Paineilmaletkut ja -liittimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja osilpi, 20.10.2005.

  1. osilpi

    osilpi Gearhead

    Nythän on sellainen tilanne, että sain käsiini uuden halpiskompuran 25L säiliöllä hyvin halvalla. Myös CP734H-pulttipyssy on, kuten halpispaineilmatyökalusettikin.

    Kymysys kohdistuu letkuihin ja liittimiin, jotka ovat jokaisessa laitteessa (luonnollisesti...) erilaiset.

    -kompurassa on jonkun sortin pikaliitin (mikä nimeltään/tyypiltään?? sama kompura pilteemassa 119e)
    -pulttipyssyssä on pohjassa kierteet (mikä kierre, en tiedä?) jollekin liittimelle (mikä kannattaa laittaa liittimeksi?)
    -halpissetissä taas tuli mukana 12m letkua, jonka sisähalkaisija on ehkä 3mm(!) ja liittimet ovat sellaisia kierrettäviä pikkuliittimiä (nimeä en tiedä), jotka käyvät suoraan halpissetin työkaluihin, mutta ei kompuraan.


    1. Mitenkä nuo nyt on järkevintä yhdistää toisiinsa, ts minkälaisia liittimiä tarvitsen? Pulttipyssyn ohjeessa lukee, että pitää olla 10mm letkua (onko se ULKO- vai SISÄhalkaisija?).

    2. Ostanko pilteemasta 20m kiepin paineletkua ja siihen jotain liittimiä?

    3. Tarvitseeko olla jonkun sorttisia ilmankuivaimia ja öljyämisvekottimia? Ruiskulla EI maalata, vaan lähinnä levitellään massoja ym peruspaineilmakäyttöä satunnaisesti. Kompura on öljytöntä mallia (kuulemma kestovoideltu??? mitenkä sitä huolletaan?).

    4. Voiko tuohon kompuran päähän (sen paineensäätimen jälkeen) laittaa vaikka jonkun jakotukin, jossa toisessa halpissetin ihmeliitin ja toisessa kunnon liitin pulttipyssylle ym?
     
  2. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Käyppäs esim tuolla http://www.biltema.fi/ Bilteman paineilmatarvikkeet sivulla tai paikallisessa halppis/rautakaupassa. Niihin koneisiin löytyy naaras-/urospikaliittimet joilla saat näppärästi letkut irti ja kiinni. On kiertellä olevia urosliittimiä jotka ruuvataan sen työkalun persiisen kun taas letkuihin löytyy klemmareilla kiristettäviä sekä prässättäviä liittimiä.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Voihan niitä liittimiä kokeilla miten ne toimivat kun ne yhdistää, luulen että bilteman urospuoliset liittimet ovat varmaan ihan riittävän mittatarkkoja, mutta naaraspuoliset ovat aika syvältä. Minulla on jossain jatkoletkussa bilteman naaraspuoleinen pikaliitin ja sitä ei tahdo saada saman firman pulttipyssyyn kiinni eikä toisaalta irtikään, myös lukittuminen on aika huonoa.

    Sitävastoin työkaluliikkeestä ostetut hyvälaatuiset naaraspuoleiset pikaliittimet maksavat 10-20 euroa kipale, mutta lukittuvat luotettavasti, eivätkä pistä hanttiin kytkettäessa ja ainakin sopivat noihin urosliittimiin ilman väkivaltaa. Toki hyviä liittimiä löytyy myös halpiksista, mutta huomattavasti harvemmin. Ainakin usein kytkettävät liitokset kannattaa tehdä kunnon osista.
     
  4. osilpi

    osilpi Gearhead

    Juu näinhän tuo näköjään näyttää olevan. Hämäsi vain nuo halpissetin ihmeliittimet ja spiraaliletkut.

    Nyt on pilteeman liittimet paikallaan ja hyvin toimii (ja ei ollut kalliita...).

    Letkuna on nyt 10m 10mm letkua ja siihen saa halpissettiä varten lisättyä 8m 4mm spiraaliletkua (on kyllä tosiaan varsin ohutta).

    Mutta kuinka paljon tuohon voi esim tuota 10mm letkua laittaa yhteensä? Milloin kasvaa painehäviöt liian suureksi? Tarve olisi ehkä 20m.
     

Kerro tästä muillekin!