Ovet pakollisia avoautossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja JukkaK, 5.12.2008.

  1. JukkaK

    JukkaK 1st gear

    Joo tiedän että ake tai paikallinen katsastusmies osaa varmasti auttaa mutta kysympä ensin täältä.

    Eli onko sivuovet pakollisia avoautossa jossa ei ole kattoa lainkaan? Kyseessä on siis vm.68 kupla joka joskus "vanhoilla" säännöillä rakennettu avoksi ja tästä olisi tulossa nyt hieman rodi tyylinen laite josta ajattelin ovet hitsata umpeen. Tämähän samalla tietysti myös vahvistaa koppaa joka on kuplassa aika heiveröinen...

    Edit. Niin lisätäämpä vielä sellainen vertailukohta että aikoinaan rakennetuissa kirpuissakaan ei ole ovia eli ei vissiin ole kuitenkaan mahottomuus. Tiedä sitten :poff:
     
  2. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Hyvä nyrkkisääntö on että jos jokin tuntuu mukavalta niin se on kiellettyä.
     
  3. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear


    Kuopiossa muinoin 90-luvun alussa pyöri laikka-avo Rekord D. Auton korin jäykistämiseksi mm. ovet oli hitsattu kiinni. Käsittääkseni oli ihan laillinen muutosluvilla tehty kilvellinen peli. Varmasti paikalliset kissanpojat olivat laillisuuden tarkistaneet. Muutaman kesän se siellä keskustassa tiheään pyöri.

    Ja jos ovista ei ole mitään mainintaa autosi otteessa ja se on tehty ajat sitten vanhoilla säännöillä.. Miksi et heppaa ovia kiinni ? Aikoinaan kun se oli mahdollista?
     
  4. JukkaK

    JukkaK 1st gear

    Niin eipä otteessa lue ovista mitään mutta se kyllä lukee että oviaukossa on palkki kokoa X kertaa X
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  6. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Joskus kauan sitten (80-luvun lopulla) kun piti kaverin 4d sedan Fairlanesta kattoa chopatapari tuumaa, mutta kun tuntui senkin luvan saanti olevan vaikeaa niin kaveri sanoi katsastusmiehelle että otetaan sitten koko katto pois ja hitsataan kaikki ovet kiinni...
    No insinööri sanoi että luvat saa siihen kyllä kun kori vahvistetaan riittävästi ja asennetaan turvakaari, mutta niistä ovista on vähintään yhden oltava aukeava...
     
  7. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Eikös täällä suomessa oo ainakin se "malibu bitch" (laikka?)avo chevelle malibu (64-65?) missä on ovet hitsattu kiinni ja turvakaarilla varustettu? Muistelisin siinä kilvetkin nähneeni, vai onko olleet rekvisiittaa...? :eek: Vai höperehdinkö pikku kaljoissa omiani? :poff: :rotfl:
     
  8. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    no just, tuli mieleen se yks juttu ku kaverit hukkui pikapin lavalle kun eivät saaneet takaluukkua auki :rotfl:
     
  9. Teba

    Teba 3rd gear

    Meinasikko tätä Malibu bitch
     
  10. merc

    merc Gearhead

    Kyllä Malibu bitchsissä ovet näyttäs olevan. Jos kumminkin tarkoitat sitä vihreä/hopea värityksellä olevaa avo-malibua niin siinä on ovet hitsattu kiinni ja katsastettu siinä kunnossa aikoinaan. Ja itsellä oli kans joskus -67 avo-dartti mistä oli ovet hitsattu kiinni ja sekin oli laillinen.
     
  11. Täällä Kuusamossa on kaverin tekemä avo kupla, jossa on ovet hitsattu umpeen, mutta ovien kohdalle on tehty yläosaan 15 sentin madallus jotta helpompi kulkea sisään ja ulos. Leimassa on ja muutokset otteessa, mutta on tehty jo melkein 15 vuotta sitten ja tässä välillä on säännöt ehtineet varmaan muuttua moneen otteeseen.
     
  12. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Samalta vaikuttais. :eek: Ilmeisesti mulla on sitten ollut "laput silmillä", koska muistelisin, et toi on ollut umpeen hitsattuna (siis ovien osalta), mutta nähtävästi muisti (tai näkö :poff: ) tekee tepposet... :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!