Orig pintakäsittely

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Quest, 23.4.2007.

  1. Quest

    Quest Gearhead

    -59 Chevy, mikähän on oikea pintakäsittely ovenlukkojen sisuskaluihin, lamppujen pohjiin, tunkkitelineeseen yms. Sinkki + xx passivointi?? vai jotain ihan muuta

    T:JP
     
  2. roku65

    roku65 Gearhead

    50/60 luvun letukoissa suurin osa hopeanhohtoiseksi käsitellyistä osista
    on alunperin kadmium pinnoitettuja. Ympäristömääräysten vuoksi taitaa olla mahdoton tehtävä näillä korkeuksilla saada osiin täysin alkuperäistä vastaava pinnoite. Omissa romuissa olen tyytynyt "kirkkaaseen" sinkkiin kadmiumpinnoitetta vaativissa kohteissa. Ilmeisesti kadmiumpinnoitteen kemiallinen kestävyys ja ruostesuoja on sinkkiä parempi mutta silti nykyajan OEM varusteissa pinnoitteet vaikuttaa pääosin eri sinkkausvariaatioilta myrkyllisen kadmium kylvyn sijaan.
    Kellertäviin "goldcadmium" osasiin keltapassivointi taitaa olla lähin vaihtoehto. Tuore sinkkipinta lienee hieman liiankin kiiltävä ja kirkas täysin alkuperäistä vaadittaessa, tosin kiilto himmenee muutamassa vuodessa enemmän kadmiumin kaltaiseksi.
    Kokonaisia ovilukkoja ym pinnottaessa pienet jouset ym jousiteräsosat haurastuvat kylvyssä, joten ne olisi hyvä saada purettua pois jos vaan mahdollista. Pintakäsittelylaitoksissa ei taida pahemmin olla alipaineuuneja käytössä mahdollisen vetyhaurauden poistamiseksi?
     
  3. Quest

    Quest Gearhead

    Kiitokset Rokulle tiedoista
    Taitaa mennä sinkkiin ja sinipassivointiin. Kellertäviä ei ollut osissa yhtään kappaletta, tai mistä minä sen tiedän kun osa osista oli kokonaan karieksen peittämää.

    Kuinkas tuo sinkki tarttuu tuohon kadmium pintaan?
     
  4. skyhigh

    skyhigh Gearhead

    Vetyhauraus poistuu ihan pelkällä lämpökäsittelyllä, uuni pitäisi kyllä löytyä laadukkaista pintakäsittelylaitoksista. Kokonaiset ovilukot kyllä kannattaa purkaa sinkkauksen ajaksi sen takia että tällaisen osakokonaisuuden sisälle ei sinkki mene.
    Ja Quest: sitä sinkkiä ei laitetä sen kadmiumin päälle, vaan vanha pinnoite poistetaan samassa prosessissa.
     

Kerro tästä muillekin!