Päivän autokuva

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kautsi, 19.4.2009.

  1. BBC

    BBC Guest

    Suurin harmi on kun liian monet maalaa patinoituneet tai jopa orkkismaalissa olevat vanhat autot. Ovat vain jenkeissäkin todella suuressa huudossa, jos on orkkis maali tai muuten hienosti patinoitunut kymmenien vuosien aikana,....

    Ennen itsekin tykkäsin kiiltävistä (paitsi 1966 low-pick uppini ja hemi rodi). Aito on aina aito.

    hienolta mercury näyttää. Olen katsellut 1939-40 coupe mercuryä customiksi tai voi se olla muukin merc.

    a
     
  2. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Hieman OT mutta onkohan Mercury peräti nuorin US massatuotanto automerkki?
    Jos jätetään laskuista ne muutaman vuoden malli spin off jutut kuten esim Valliant jota vissiin kotimarkkinoillaan myytiin muutaman vuoden "itsenäisenä" merkkinä...
    On vaan kaikilla mieleen tulevilla merkeillä juuret vuosisadan alussa tai vähintään 1920-luvulla.
     
  3. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Taitaa olla aika liki. Viisaammat tietää enempi.
     
  4. ata

    ata Gearhead

    Mitä nyt lasketaan massatuotantomerkeiksi, on niitä tehty paljonkin tuoreempiakin yrityksiä. Ja kun Mercurykin on jo kuollut merkki (tehtiin 1938-2011) niin, olihan esimerkiksi GM:llä monen vuoden ajan aika tuore massatuotantoautomerkki Saturn, joka sekin on jo kuollut merkki, mutta kyllä niitä useampi vuosi tehtiin useamman eri malligeneraationkin verran, vaikka viimeiset olivat lähinnä uudelleennimettyjä Opeleita jotka Saturnin lopetuksen jälkeen uudelleenimettiin seuraavissa mallisukupolvissa Buickeiksi. Saturneja tehtiin 20 vuotta 1990-2010. Sitäkin uudempi merkki GM:llä oli Hummer, joita myytiin Suomessakin, niitä tehtiin 1992-2010.

    Ja lasketaanko Tesla massatuotantoautomerkiksi, mutta aika tuore on sekin. 2006 tulivat ensimmäiset Tesla-merkkiset autot myyntiin, jotka tosin olivat silloin vielä Lotus-pohjaisia pieniä urheiluautoja, mutta nykyään tekevät jo ihan tavallisen oloisia autoja joita on Suomessakin jopa takseina.
     
  5. Zege

    Zege 3rd gear

  6. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    No Ata avasi muistin portit oikeaan suuntaan tuolla Hummer maininnallaan. Teslaa ja Hummeria en oikein massatuotantohenkilöautoiksi laskisi, mutta militääritausta toi mieleen Jeepin, joka syntyi 2-3 vuotta Mercuryn jälkeen merkiksi ja siviiliautoksi vasta sodan jälkeen. Sitä kautta päästään AMC autoihin, joista löytyy "nuorukaisia" itse AMC, tavallaan myös Rambler, sillä pikku-Nashilla ei ole mitään todellista yhteyttä vuosisadan alun lyhytiäisen Rambler autoon, mutta Nashin kadottua Rambler nousi suureen suosioon ja Jeepin kanssa kannatteli AMC:tä vuosikymmenen. Javelin taisi olla vain AMC päämerkin mallinimi? Avanti oli Studebaker, sitä en omaksi merkikseen laskisi.
     
  7. ata

    ata Gearhead

    Se Saturn oli kyllä niin massatuotantomerkki kuin vain voi olla, vaikka olihan niillä urheiluautomallikin olemassa (Saturn Sky, jota tuotiin Suomeenkin, tosin Opel GT-nimellä), muut mallit perusperheautokategoriaa, monet mallit hyvin Opelin kaltaisia tai samoja, mutta ei kaikki kuitenkaan.
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Saturn_(automerkki)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Saturn_Corporation
    Perustettu 1985, mutta varsinainen tuotanto vissiin vasta 1990 alkaen, lopetettu vuonna 2010.

    Ja laitetaan nyt vielä autokuvakin, ettei mene pelkäksi jutusteluksi:
    Tämmöisen bongasin tänään:
    [​IMG]
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Tuossa aikaisemmin oli Seatti, mutta tässä on ihan oikee Italialainen kuussatanen.
    -67...-70 malli, uskoisin. Hienossa kunnossa.
    [​IMG]

    Ei jääny kaupungissa jalkoihin. Nais kuski, ja iso Rottis kyydissä.
    Oli liikennesilmää, kun ei juurikaan tarvinnu liikennevaloihin pysäytellä, ja oli aina letkan kärjessä, kunnes menin Volvolla ohi isommalla tiellä. :)
     
  9. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    [​IMG]
    427:n startin vaihto eilen suomalais-ugrilaisissa olosuhteissa 8) .
     
  10. Marklin

    Marklin Double Gearhead

  11. Tarkeet

    Tarkeet 3rd gear

    [​IMG]

    Vähän suomalaista kevät-tunnelmaa, samanaikainen vesisade sekä auringon paiste. Vähän suttuinen tausta kun nopeesti kaatosateessa puhelimella nappasin.
     
  12. buickadi

    buickadi Gearhead

  13. Ftw-

    Ftw- Gearhead

  14. Zege

    Zege 3rd gear

  15. Elky70

    Elky70 Gearhead

  16. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

  17. 188

    188 3rd gear

    No mikä tossa nyt niin hauskaa että oikeen pitää revetä, jos itte olisit tossa rakosessa riitäisikö huumoria juntti.
    Onhan näitä vastaavia protesteja nähty ennenkin.
     
  18. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    No minäpä selitän:
    Audin heikkoon laatuun ja jälkimarkkinointiin kyllästynyt asiakas v..uilee VAG konsernille ja tekee Audistaan negatiivisen mainoksen tuotetta myyvän liikkeen läheisyyteen. Mielestäni tässä on se huumori osuus.. :rotfl:
     
  19. Marski

    Marski 1st gear

    Patinaa Kuusamosta

    [​IMG]
     
  20. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    [​IMG]


    ompa hienoja kuvia kaiken kaikkiaan hiljattain, tossa yllä marskilta ja Tarkeetilta sekä penari edellä, zegen olssi.... Tässä dogin kokonaisuudessa on jotain erityisen tavoittelemisen arvoista, pirssi itse, mäntykangas ja patinoitunut huoltoramppi, kelpais kyllä.
     

Kerro tästä muillekin!