Onko sinulla LA-puhelin autossa?

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Kampikammio, 21.3.2004.

 1. Karpov

  Karpov Gearhead

  Tuo 1/4w eikö se ole 1w tai 4w? Jos on niin toi 4w tuntuu noissa kaikissa olevan kalliimmissakin.
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

 3. perkele

  perkele Gearhead

  kyllähän noilla kaikilla pärjää... mutta kummiskin käy niin että nälkä kasvaa syödessä.
   
 4. Karpov

  Karpov Gearhead

  Tuossa kun oli 4/4w niin mitä se meinaa vs 1/4w? Vai oliko toi 1/4w kuitenkin vaan neljäsosa neljästä watista?


  Voihan se olla kun rajalla asustaa ja kuuntelee venäläisiä rekkakuskeja että siihen jää koukkuun :lol:
   
 5. Kossu44

  Kossu44 3rd gear

  Eikös nuo meinannu lähetys/vastaan otto teho. Muistaakseni vanhemmat koneet sai olla isommal lähetys teholla mitä nykyset. Itellä on hyllys pappan ammatti uran aikanen Mocoma 27 hyllys ku nykynen työn antaja on työkaluihin kaikkiin asentanu vehkeet. Ei ole viittiny käyttikseen ruveta asentaa ku ei niistä juuri muuta kuulu ku erikoiskuljetusten huutelua ja sorakuskien murinaa.
   
 6. Kossu44

  Kossu44 3rd gear

  Ammatti käytössä on vieny toi gsm voiton, välimatka ei vaikuta niin paljon kuuluvuuteen, eikä 7€ kuussa vie konkurssiin. Huonoja vaan nuo kentät silläkin saralla oma pisin yhtäjaksonen puhelu "vaan" 52h ja jotain minuuttia ennenku taas osu katve kohta. Siinä kyl välillä vähän koisattiin puhelu mykistettynä ku kaverit jatko neuvottelua.
   
 7. perkele

  perkele Gearhead

 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Joo "jaskaa" jauhetaan puhelimessa ja yleensä myös se neuvottelu päällä 3 - 4 autoa kerrallaan, sillä aika harvoin sitä enää peräkkäin ajellaan, mutta LA on silti korvaamaton tien päällä.
  Miten muuten varoitat vastaan tulevaa hirvestä, kolarista, rattijuoposta tms tai tiedät varoa itse kun sinua varoitetaan, valojen vilautus joo...se kertoo vaan että jotain on edessä ja "pollarin" tuntee kaikki, ne ei paljon jeesaa vielä.
  Miten muuten tiedät vastaan tulevasta erikoiskuljetuksesta, paljonko sillä on leveyttä, pitääkö ottaa sivuun jne.

  Lukemattomia kertoja LA on pelastanut jopa täydeltä katastrofilta.

  Ilman LA:ta on aika orpo-olo tien päällä, harmittavaa kyllä vaikuttaa siltä että LA:t on vähentyneet ammattiliikenteessä tai niitä ei osata enää käyttää :(
   
 9. juko7

  juko7 Gearhead

  Jaahas varmaan tarttis hankkia. Mitähän ominaisuuksia tuommoisessa pitäisi olla liikenteenohjauskäyttöä ajatellen? Tarvitsisin kiinteän puhelimen autoon ja käsipuhelimen
   
 10. lode

  lode 1st gear

  Eikös ne kuitenkin meinaa että lähetystehoa on 1w AM-taajuudella ja 4w FM-taajuudella?
  CB-puhelimissa on suurimmassa osassa juuri 1w ja 4w
  4/4w meinaisi että molemmilla taajuuksilla lähetysteho on 4w.

  Viestintävirasto erittelee Suomessa kolme eri tyyppiä 27 MHz:n lupavapaille radiopuhelimille:
  LA-puhelimet:
  23 kanavaa (22+11A) AM+FM, lähetysteho enintään 5 wattia
  PR-27-puhelin:
  40 kanavaa vain FM, enintään 4 W
  CB-puhelimet:
  40 kanavaa AM+FM+SSB enintään 1 W/AM, 4 W/FM, 4 Wpep/SSB

  Vastaanottohan riippuu sitten antenneista ja lähettävästä laitteesta. :)

  Joo ja CB-puhelin löytyy, tosin ei ole autossa enää kiinni vaan kesäksi laitetaan vaniin ja hommataan uusi antenni 8)
   
 11. O.J.

  O.J. 3rd gear

  Aijai, itekin nyt pitkän tauon jälkeen laitan täksi kesäksi vermeet kuntoon, käyttöautoon tosin, mutta sillä tulee oltua enemmän kuin tarpeeksi tienpäällä jos duunisuunnitelmat pitää...

