Overdrive.fi saa nyt kehittämiseen uutta puhtia!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja Heikki, 23.9.2015.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. arskazone

    arskazone Double Gearhead

    Oh my god.Nyt tuntui toimivan.Ihan kuin olis pukama poistunut persiistä ja ottakaan ei enää
    hionnu...
    Eikö meille 'vanhoille pieruille' joilla jenkkirauta +30v vois olla vielä jatkossakin tuo
    perinteinen ostetaan ja myydään.Käsitin että poistuis jossain vaiheessa?Miksi?
    Uudistuksia vastaan en ole missään nimessä,mutta miksei säilyttää siinä sivussa toimivaa
    vanhaakin? Eikö sivuston kapasiteetti riitä vai mikä tässä on?
     
  2. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Lähinnä käytännöllisyys, koska olisi hankalaa että samalla sivustolla olisi kaksi rinnakkaista toistensa kanssa "kilpailevaa" osto- ja myyntipalstaa.

    Hardcore-käyttäjille, jotka elävät osto- ja myynti-ilmoituksia selaillen se olisi kenties auvoisaa, mutta sitten perusharrastaja joka haluaa etsiä jotain tiettyä autoa tai tiettyä osaa joutuisi sitten tekemään haun molemmilla palstoilla. Tai myyjän huomioarvonsa varmistaakseen pitäisi jättää ilmoitus molempiin.

    Uskon, että kunhan ilmoittelu lähtee rullaamaan niin uudestakin palstasta saadaan hiottua kaikkia käyttäjiä tyydyttävä paketti ja kunhan vauhtiin päästään niin vanhaa ei toivottavasti enää tule ikävä :)
     
  3. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    Otsikoiden fonttien väri muutettava tummemmaksi.
     
  4. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Kyllä kyllä, asia on palautelistassa aika korkealla :)
     
  5. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    :):):):p Hauskaa...., värikikkailuu...
     
  6. El C

    El C 3rd gear

    Yx toive.
    Kuvan hakumahdollisuus suoraan omalta koneelta olis melkoisen hieno ominaisuus. Juuri äsken lähetin yksityisviestin jossa kuva. Ensin kuva puhelimesta sähköpostiin. Sähköpostista tallennus tablettiin, sielt lataus kuvapalvelimeen nettiin. Sieltä viestiin linkin kautta viestiin.
    Voinee ton tehdä helpomminkin mutta näin tällä kerralla. Omalta koneelta kuvaa ei kuitenkaan saa.
    Toinen toive.
    Yläbanneriin merkki, jos on tullut yksityisviesti. Samoin kuin oli vanhassa järjestelmässä.
     
  7. Toope

    Toope 2nd gear

    En tykkee. Liian "tingeltangeli" surffata. Menee v...u koko elämä ohi,kun rupeet jotain ettimään. Lopetan tään tähän.
     
  8. superbird

    superbird Gearhead

    Miten tapahtuu valokuvien liittäminen esim vanhoja valokuvia ketjuun?
     
  9. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Käyttäjälle se olisi toki vaivattomampaa ladata kuva yhdellä napin painalluksella omalta koneelta, mutta sivuston ylläpidon kannalta taas huomattavasti vaativampi juttu.

    Tässä tulee vastaan resurssit. Nämä kuvathan sitten pitäisi tallentaa tänne Overdrive.fi:n palvelimelle ja kun käyttäjiä on toistakymmentä tuhatta ja viestejä lähetetään päivittäin niin hyvin äkkiä kuvia olisi aivan tolkuton määrä. Se vaatisi sitten jo aivan toisen kokoluokan palvelinkapasiteettia ja sellaiseen ei sivuston resurssit riitä.

    Nyt jo ollaan otettu iso harppaus siinä, että osto- ja myynti-ilmoituksiin on mahdollista liittää kuvia ja sekin edellyttää jo huomattavasti järeämpiä resursseja kuin aiempi OD, jossa kuvia ei voinut ladata lainkaan.

