Paineilma kompurasta kysymys!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Kalu Metalliin, 7.2.2006.

  1. Kalu Metalliin

    Kalu Metalliin 1st gear

    Eli ajattelin laittaa rinnan kaksi kompuraa jotta paine riittäisi maalaukseen. Eli kompuroiden tuotto on 210L/min kappale ja säiliö on 24L max 8bar. Niin oliskos tässä sopiva ruiskumaalaukselle, olis tarkotus maalata auto! Tietysti painetta lasketaan jonnin verran,,,,, :-?
     
  2. KAZAK

    KAZAK Gearhead

    Riittää helposti 8) mutta pakettiauton maalaus on jo tiukkaa :( . Linja-autoa ei edes kannata ajatellakkaan :oops: .
     
  3. No H2O

    No H2O Gearhead

    Hanki jostain vaikka vesijohtoputkea, siis sitä valurautaista, tee paineilma linjasto johon laitat kummatkin kompurat kiinni. Tällä tavalla voit samalla siirtää kompurat päkättämään vaikka varaston puolelle... 8)

    Itellä on 250L pytyllä oleva kompura + 50L pytyllä oleva kompura, 250L paineilmalinjassa. Tuottoa noissa kumpuroissa vastapaineella on jotain 200-300 litran verran? Pulttikoneet sun muut kikottimet pyörii vallan mukavasti :p

    Eikä tuolla linjalla jotain räikkää ja pulttikonetta käytettäessa kompurat paljoa illan aikana pyöri, tosin sekään ei nyt niin haittaa kun ovat toisessa varastossa...
     
  4. Buddy

    Buddy 1st gear

    Kyllä riittää vallan mainiosti. Varsinkin, jos käytät yläsäiliöruiskuu. Maalinvalmistajat suosittelee yleensä jotakin 2bar. painetta, mut ainakaan mun paskoilla ruiskuilla ei tuu hyvä pinta niin pienellä paineella. Ruiskut on varmaan niinku muutki paineilmatyökalut, että mitä parempi/kallimpi ruisku, niin sitä pienempi ilmankulutus. Oikaiskaa, jos olen väärässä. :-?
     
  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Paljon ne ruiskut tarvii ilmaa, tommoiset pienet kompurat tuottaa vastapaineella jotain ~50-60 litraa minuutissa eli yhteensä reilut 100, riittääkö se ?
     
  6. ves_ku

    ves_ku 1st gear

    Voin kokemuksesta sanoa että pienellä kompuralla maalaamisesta ei tule kuin sanomista. Joo vaikka tuntu että pieni kompura riittää heitossa maalaamiseen niiin ei se sitä todellisuudessa ollu. Nyt kun on tuottoo ja säiliön kokoa 3 kertaa enemmän niin johan parani maalaustaidotkin ihan silmissä. Matalapaine ruiskulla voi onnistua pienellä kompuralla paremmin mutta ovat ne ruiskut ovat pirun kalliita.
     
  7. lemmy

    lemmy Gearhead

    Onkohan noista mitään testejä kirjoitettu. TM tai joku vastaava "miestenlehti". Vai onko jo Kompura niminen lehtikin ilmestynyt rautakirjan hyllyyn??? Noita harrastelehtiä kun näkyy olevan jo vaikka kui pal.
     
  8. laakkius

    laakkius Gearhead

    Mulla oli kans kaks vastaavaa kompuraa, ja ne puhkuivat yhteen 100L säiliöön, riitti ihan hyvin kaikkeen mitä mulla koneita on, vingulle olis saanu olla hiukka enemmän tuottoa...
     

Kerro tästä muillekin!