Pätki/röpöttää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja xarper, 18.6.2012.

 1. xarper

  xarper Gearhead

  Elikkä seuraavanlainen onkelma iski foortiin:

  Pätkii niin julmetusti! Painaa kaasua ja sit vähän höllää takasinpäin ni toimii ehkä n. 2sec ja rupee taas röpöttää/pätkimään

  Seuraavaa tehty tämän ilmenemisen jälkeen:
  - Uus konkka jakajaan
  - Kaasari putsattu
  - Testattu toisella (uudella) puolalla ja ei vaikutusta

  En tiedä sitten onko mielikuvitusta mutta tuntuu vähäsen että kun pistän käden virranjakajan kannen päälle ja sormi johonkin maihin niin ihankuin vähän löisi läpi? Jakajan kansi paskana? Vai joku johto?

  Auto lähtee aina käyntiin pelkästään avainta näyttämällä.
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Jakajan kansi tarkistukseen, mites kärjet jos ne löytyy?
   
 3. xarper

  xarper Gearhead

  Kärjistä en osaa sanoa mitään, pyyhkäsin niitä hieman 1000 vesihiomapaperilla kun näytti että ois ehkä vähän hapettumaa.
  Kärjet säädin 0.45mm.

  Jakajan kansi näytti päällisinpuolin ehjälle, kosketuspinnat hieman mustat?
   
 4. Naumasto

  Naumasto 3rd gear

  Vois myös kattoo ettei oo jakajan rungossa välystä,eli ettei se pääse liikkumaan sivuttain.Mun aikasempi jakaja pääsi jonku 2-3mm liikkumaan sivusuunnassa ja röpelti ihan torkeenä.
  Helppo ja nopee sulkee toi vika ainakin pois.

  Fordin moottoreiden anatomiaa en kyllä tunne,mut letukka teki noin.
   
 5. Karpov

  Karpov Double Gearhead


  Mulla sama juttu vanhan kärkijakajan kans. Kosketuskulmamittarin kun kytki niin selvis toi seikka heti. Lukema sousi kokoajan.


  Ois menny ilman sitä vaan aikaa ja aikaa kun ois kikkaillu säätöjen kanssa.

  Joten jos sellasen hankit tai saat lainaan niin ois aika ässä jatkossakin. Motonetissä yleisautomittari 40e missä toi on. Halvemmallakin löytynee...
   
 6. xarper

  xarper Gearhead

  Jooh eihän siinä välystä ollut.

  Vissiin kaasarissa oli jotain paskaa, otin sen uudestaan irti ja putsasin ja tein uudet tiivisteet sinne.
  Noh jatko sitten röpöttämistä vielä kun laitoin takas läjään, siinä sitten kun kaasutteli ja yritti säädellä ni ykskaks hävis röpötys kokonaan.
  Liekkö ollut jotain paskaa kaasarissa, nyt käy todella hyvin kun tuli rokkiautostakin nuo uudet sytkänosat ja kaasarissa uudet tiivisteet ni tais hävitä ylimääräset imuvuodotkin kun näytti tulpista käyvän vielä rikkaalla vaikka oli 2½ "vain" auki seosruuvit (ennen kaasarin purkua oli 4½ kierrosta ja tulpat oli kermanväriset <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif" alt=":D" title="" />).
   
 7. ganada

  ganada Gearhead

  täällä vähän saman tyyppisiä oireita. 351c vakio ja 2-reikäsellä motocrftilla varustettu. hieman vaikea selittää vikaa kun välillä toimii, välillä ei. mutta suurinpiirtein; paikalla vastaa hyvin kaasuun ja saattaa toimia hetken. sitten alkaa tyhjäkäynti häipyyn ja kiihdytys yhtä tuskaa, röpöttää. tulpanjohdot, kärjet (2kpl) ja jakajan kansi näyttävät tuoreilta. tulpat uudet, bensasuodatin uus. kaasaria kokeiltu vaihtaa, muuttui hieman mutta pääpiirteittäin samanlainen. piuhat ja maadotukset tsekattu. niin että mikä piru tässä on???
   
 8. Heimo

  Heimo 1st gear

  Ettei vain ois jotain ilmavuotoa(kin) jossain päin?
  Käykö välillä laihalla tms.?

  On ollut samantyyppisiä ongelmia.
  Tässä vähän listaa omasta tapauksesta: Lähtee käyntiin, mutta: Saattaa käydä hieman huonosti, ikään kuin "ei jaksa". Ei ota kierroksia kunnolla, tahtoo hyytyä. Ja sitä "röpötystä" myös ilmenee sillointällöin.

  Muutaman hapertumaan päässeen ilmaletkun kun uusin (ja roskiin heitettyjen saastelaitteiden tulppauksia kun parantelin) niin ongelmat väheni.

  Ei ne kuitenkaan kokonaan poistuneet, mutta väheni kuitenkin. Joten ilmavuodon etsintä jatkuu edelleen ja "ilmaletkut" vaihtuu uusiin sitämukaa, kun huonoja iän hapertamia tulee vastaan..
   
