onnistuuko pelkällä luovutustodistuksella?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja reynolds, 5.3.2012.

  1. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Ostin eilen auton,joka on poistettu rekisteristä n.3vuotta sitten ja kilvet on palautettu...Muita papereita autoon ei löytynyt,joten teimme luovutustodistuksen tämän omistajan kanssa,joka on ollut viimeisin rekisteriin merkitty omistaja ko.autolla (oli puheidensa mukaan kysynyt konttorilta tätä asiaa,ja oli kuulemma konttorilta sanottu että onnistuu) Kysyn nyt kuitenkin täältäkin,että saankohan sen omiin nimiin tosiaan pelkällä luovarilla? :-?
     
  2. rakkari

    rakkari 3rd gear

    saa.. 8)
     
  3. ktech

    ktech 3rd gear

    onnistuu juurikin noin kuten kuvasit. eli jos sulla on luovari viimeiseltä rekisteriin merkityltä omistajalta niin ei ongelmia.
     
  4. reynolds

    reynolds 3rd gear

    No hyvä....Ei muuten,mutta ettei pääse käymään sillai,että kun auto on kokonaisuudessan käyty läpi,ja sitten alan tilailemaan rekisteröinti katsastusta/alkuperäisiä kilpiä,niin konttorilta sanottaiskin että...."Ei saa rekisteröityä pelkällä luovutustodistuksella" :cry: ...Tämä siis se pelko joka jylläs,ennen kuin täältäkin tuli vastauksia 8)
     
  5. Kimi-oz

    Kimi-oz Gearhead

    Kannattaa silti itse soittaa Trafille ja kysyä/varmistaa että ko henkilö on oikeasti se viimeinen omistaja, ja onko kaikki ok kun papereita ei löytynyt. Kauhuskenario: mitäs jos kilpiä ei olekaan "palautettu" kuten n. 3v sitten ei kai olisi pitänyt pystyä edes tekemään, vaan auto on kilpien palautuksen yhteydessä jo "romutettu" kiertoon?

    Tiedän ainakin yhden auton, joka on ollut olemassa (romutusfirman virheen/noutamattomuuden takia), mutta papereita ei ollut = auto oli viranomasten tiedoissa jo paalattu....
     
  6. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kas, tämä muuttunut helpommaksi. Ei pitkä aika kun vastaava juttu. Silloin piti viimeisen omistajan millä se oli ollut rekisterissä tehdä otteesta katoamisilmoitus. Kun sen sai missä luki poistettu rekisteristä kaupat tehtiin konttorilla ja uusi omistaja sai nimilleen rekisteriotteen missä tietty luki myös poistettu rekisteristä. Se ote piti olla mukana kun autoa mentiin rekisteröintikatsastaa.
    Mutta se oli ennen se ja nykyään riittää pelkkä luovari? Ihmeellistä...
     
  7. trukki306

    trukki306 Gearhead

    itse ostin muutama päivä sitten kilvettömän auton joka oli seissyt muutaman vuoden parkkiksella.
    tästä autosta oli poliisi vienyt kilvet aikanaan ja ne oli jo ehditty hävittää konttoriltakin minne ne oli viety, ( niitä kun ei säilytetä kuin puolivuotta ) tämä kyseinen omistaja kävi kuitenkin itse konttorilta pyytämässä uudet paperit joissa luki kaikki faktat.. eli kilvet viety yms..

    näin varmistui auton silloinen omistaja ( suuret kiitokset oma-aloitteellisesta toiminnasta hänelle ) ja paperitkin tuli päivitettyä, nykyään auto on hipaisua vaille leimakunnossa :) ja alkuperäiset kilvetkin on tilattu takaisin, ( 18e ).

    -78 el camino Z28.... camaron 305 high output ( 1987 )
     
  8. qwerty123

    qwerty123 Gearhead

    Ostinpa aikoinaan kilvettömän auton, oli aivan paska. Ei se mitään - varaosiksi se oli tarkoitettukin.
    Sain kyllä kaikki tarvittavat paperit ja myyjällekkin tehtiin oma luovari.
    Auto oli virallisesti REKISTERISSÄ.

    Myyjä oli ratsiassa kärähtänyt. Eli auto ei ollut lain vaatimassa kunnossa, ei lähelläkään, kilvet oli lähtenyt samantien.

    No ei siinä mitään. papereiden kanssa katsastuskonttorille tarkoituksena poistaa se rekisteristä ennekuin vakuutusmaksuvelvollisuus alkaa.

    Ei onnistu, täytyy olla rekisterikilvet jotka samalla palautetaan.

    Pyysin saada kyseisen auton rekkarit takaisin.
    Ei onnistu. Auto pitää ensin katsastaa ennenkuin saan rekisterilaput takaisin.

    Pitäisi tehdä monen sadan korjaukset että saisi katsastettua, että saisi laput takaisin, että saisi poistettua rekisteristä.

    Eli varsinainen ikiliikkuja
     
  9. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Kävin äsken katsastuskonttorilta kysymässä asiaa,luovutustodistus mukana,ja katsoivat koneelta rungon numeron perusteella auton tiedot...Ja totesi minulle,että "kaikki ok,ja rekisteröinti katsastuksen yhteydessä luovutustodistus tässä tapauksessa riittää" Eli nyt voin todeta kiven pudonneen sydämmeltä 8)
     
  10. jake74

    jake74 1st gear

    ostin myös auton josta rekisteriote hukassa ja kilvet palautettu. auton ostin mun äitin veljeltä ni tiesin tasan tarkaa ettei välistä puutu luovareita, itse olin autolle vasta 3 omistaja ja auto oli vm1989 :lol:
     
  11. jape79

    jape79 1st gear

    tämähän pitäs olla poistunut rekisteristä automaattisesti puolen vuoden päästä kilpien rosvouksesta ns viranomaispoistona. niin kävi ainakin itselle joskus vuonna paavo nurmi. liekkö sekin käytäntö jo muuttunut eu:n myötä.
     