    Otetaan tämä mukaan pohdintaan ja pyritään toteuttamaan. Selkeästi perusteltu ja käytettävyyttä parantava ominaisuus.
     
  10. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Kuvakuvakkeesta, ks. kuva :)

    [​IMG]
     
  11. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ekaa kertaa nyt kokeilen puhelimella, niin muuten ok paitsi tuo jo mainittu yläpalkki peittää koko ruudun yhdessä näppiksen kanssa.

    Mutta lupaavalta vaikuttaa. Kieltämättä se vanhan foorumin ilmiasu oli rauhallisempi, mutta muuta en ole sieltä vielä osannut kaivata.

    No sellainen tuli nyt esille että kun napauttaa kirjoittamaansa tekstiä, niin napautettu sana tulee valituksi ja sen jälkeen ei se valinta siitä muuksi muutu eikä kursoria saa minnekkään muualle vaikka kuinka täppäilee. Windows puhelin käytössä.
     
  12. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Yläpalkin käyttäytyminen ainakin pienemmillä näytöillä ja mobiililaitteilla katsotaan varmasti vielä toimivammaksi. Se tosiaan etenkin yhdessä on screen -näppäimistön kanssa peittää tehokkaasti ruutua.

    Windows Phonen kanssa tuo täppäilyongelma voi olla myös ihan WP:stä itsestään johtuva, sama ilmiö toistuu ainakin omalla Lumialla surffaillessa turhankin monella sivustolla ja se on todella ärsyttävää. Mutta selvitellään olisiko sille mitään tehtävissä näin sivuston puolelta.

    Kiitos palautteista.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Yläpalkin voi kiinnittää yläpalkiksi niin, että menee piiloon,
    kunnei siinä mitään hyödyllistä ole mitä tartteis sivun alalaidassa
     
  14. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Hyvä pointti. Sen pysyminen näkyvillä yläreunassa perustuu käyttäjiltä aiemmin tulleisiin toiveisiin, mutta tosiaan ne toiveet on tehty silloin kun OD:lla oli yläpalkissa tätä enemmän hyödyllistäkin toimintoa kuten esim. saapuneista YV:eistä ilmoitukset ja linkit omiin viesteihin ym.

    Otetaan yläpalkin tulevaisuus pohdintaan.
     
  15. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    No mitens kun kokeilin tota kuvan liittämistä päivän autokuvaan, niin sen sai tolla 'liitä tiedosto' napin kautta. Kuvan liitin siis ihan suoraa kovalevyltä.
     
  16. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Ilmeisesti kyseessä oli tilapäinen häiriö käyttäjäryhmien asetuksissa. Normaalisti tiedostojen suora lataaminen keksusteluviesteihin ainakin pitäisi olla estetty, koska tällä kävijämäärällä ja viestien kirjoitusmäärillä tulisi hyvin äkkiä resurssien rajat vastaan jos sivustolle voisi ladata omia kuvia suoraan. Ainoastaan osto- ja myyntipalsta V8-Marketiin kuvien lataaminen on mahdollista.
     
  17. El C

    El C 3rd gear

    Windows "ominaisuus". Täällä tabletti tekee samaa. Melkoisen raivostuttava piirre.
     
  18. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Totta. Todella ärsyttävä "ominaisuus" Windowsin kosketusnäytöllisillä laitteilla selaillessa. Tekee sitä lähes kaikilla sivuilla.
     
  19. El C

    El C 3rd gear

    Kiitos, yksityisviestin saapuminen näkyy nyt hienosti.
     
  20. El C

    El C 3rd gear

    Jaa niin joo, kannattaiskos yhdistää nää kaksi saman aiheista topiccia, siis tämä ja "uusittu oodee"? Melestäni turhaa / hankalaa seurata kahta kehitysfoorumia.
     
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!