskontonsa, mutta niiden määrää syönee se että ne on kelpo käyttöautoja eli ne ajetaan herkemmin loppuun... siinäpä tulevaisuutta.
     
    Muokattu: 12.1.2017
    hantta tykkää tästä.
  15. hantta

    hantta Double Gearhead

    Tuo Toronado, ja Eldorado-asia on hyvä tyyppiesimerkki siitä, ettei alan harrastajien kesken noita tarvitse erikseeen mainita.Jos Crownit, Kapitanit, Diplomatit, Zodiakit ja Zephyrit olisi tehty Ameriikassa, ne saattaisivat olla nyt haluttuja jenkkejä, nyt ovat haluttuja euro ja japsipiireissä, miksei jenkkiharrastajienkin porukoissa, mutteivät kanna jenkkistatusta, kuten Dartit, Valiantit, Ramblerit jne. jotka kelpuutettiin aikoinaan harrastepeleiksi.
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Kuinkahan moni joka ei ole asiaan vihkiytynyt edes tietää että Eldorado on etuvetoinen.
     
    impala67 tykkää tästä.
  17. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ei kaikki kaikkea tiedä, eikä sitäkään ettei kaikki eldot ole etuvetoisia mutta arvostus, automallin harrastuneisuus ja,suosio ovat välillä mystisiä juttuja. Nythän on jo nähtävissä että "tavallisimmat" museoautot on jaguaareja, mersuja cadillacceja- eli kalliit autot kiehtovat ja niitä harrastetaan ja säilötään usein herkemmin kuin tavallisia ooppeleita yms.
     
  18. hantta

    hantta Double Gearhead

    Summa summarum; kun jenkkiautopainotteisella foorumilla kysytään, onko PT Cruiser jenkki, vaiko ei, on aivan sama, mitä vastaat, aina tulee kakkaa niskaan. Aina löytyy kaveri, jonka mielestä Neon tai Citation on jenkki, mitä ne periaatteessa ovatkin, kuten Omni, Pinto Ruotsissa Saabin tehtaalla tehty, Opel- pohjainen Cadillactai Fiatin tehtaalla kasattu Jeep.Niinkuin institutionaalisesti jenkkiautoharrastukseen on kuulunut tietynlainen pukeutuminen, eli siis ei pukupakkoa, tai musiikki, joka on myös seurannut harrastusta aina, mantereesta riippumatta, eli letkeä rokki, kantri tai cruisailuun sopiva doowop- musiikki, eli jenkkiharrastus on ikäänkuin suuntaus, jossa on muutamia kirjoittamattomia sääntöjä, joita vuodesta toiseen koetetaan rikkoa, mutta perusasiat ovat kuitenkin edelleen kasassa. Kävin monen vuoden tauon jälkeen Alastaron kisoissa, ja ilokseni huomasin, että kasettinauha, joka kaiuttimista kuului, oli sama, kuin Räyskälässä lähes 40 vuotta sitten ZZ Toppeineen ja Hurriganeseineen.
     
    impala67 tykkää tästä.
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Toi musiikkipuoli on kyllä omasta mielestä huvittavaa, aina soi 80- luvun kuluneimmat. Kuunneltiinko sillon joskus 80- luvullakin jotain 35 vuotta vanhoja kappaleita, Olavi virtaa, laila kinnusta, little richardia ja frank sinatraa?

    Ei sillä että ne huonompia olis mitä nykyset mutta vähän vaan öh....
     
  20. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Hyvä musiikki on jo tehty. Ei osata enää. (aivan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta)
     
    WBBC tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!