  12. Aako

    Aako 1st gear

    Autothan ei Poistu enään rekisteristä, kuin romutustodistuksella ja sen jälkeen ei rekisteriin millään ilveellä!
    Se on liikennekäytöstä poistossa, vaikka kilvet on palautettu. Eräästä autosta kyselin, kun kilvet palautettiin ja hetken päästä sitä oli yks tyyppi ostamassa, ajoaikaakin kun oli jäljellä, katsastusasemalta kerrottiin, että ei muutaku tillaat kilvet ja maksat kilpimaksun, liikennekäyttöön ja menoksi, katsastuns sitten ajallaan, näin sitten toimittiin ja kaikki meni helposti
    Eihän tämä tuohon asiaan liity, vaan näkyi ongelma jo ratkenneen, niin ...
     
  13. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Tämä nykysysteemihän menee niin, että tämä liikenteestä poisto vastaa sitä vanhan ajan rekisteristä poistoa. Eihän sitä ennenkään poistettu rekisteristä, siellähän se oli kantakorteilla, mikrofilmeillä ja lopulta atk:lla auton tiedot for ever, ellei käynyt niin että kantakorteja hävitettiin.
    Jos auto vielä palautetaan kuntoon niin se saadaan taas liikennekäyttöön.
    Mutta jos auton on poistanut liikennekäytöstä niin se voi olla siellä hamaan maailman tappiin. Se on sitten Trafi murhe pyöritellä liikennekäytöstä poistettuja autoja vielä sadan vuoden päästä.

    Nykyinen reksiteristäpoisto tarkoittaa että autoa ei enää ole olemassa eli sen on virallien luotettava taho romuttanut, ja yksittäinen Jaska ei oel tässä asiassa luotettava taho (joka hyvä asia). No jos sitä ei ole enää olemassa niin ei sitä loogisesti voi enää palauttaa henkiinkään. Taitavat oikeasti tällä romutustodistuksella hävittää kaikki tiedotkin rekisteristä??? eli jos jälkikäteen kyselee niin ei löydy mitään tietoakaan ko ajoneuvosta.


    Tätä muutosta tehtäessähän taas ei huomioitu autoharrastajia, entisöijiä tai museoihmisiä ollenkaan. Piti vaan saada tilastot näyttämään hyvältä.
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Muuttunut marraskuussa 2007.
     
  15. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Asiaa sivuten, harkinnassa ostaa auto josta kilvet viety konttorille pari kk sitten. Auto oli ennen kilpien palauttamista juuri katsastettu, eli leimaa teoriassa jäljellä vielä yli puoli vuotta.

    Riittääkö tässä tapauksessa pelkkä rekisteröinti ja kilpien osto (noin 25€) vai pitääkö suorittaa määräaikaiskatsastus uudelleen??
     
  16. brassi

    brassi 2nd gear

    JOs ostaa rekisteröidyn auton eikä rekisteröi ittellee

    Vähän muita sivuten. Mitä tapahtuu jos ostan auton joka rekisteröity ja katsastettu jne. Tehdään luovarit, saan rekisteriotteen.

    Jos jätän paperit kymmenex vuarex orottaan et entisöin auton sitte joskus. Mitä tämmöisestä seuraa?

    Normaalitilanteessa kait veisin paprut konttuurille, rekisteröisin nimiini ja sit liikenteestä poisto. Mut sehän olis maailman tappiin jossain papereissa, ja esim vakuutusyhtiö voi alkaa velottaa myös liikennekäytöstä poistetuista autoista. Ei viittis tehrä yhtään enemmän byrokratiaa kuin pakko.
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Re: JOs ostaa rekisteröidyn auton eikä rekisteröi ittellee

    Kaikki verot seuraa sitä autoa niin kauan kuin se on olemassa tai verot vanhenevat eli kannattaa pistää omiin nimiin ja jos aikoo vain seisottaa, niin liikennekäytöstä poisto. Sitä ei tarvitse uusia joka vuosi. Vähemmällä byrokratialla ja pienemmillä kuluilla ei taida mitenkään päästä.
     
  18. ktech

    ktech 3rd gear

    Re: JOs ostaa rekisteröidyn auton eikä rekisteröi ittellee

    tässä tapauksessa edellinen omistaja tekisi (jos on järjissään) myynti-ilmoituksen kats.konttorille viimeistään siinä vaiheessa kun huomaa että vakuutusmaksut ja verot juoksee edelleen, ja aikanaan valtiokonttori sekä trafi alkaisivat karhuta sinulta maksamattomia liikennevakuutus- ja käyttömaksuja.

    tulisi todella kalliiksi.
     
  19. brassi

    brassi 2nd gear

    luovarilla

    Entäs jos sovittais myyjän kanssa nimenomaan näin, eli et hän voi osoittaa että on myynyt. Mut uus omistaja sais vain luovarin ja paperit arkistoitavaksi tulevaa mahdollista tarvetta varten? Onnistuuko?
     
  20. ktech

    ktech 3rd gear

    Re: luovarilla

    ei ole mahdollista tällä nykysysteemillä. auto on aina rekisterissä ennenkuin se romutetaan ja oltava jonkun nimissä.
     

Kerro tästä muillekin!