Päävirtakytkin Dodge Darttiin.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja sectoid, 21.1.2013.

  1. sectoid

    sectoid Gearhead

    Miten kannattaisi asentaa päävirtakytkin? Harrasteauton sähköt ovat hieman karut, ja nykyhetkellä mahdollisuutta niiden perusteelliseen korjaamiseen ei toistaiseksi ole.

    Jokin kuorma-autoon tarkoitettu kytkin olisi varmaan tähänkin tarkoitukseen sopiva? Ajatuksena on asentaa kytkin akun miinusnavan sekä rungon väliin. Parhaassa tapauksessa vielä niin, että se kytkin olisi auton sisällä kuskin paikan lähellä.

    Täällä on varmasti asiasta ennenkin keskusteltu, mutta en löytänyt vanhoja viestejä aiheesta, koska hakukone ei toimi.
     
  2. 69

    69 Gearhead

    Eikö toi riittäis? [​IMG]
     
  3. makaro

    makaro 1st gear

  4. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    osa porukoista suosii -kaapeliin kytkemistä mut ite oon kykeny +kaapeliin.

    sen puoleen +kaapeliin ettei tarvi joka kerta säätää radiota uudestaan kun radion voi ohittaa tuosta päävirtakytkimestä.
     
  5. sectoid

    sectoid Gearhead

    Millä periaatteella tuo toimii? Lähteekö kaapeli irti akunnavasta jollain pikalukitussysteemillä?

    Tuolta lisävalot.net valikoimasta löytyy varmaan sopiva.

    Ajattelin laittaa kytkimen miinuspuolelle, koska sitten mahdollisessa oikosulkutilanteessa ei ala kipinät lentelemään. Plusnapaan kytkettäessä pitäisi laittaa sulake väliin.
     
  6. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Vihreetä mutteriä löysää niin kontakti katkee.
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Miksi sulake?
     
  8. sectoid

    sectoid Gearhead

    Samasta syystä kuin rokkikoneiden vahvistimen virtajärjestelmässä. Jos kaapeli pääsee jostain syystä oikosulkuun, niin siinä alkaa savua nousemaan. (Kaikki autohifilaitteiden asentajat laittavat sulakkeen.)

    Saisi sen kaapelin tietysti suojattua niin hyvin ettei oikosulun mahdollisuutta ole.

    Maadoituksen tapauksessa ei tapahdu muuta kuin se, että päävirtakytkin ei katkaise sähköjä.

    Olen vähän huono selittämään mitä tarkoitan.

    http://www.autosound.fi/index.php/virtajaerjestelmaet.html
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Rokkikoneiden kaapelit kuljetetaan yleensä takakonttiin vähän niin sun näin.. Starttikaapelista sulaa sulakkeet hetkessä kun alkaa käynnistelyt.

    Mut joo, ruuvaat riittävän järeän katkaisijan mihin haluat, tuot sille akulta maakaapelin, paksumpaa kuin orkkis ja vedät toisen navan maihin.
     
  10. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear


    Mulla on jokaisessa harrasteautossa toi vihreen mutterin omaava, helppo, siisti ja kaikki virrat katkee, tulee miinuskengän väliin.
     
  11. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Ääni tälle. Itselläni kans jo vuosia ollu eri harrasteissa. Ja noita on sitten erilaatuisia, Bilhelveten malli se heikoin. Mätänetistä se kalliimpi ei heti kiristäessä hajoa.

    Joissakin versioissa on "paukkulanka" mankalle ettei muistit nollaudu.
     
  12. juk1

    juk1 3rd gear

    Ite laitoin mun pitkäkatto fairlaneen + puolelle sellasen veneeseen tarkotetun päävirta katkasian ja sijoitin sen maskin alle. Toimii meinaan samalla helvetin hyvänä ajonestona. Mankan +30 virta on laitettu katkasian ohi niin ei asetukset mankasta häviä.
     
  13. jype

    jype 3rd gear

    Itellä meni noita 3 kesässä poikki, tosi ohutta roskavalua on nuo siitä mistä virta kulkee. ikh;n liikkeestä haettu oikea päävirtakytkin on toiminu ja kestäny tosi hyvin.
     
  14. sectoid

    sectoid Gearhead

    Tarvii käydä katsomassa minkälainen se Motonetin järein malli on. Nettisivuilla ei ollut kuvaa. Virrankestoakin olisi hyvä varmaan olla tarpeeksi. Minkäverran starttaus ottaa virtaa noin suunnilleen? 100A?
     
  15. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Tuttu tunne :rotfl:
     
  16. -kk-

    -kk- Gearhead


    Mistä tämmösiä vihreitä sua?!?
    Eijjou ainakaan paikallisen Agrimarketin valikoimissa...

    Ite oun käyttäny semmosia kokonaan metallisia traktorimalleja ja ovat kestäneet hyvin, vanhin taitaa olla vuodelta 1999 ja edelleen pelissä mukana.
     
  17. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

  18. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Mätänetin versio hajotettu kerran.... olisko yhteensä 3kk kun kesti. todella heikkoa laatua. jos rasvaa koko ajan ja kääntää hyvin varovasti saattas kestää pitempään
     
  19. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    Mä oon ihan tavallisesta tarvikeliikkeestä ottanu muutaman ja sit on pari saman näköstä jenkkiversioo, mut yhtään en oo rikki saanu ja ollu jo osa niistä useempia vuosia.
     

Kerro tästä muillekin!