ovipahvien uusiminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja riviera56, 3.4.2005.

  1. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Unohtakaa vanerit ja matkalaukkupahvit oviverhoilujen taustoina :soosoo: Paras materiaali taustalevyksi on HDF-levy :HDF-levy (engl. high-density fiberboard) on ohut kova puukuitulevy, joka valmistetaan kuivausmenetelmällä hienorakenteisesta puukuidusta. Kestää hyvin kosteutta, helppo työstää, ei tarvitse maalata tai tervata. Hinnaltaan kolminkertainen kovalevyyn nähden, mutta siltikin kohtuuhintainen...suosittelen :)
     
  2. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Matkalaukkupahvia jos joku tarvii - saa Porvoosta. Eri paksuisina levyinä. Kityn verhoomo myy. Mä tein Thunderbirdin takavalojen suojalevyt kontin puolelle ja hyvä tuli.
     
  3. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Joskus jos suorat ovipahvit teen uusiksi niin pitää kokeilla PU-muovilevyä. Ei taatusti välitä kosteudesta yhtään mitään ja kestää paremmin kuin pahvit ja kovalevyt murtumatta vaikka kiinnike olisi hyvinkin reunassa. 3 mm paksusta levystä sai helposti tehtyä uuden hattuhyllyn vettyneen pahvisen tilalle ja mukavasti taipui pieniin muotoihinkin. Ja aikansa väännöksissä oltuaan on muotoutunut siihen haluttuun mutkaan pysyvästi.
     
  4. Camembert

    Camembert 1st gear

  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Juu, kovalevyähän ne orkkikset usein ovat. Mutta ei sitä samaa, mitä täällä helposti kaupasta löytää. Tuo kotimainen pitäis kyllästää ja maalata, muuten on todella kosteusarkaa.
     

Kerro tästä muillekin!