Opel ei käynnisty

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja triniemi, 12.11.2012.

 1. triniemi

  triniemi Gearhead

  Kokeillaas täälläkin, kun tuntuu Opeliklubi olevan laiskoja vastaileen. Siis lyhyesti, -97 Astra 1.8 16v, Siirsin autoa 10m matkan pihassa, pesin painepesurilla eikä käynnisty enää. Liimaventtiiliä en epäile, kun tuntuis olevan puristuksia kuitenkin joka pytyssä. Kipinää ei tule. Ruiskun jakotukin tarkistussuuttimesta lentää bensaa. Bensa ei kuitenkaan haise kun sahaa autoa.

  Tuolta tarkempaa mitä on koitettu jo: http://www.opelclubfinland.fi/forum/vie ... 4&t=227220

  Kampiakselin asentotunnistinta on veikkailtu ja otettiinkin se jo irti, jos sellasen 50-70€ loton tohon vielä koittais. Voisko olla ajonesto päällä jotenkin? Ei kyllä vilkuta mitään valoa kun starttaa.

  Motti X18XE
  ECU Siemens Simtec 56.5
   
 2. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Pari litraisessa mä uitin nokan asentotunnistimen, en muista käynnistyikö silti anturi märkänä.
  Liitin irti, liittimen kuivaus putsaus ja sama anturille.


  Tuleeko kipinä?
   
 3. triniemi

  triniemi Gearhead

  Juu niin unohtu sanoo, että kipinää ei tuu.

  Puristus on
  Bensa ?
  Kipinä ei
   
 4. triniemi

  triniemi Gearhead

  Mut pitäis kai lähteä silti käyntiin, jos olis nokan asentotunnistin paskana, ei vaan kierrä ku joku 3500 tai 4500. Toi on kyl just vaihdettukin.
   
 5. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Ei kyl hajuu mihin se ooppelin käynnistyksenesto vaikuttaa, peeänveellä starttiin.
   
 6. triniemi

  triniemi Gearhead

  hä? peeänvee?
   
 7. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  beeämwee
   
 8. hannkul

  hannkul 1st gear

  Jos pesit konehuoneen, on noiden akseleiden asentojentunnistimien johdot vaarassa. Ja tosiaan, nokan asentotunnistin vain tekee koneen nössöksi.

  Hantta
   
 9. triniemi

  triniemi Gearhead

  En pessyt kun korin vaan päältä, mutta maskin läpi on noi ehkä saanu vettä kun on siinä lohkon etupuolella. Ole meleko vittumainen irrottaakkin.
   
 10. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Se voi olla liitin täynnä vettä, putsaa se ensin.
   
 11. triniemi

  triniemi Gearhead

  Liittimiä auottu ja putsailtu ei tuloksia. Eikä ne märkiäkään ole. Nokka-akselin anturin pystyy mittaan ohmimittarilla ja oli järjissään sen mukaan. Kampiakselin johto ollut parikin kertaa irti, putsattu ja kiinni, osaan tehdä sen nyt vaikka säkki päässä. Sitä ei valitettavasti vaan pysty mittaan, joten pitänee kokeilla uudella kun jostain sellasen saa käsiin. Kolmekin tuttua oli sitä mieltä, että kannattaa ottaa 50€ lotto tähän Motonetistä.

  Onks olemassa "jakajassa" tai sen läheisyydessä vielä joku ignitor box joka ohjaa kipinän jommalle kummalle puolalle?

  Oodeelta on kyl tullu paremmin apuja mitä opel clubin puolelta.
   
 12. triniemi

  triniemi Gearhead

  Ei muuten ollu tulpatkaan märkinä kun on otin auki, joten eipä taida saada bensaakaan. Eikä bensa haise vaikka sahaa käyntiin.
   
 13. monaco1977

  monaco1977 1st gear

  Ainakin multec järjestelmässä(1-pisteruisku) ajonesto katkasee polttoaineen syötön.Ainakin vanhemmissa Astroissa pystyy nollaamaan boxin ottamalla akunkenkän irti noin 20 min ajaksi,selvitäppäs se feikkihäly ettei se pelleile,ja boxihan sijaitsee apukuskin jalkatilassa,sen sivumuovin takana
   
 14. triniemi

  triniemi Gearhead

  Ei oikein toi ajonesto oo ekana listalla, pitäis kai vilkuttaa ecun valoa ja/tai lähteä käyntiin ja sitten sammua heti. Sytytyskipinöitä ei oo pariin päivään näkyny yhtään mistään pytystä.
   
 15. triniemi

  triniemi Gearhead

  Niin ja boxia ei pääse nollaamaan, tossa (ECU Siemens Simtec 56.5) on kuulemma EPPROM joka ei nollaannu vaikka olis viikon irti akunkenkä.
   
 16. Jämä

  Jämä 3rd gear

  Samanlaista settiä oli mullakin pari vuotta sitten samanikäisessä Opelissa. Halpa vinkki: kokeile startata vara-avaimella. Olin itekkin kokeillu kaikkea kunnes sain tän vinkin. Mulla oli ajoneston siru rikki avaimesta ja lähti heti toisella avaimella.
   
 17. duster70blower

  duster70blower 3rd gear

  Onkos ton ikäisessä Astrassa puolapakettia? Normaali vika. Omassa Vekkulissa tiputti lämpimänä yhden pytyn pois pelistä. Mutta voi se vanhuuttaan myös särkyä kokonaan. Myöskin ECU vikoja paljon..kuten myös omassa autossani.
  Tässä taannoin oli yhdessä Astrassa bensapumpun rele joka takkuili..jonka takia ei tietenkään lähteny käyntiin.
   
 18. triniemi

  triniemi Gearhead

  Koitettu kahdella eri avaimella, ei auta.

  Muistatko vilkuttiko moottorinvaloa kun yritit startata?
   
 19. jake.m

  jake.m 1st gear

  94 omega ei pyöritä starttia ollenkaan jos on ajonesto päällä. Tosin siinä on ajoneston valokin erikseen. Omistatko sellaista "kylmää" avainta missä ei ole ajoneston sirua tai saatko sitä avaimesta irti. Voisi kokeilla onko ajonesto pelissä vai ei.
   
 20. smuige

  smuige Gearhead

  kuullostaisi äkkiseltään ajonesto tai boksivialta, jos kipinää ei tule eikä tulpat märkänä. Kattoisin tuleeko herätesignaali puolalle ja virtaa bensapumpulle, ajonesto voi katkaista molemmat tai jos siellä on joku yhdistelmärele kärähtänyt. Jako varmaan tarkistettu? ettei oo muutamaa hammasta hypänny
   

Kerro tästä muillekin!