Paineilmatyökaluston hankinta

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja osilpi, 5.9.2005.

 1. osilpi

  osilpi Gearhead

  Nyt on tullut suuri himo saada paineilmakäyttöisiä laitteita käyttöön, budjettiratkaisulla tottakai. Käyttö tulee olemaan satunnaista.

  1. Kompura, mutta mikä koko riittää harrastelijakäyttöön? Kompuran on oltava pyörillä varustettu ts helpolla siirrettävä. Tietty mahollisimman iso, mutta tekeekö esim 25L säiliöllä olevalla (tuotto 246/138L/min) laitteella mitään (sais esittelykappaleen n70e), jos esim massoja on tarkoitus ruiskia? Muut käyttötarkoitukset hiominen, pienet hiekkapuhallukset minisäiliöstä. Minkälainen riittää normaalille pulttipyssylle (ei ole mikään hirmuinen hoppu, joten välillä voi odotella säiliön täyttymistä? Riittääkö 50L (335/231L/min)?

  2. Pulttipyssy, ½-tuumainen. Peruskäyttöön, ei vaadita hirmuisia. CP 734H: 578nm ja paino 2,35kg. Tollasen saisin saturaisella. Vissiin ihan sopiva?

  3. Hiomakone, epäkesko. Bilteman 35e? Rälläkkä, hiekkapuhalluspistooli Biltema. Paineilmavasara?

  4. Renkaantäyttölaitteet, massaruiskut, letkut. Mallia halpissetti.

  Unohtuiko jotain? Noilla pääsee alkuun, mutta se kompurahomma. Tilat ovat varsin rajalliset. Tollaselle setille tulis hintaa alle 300e ja säästöä puolestaan tulisi halvempien massojen, kotelosuojien ym muodossa. Ja tietysti myös nopeuttaisi.
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  itse olen aloittanut 150l 3kW n. 300l/min vastapaineella kompuralla, n. 550eur. Ja Yaman paineilmaleluja. En oo oikein tyytyväinen ollut. Tuotto ei meinaa aina piisata esim epäkeskosen kanssa. Ja laadukkaat työkalut käyttää ilmaakin säästeliäämmin. Toi Yaman epäkesko on aivan paska. Syöppö ja meni aika pian takuuseen eli lamellit jumittaa voitelusta ja vedenpoistosta huolimatta. Yama on samaa paskaa kuin Rock tai mikä muu vaan. Sen olen oppinut pulttipyssyn ja epäkeskon myötä.
   
 3. Hervast

  Hervast 1st gear

  Itellä on darin v-mallinen valovirtakompura (260l/6bar 50 ltr) ja enimmäkseen bilteman paineilmatyökaluja, mm. n. 70 euron pulttipyssy ja pari vinkua. Myös halpissetti löytyy eli maaliruisku (r.i.p), liuotin/rasvaruisku, paineilmatäyttöpistooli, ilmanpuhallin yms. Hankin myös hieman laadukkaammman n. 100 euron yläsäiliöruiskun, sekä pienemmän yläsäiliöruiskun pikkuhommiin kuten työkoneiden korjauksiin.

  Tuo kompura antaa ilmaa riittävästi noille työkaluille, mutta ottaa verkosta kovan virran (kylmässä huonoilla öljyillä polttaa 16A sulakkeen) ja on äänekkäämpi kuin hihnavetoinen kompura, muuten on ollut oiva peli.

  Eli uutta settiä kasattaessa,kannattaisi ehkä hankkia erikseen kompura, letkua metritavarana+laadukkaita liittimiä, Air boy ilmapistooli tai vastaava, maaliruisku jokin halpa ja myöhemmin ehkä hieman laadukkaampi, ilmantäyttöpistooli jokin asiallisen oloinen, esim. agrimarket möi taannoin hintaansa asiallista kampetta, pulttimopoksi uskaltaisin suositella tuota n. 70 bilteman kampetta, kuin myös vinkua bilteman valikoimista.

  Pyörivät hiomalaitteet vaativat hullun paljon ilmaa, joten itse harkitsisin sähkövempeleiten ostamista.
   
