Outo palikka konehuoneessa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Impalala, 18.1.2012.

  1. Impalala

    Impalala 3rd gear

    Autona -73 Impala.

    Konehuoneen vasemmassa nurkassa, heti ison sähköliittimen vieressä, on joku ihme palikka, josta lähtee ainakin töötille johto. Ko osaan oli vedetty virrat auton sisältä jälkikäteen lisätyllä johdonpätkällä. Onko kyseessä joku "virranjakokeskus" vai mikä tollasen tarkoitus on? Entä mistä kuuluis alkujaan tulla virta tohon palikkaan?
     
  2. Karck

    Karck 3rd gear

    Kuva auttaa tulkitsemaan.
     
  3. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Torven rele?
     
  4. Larry

    Larry Double Gearhead

    ^Siltä kuulostaisi.
     
  5. paja1

    paja1 Double Gearhead

    siinä on torven rele ja se "sähkönjakokeskus" on samojen ruuvien alla. startilta tulee se punainen n. 6neliön fuselink johto siihen jakoblokiin. itse just viime keväänä vahingossa rikoin ton releen kun oli hapettunut aika tehokkaasti se mutteri siintä mihin ne johot tulee.
     
  6. Impalala

    Impalala 3rd gear

    Ok, jotain tällaista arvelinkin.
     
  7. Substitute

    Substitute Gearhead

    Jos siihen tulee vain kaksi johtoa, niin voisi olla bi-metallijousella toimiva ylivirtasuoja. Muistelen sellaisia myös nähneeni.
     
  8. risto-olavi

    risto-olavi 2nd gear

    Joku osa kuvauksesta osuu antiikkisiin varashälyihinkin. Mulla on semmoinen, joka boksin kylkeen sopivaa avainta kääntämällä kääntää sytytysvirran tööttiin. Hengenvaarallinen vehje, meinaa kuolla nauruun joka kerta kun akka koittaa vehjestä käyntiin ja tuleekin TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTT!!!
     

Kerro tästä muillekin!