 9. Naumasto

  Naumasto 3rd gear

  Voisko saada liikaa kakkua?Me tehtiin pikku kokeilu tohon mun vanhaan koneeseen eli vaihdettiin 600edelin tilalle 750vac holley.
  Tulihan siinä kivasti vetoja ja terävyyttä,mut sitte alko pätkimään ja kävi tosi raskaasti,eikä sammunu vaikka veti tyhjäkäyntiruuvit täysin kiinni!!!Toimi kunnolla ainoastaan hyvin hyvin pienellä pintakaasulla.

  Soppaa veti 20l/100km nätissä matka-ajossa ja sit veti toiset 20l jonkun 30-40km kaupunkicruisailun aikana.
  Vakiohko kone ja normaalisti syö ehkä 12l/100km.
  Epäiltiin syylliseksi rikkontunutta powervalven kalvoa koska kaasari oli seissyt ennen käyttöönottoa ja kone yskäisi takas muutaman kerran säätövaiheessa.

  No kaasari tienpäällä vaihtoon(onneks oli vanha mukana) ja kotona sitte hollikka purkuun,powervalvesta löytyi kaksi tiivistettä!!!Ei kai se tollein voi toimia???Tai voiko tommonen käytös johtua juuri tuosta???
   
 10. ganada

  ganada Gearhead

  vielä on vika päällä ja vinkkiä kaivattais, kaikenlaisia. vaihoin oman kaasarin takaisin ja kävin samalla kaikki alipaineletkut vielä kerran läpi ja siis aina vaan röpöttää. ja tässähän oli sitten semmonen 2-kärkijakaja, hyväkuntoisen oloinen ja kärjetkin ok, mutta mulle ihan ufo laitos. käykös clevelandiin esim windsorin jakaja?
   
 11. xarper

  xarper Gearhead

  Puhalsitko kaasarin läpi paineilmalla joka ikinen mahdollinen kolo?

  Itelläkin se röpötti vielä hetken kun löi kasaan mutta sit vähän kaasuttelin ilman putsarinkoteloo siinä ja vissiin joku paska lähti vihdoin irti ja röpötys loppu siihen paikkaan!
   
 12. Naumasto

  Naumasto 3rd gear

  Kärjet ok,eli varmaan myös kärkiväli on kunnossa?!?Ennakosta on varmaan turha edes puhua...ettei ois menny jakajasta joku kondensaattori vai mitä niitä nyt siellä on,tämä nyt on ihan hakuammuntaa.
   
 13. ganada

  ganada Gearhead

  ja nyt ois vaihettu uus hei-jakaja ja siihen tietenki piti vaihtaa johot! pikku käynnistyksen jälkeen vaikuttaa homma jatkuvan entiseen tyyliin :mad: näyttää röpötys vievän koko loma kassan ja lomanki :wc: :wc:
  ja siis kaasariksi on koitettu vaihtaa melkeen uutta pomminvarmaa hollikkaa
   
 14. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Bensapumppu? Tai lahonnut bensalinja tankilta pumpulle... Tahi koho takertelee, joka tapauksessa vaikuttas bensan saanti ongelmalta.
   
 15. xarper

  xarper Gearhead

  Vitun röpötys alko taas, ei kyllä ihan niin pahan kun ennen, nyt sentään pääsee vielä eteenpäinkin...

  Kohta lentää kaasari jorpakkoon! Kiihytyspumpun juuresta tulee ainaskin bensaa näköjään läpi nyt...
   
 16. pontso

  pontso Gearhead

  kattokaa myös maadotukset että ovat kunnossa mittarilla ei vain silmällä , eli johto irti ja mittarilla kiinnityskohdasta , muutaman viallisen maakaapelin vaihtaneena. ehkä vika löytyy, tai sitten ei
   
 17. xarper

  xarper Gearhead

  Vähän parani kaasarin vaihdolla mutta silti ampuilee putkeen pintakaasulla vielä... ARGH
   
 18. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Mitäs sellanen lampaata-anturi maksais ja sille mittari?
  Näkis edes suunnilleen mitä sieltä putkesta tulee ulos.

  Mites Xarper säädit uuden kaasarin?


  Paljonko teillä kaikilla röpötysongelmasta kärsivillä on latausjännite?
  Joskus entinen vessa teki huonolla laturilla vastaavaa...
   
 19. xarper

  xarper Gearhead

  Seosruuvit kiinni -> 2½ kierrosta auki josta otin sen puol kierrosta takasin sit ja autto hieman, jos ottaa enempää niin saammuu jo kohta eli aika rajoilla mennään miten kiinni nuo voi olla.

  Laturi lataa ihan normaalia, about sen 14.5V valot+flekti päällä.
   
 20. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Tolleenhan säädetään tyhjäkäyntiä...
  Vaikuttaa tietty myös osakaasuun jonkun verran.
  Soppaa se taitaa kaivata pitnakaasulla lisää, eli ohkasempaa neulaa se varmaan kaipaa.

  Mikä kaasari muuten kyseessä?
   

Kerro tästä muillekin!