 4. -TH-

  -TH- Gearhead

  minulla on 150L tankilla oleva 3-vaihe kompura, pyörittää hyvin pulttipyssyä,hiomakonetta,räikkää,sahaa, jne.maalaus onnistuu hyvin. hiekkapuhallus tahtoo olla hidasta, mutta onnistuu ilman nukahtamista.

  pulttipyssy on scorpio, joku kiinalainen, mutta toistaiseksi toiminut helkutin hyvin(kun muistaa öljytä,atf on hyvä), se on 2-iskuinen ja 810nm vääntöä....pultti aukeaa tai katkeaa.
  osta siis iskulla oleva pulttimopo! parinkympin halpikset ei aukase, ne vaan pyörittää.

  halpispaineilmasetti on ok, siinä on kierreletkua,yläkannuruisku,renkupistooli,tavan ilmapyssy ja joku outo öljynsumutuskannu. massaruiskupyssy piti hommata erikseen, se on hyvä.

  kantsii rakennella talliin paineilmaverkosto jos mahollista, ei tarvia letkuja väistellä lattialla ja tankin tilavuus kasvaa, kun putki risteilee seinillä.
   
 5. exo

  exo 1st gear

  mulla o yaman koneita ja koivikon..taitavat olla sama asia..tiiä tosta sitte.hyvin o kestäny(yli 3vuotta vaativassa harrastekäytössä) en voi moityia työkaluja yhtään...pirra makso 50€ epäkesko 150€ pulttipyssy 130€ saha 60€ maaliruisku 90€...maaliruiskulla saa saman jäjen ku 300€ ruiskulla epäkeskolla hionu kymmeniä autoja ei mitään ongelmia....suosittelen lämpimästi noita työkaluja
   
 6. heavy duty

  heavy duty 1st gear

  Ei kannata ostaa kompuraa noille koneille jos VASTAPAINETUOTTO on alle 260 ltr/min. Jos myyjä puhuu imutuotosta, vaihda kauppaa. Se myyjä tuskin tietää eroa kompuran ja imurin välillä.
  Ceparin pulttikone on bueno, samaa konetta esim. Atlas Copcona ym. merkkipeleinä. ( AC omistaa CP:n..)
  Kannattaa muistaa että pyörivät koneet tarvii paljon ilmaa, joten älä säästä kompurassa ja vältä ostamasta halpaa kiinalaista, vaikka ne onkin komeita hihnavetoineen ja isoine pyttyineen.. Eivät tuota kokoonsa/ näköönsä nähden mitään. Esim. veljekset sarvelan V2 on jo hyvä, tai vastaava. Ostat kompuran kunnon työkalukaupasta niin saat hyvän.
  Toinen missä kannattaa olla tarkka on renkaan täyttölaite. Halvat kun näyttää 2 bar. vaikka todellinen on jopa 6bar!!
  Edullinen paineilmatyökalukin toimii kevyessä käytössä kun voitelet sitä riittävästi, ja kun se saa tarpeeksi ILMAA.
   
 7. osilpi

  osilpi Gearhead

  Juu. Mitään putkia ei voi vedellä, kun kompuran pitää olla mukana kuljetettavaa mallia... Eli kompuran pitää mahtua normaalin farkun konttiin, kun on kuiva säilytystila kortilla ja sitä voi joutua siirtelemään. Käytännössä tila rajaa 150L kompurat pois. Epäkeskon voin ottaa sähkölläkin, ei haittaa.

  Hankalaa on valita, kun hinta merkitsee paljon ja tila on kortilla. Työkalut saan sopivaan hintaan, mut kompurapuoli on hankalampi. Ei ole varaa laittaa monia satoja euroja (max 200e) kompuraan ja sen tosiaan pitää olla fyysisesti suht pieni. Välttämättä en pulttipyssyäkään tarttis, mut otan kuitenkin, koska hinta on sopiva. Eniten käyttöä tulee varmasti olemaan massa-/öljyruiskulla ja ihan pelkällä puhalluspistoolilla. Mutta tiukkojen pulttien kohdalla se pyssy olis kiva ;-)

  Pitää tehdä hintavertailua, Biltemastakaan ei alle parin sadan taida saada esim epäkeskolle oikeasti riittävää kompuraa.

  Mitäs "oikeita" työkalukauppoja ts kompurakauppoja pk-seudulla on?

  Ja mihinkä riittää esim 150L tai 230L /min vastapainetuotolla oleva kompura sitten?
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kehäkolmosella Tuupakassa IKH:n uusi myymälä. Hieno tavaratalo. Tuotteet on Yamaa ja Strong linea eli ei mitään erikoista mutta hienot puitteet ja kyl kaupasta löytyy laatuakin esim Kukkon ulosvetimiä jne...
   

Kerro tästä muillekin!