  Eli tulossa on President Jackson 2 ja antennina toimittaa Wilson 5000 magneettina. Modaus 10W AM/FM ja 20W SSB. Saas nähä miten noilla eväillä alkaa kuuntelee ja ennenkaikkea lähettää, voisihan sitä "penkinlämmitintäkin" harkita varalle kytkimen taakse.

  Pitäisi alkaa elvyttämään tätäkin toimintaa taasen ihan yleisellä tasolla, ei kuukausimaksuja eikä minuuttiveloitusta ja tarvittaessa saadaan kuulumaan Suomen kokoisen maan sisällä minne halutaan kun vähän panostaa ja opiskelee, vaikka lainkirjainta silloin joudutaankin vähän sivuamaan...mutta kiinostaako lie Ficoraakaan enää, kai niillä suurempiakin murheitä on nykyjään.

  Lupaavia sivuja harrasteen elvyttämiseksi on ilmaantunut viime vuosina vanhojen klassikkojen kaveriksi, mutta näkyvyyttähän asialle voisi lisätä myös erottuvilla kutsukilvillä autoissa, josta siis ilmi kävisi, että LA-kalustolla mennään?

  Ensi kuun alusta tosiaan mobilena tunnuksella OJ ja lähes aina skannauksella, että päästään taas liikenteeseen mukaan. :)
   
 12. usvamoppe

  usvamoppe 1st gear

  Kuva kertokoon puolestaan:
  [​IMG]

  Motorila Mocat 22AM+11A. Vuodelta 1977? Toimii huollettuna.
   
 13. nuffield

  nuffield 3rd gear

  Onko kellään kokemusta general lee puhelimesta? Onko nuita myytävänä normi laa puhelimina kun ite en löytäny kuin 10 metrisinä? Ja onko hankala muuttaa tavan la-puhelimeks?
   
 14. perkele

  perkele Gearhead


  kysäiseppä tuolta..

  http://www.radiohullut.net/foorumi/inde ... 367b02cff2
   
 15. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Yhdestä purettavasta vanista löytyi vanha Laa puhelin. Puuttuu kaikki piuhat ja antenni mikä oli niiin hapettunut että mureni käsiin. Oikeastaan haen vanhempaa missä olisi krominupit ja näyttäisi mid 70 luvun laitteelta. Tää on aika pieni ja sopii hyvin 75 Jaggeen. Apua tarvitaan ja magneetti tai lyhyt antenni mikä tulee taakse keskelle kuten Jaggen kilpureissa 70 luvulla. Simppa 7 palaa takaisin, tosin nimellä rebel58. Kuka pystyy piuhoittaa ja laittamaan antennin niin gusokaan numeroon 0465417191 niin olen taas 10-7 kuulolla.
   
 16. perkele

  perkele Gearhead

 17. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Perkele toi on lähelle sitä mitä etsin, mutta kelpaa. Nuppeja (turhia) vois olla enemmän. Metallinen mikki ois bueno. Kovin on lait muuttuneet ja nyt on lähetystehoa tarpeeksi. Hintaa en tuolle nähnyt. Hyvä kun laitteet lisääntyy taas eikä tule sellaista ruuhkaa kuin 30 vuotta sitten. Kuka oli kuulolla silloin?
   
 18. rusty rocket

  rusty rocket Gearhead

 19. perkele

  perkele Gearhead

  rx-tx tuotteella tuon lordin hinta on n.20e kalliimpi.

  102 antennilla se maksaa 115.00 €
   
 20. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Hyvältä näyttää ja kuullostaa. Onks meillä vielä 40 kanavaa maksimi? Silloin ennen oli tarkkaa ja mulla mm Mobira 45. Kavereilla esim "partiopoika" oli jenkkiläinen 200 kanavainen General Grant tms. Oli tehoa ja kanavia kellä samanlainen niin pysty juttelee eikä häiriköt häiriköiny kun mentiin isoille kanaville. Häirikköjä oli paljon silloin ennen. Nyt kuulemma ryssäläiset rekkakuskit tulee päälle molottaa eikä kunnioita wanhaa sääntöä ota yks kanava ylös tai alas jos se on varattu. Toi mun on musta maskinen 99 kanavainen, mutta ei sovi 75 Jaggeen. Onneks löytyy melkein old skuul vastine.
   

Kerro tästä muillekin!