painepesuri

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 6.2vani, 6.10.2013.

 1. pantera

  pantera Gearhead

  Pertti K ja Tseitsei2 tykkäävät tästä.
 2. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  1-vaihe moottorilla pyörivät on aika pienitehoisia. Jotain kottikärryjä kyllä sumuttelee niilläkin.
   
  Muokattu: 6.11.2019
  sdfsd tykkää tästä.
 3. Jaa-a, mulla on 12v vanha 120 nilfisk. Ei ole iso, riittävä teho ja ei ole tarvinnut koskaan isompaa ostaa. Tosin Kränzlen ostaisin jos pitäis nyt uusi ostaa, mutta kun ei mee rikki tuo Nilfisk (Alto)... Toki jos ois traktori, paskakärry,.... pitäs ehdottomasti olla kolmivaihekone. Onneksi ei ole mitään noista eikä monta muutakaan juttua. Autoja tulee pestyä 2-5 x vko eli aina kun vähänkin on käyttöautoissa kuraa tai paskaa, käyttöä on paljon mutta vain tuommosta höpöpesua höpöpesurilla.
   
 4. urho3

  urho3 Gearhead

  Kuumavesi pesuri ja mielellään että saa höyryä jos pesee koneen osia tai työkoneita.
   
  sdfsd ja Rautamäki tykkäävät tästä.
 5. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  on juu aika lapsellisia noi valovirta vehkeet. Kyllä niilläkin saa pestyä kuten myös ilman painepesuria saa pestyä mutta on aika ankeeta kun painetta olisi mutta ei tuu vettä ulos.
   
 6. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Käytännössä 10l/min @70bar on paljon tehokkaampi pesussa ku 6l/min @130bar. Kun pikkupesuria valitsee, niin litramäärässä ei kannata juuri ottaa alle 8-10l/min konetta.
   
 7. Tosi lapsellisia ne on 220v vehkeet, mutta kyllä vain tuommonen valovirta nilfisk tai mikä se nyt onkaan (tai joku vastaava muun merkkinen) on ihan riittävä jos ei niitä paskakärryjä tai kaivinkoneen telojen välejä tarvi putsata. Painetta ja tuottoa on ihan riittävästi. Eikä se paska tartu jos on asiat kunnossa. 2vuoteen en ole käyttöautoja vahannut, mutta silloin myllytin ne nopeasti 30min per auto 3m vihreä ja sinikorkkisilla aineilla. Auton maalipinta, lasit,... hapettuu kaikesta paskasta mitä on ilmassa ja maassa. Maalipinnan Ph:n kun saa pidettyä neutraalina tai siinä main, niin ne alumiiniosat, maali .... kiiltää... Painesäiliöön pistän 4litraa pinelineä + 20litraa vettä. Sillä pesee perkeleen kauan autoja ja lähtee paska pois. Täällä kylällä ne ei tykkää jos alkaa paskakärryjä tai muita bundevehkeitä pesemään, mutta onneksi ei tarvi omistaa yhtään semmosta.

  Nytkin olen 2pvä pilkkonut , sorvannut ja sovitellut, tig hitsannut kasaan 1932 taka-akselia ja niin hienosti lähtee irti kun menen kohta tallille. Vähän pesuainetta osiin ja pesen ne puhtaaksi valovirta paskalla.
  Siinä ei höyryä tarvi eikä tonnien pesukoneita. Toki jos perse kestää niin ei niistä voimavirta pesureista haittaa ole. Tule mieleen samanlainen keskustelu jota kävin kaverien kanssa muutama vuosi sitten kanttikoneesta. Heidän kaikkien mielestä nyt pitää olla jokaisella semmonen magneettikanttikone ja minä sanoin että en vain tarvi sitä tai jos tarvisin sen harvan kerran 5vuoden ajanjaksolla, voin sen saman tehdä muutenkin. No, kaverit osti semmoset tonnien magneettikanttikoneet ja kyllon kalliita kääntöjä sen muutaman kerran vuosi kun niillä jotain peltiä yrittävät väännellä..... Yritin samoille tyypeille selittää että osta kunnon sikkikone useilla hyvillä rullapareilla (joita hyvä sekoitella eri tarkoituksiin). Sillä enemmän käyttöä, mutta Kanttikone oli se "juttu" jota en vain tajunnut.

  Aulis
   
 8. urho3

  urho3 Gearhead

  Jos vaan traktoreita ja muita rassaa niin ehdottomasti höyry, on se hyvä kun se paksu rasvamöhnä lähtee irti. Muuten kyllä pärjää kunnon yksivaihekoneella, minulla on vanha Stihl painepesuri ja se on painava ja ainakin hiluxista löytyi ruostereiät lokasuojista.
   
 9. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Se on se litra tuotto joka sanelee sen pesurin tehon. Olen käyttänyt keltaisia höyrypesureitakin ja todennut et se rasvainen möhnä lähtee pienelläkin paineella jos on lämpöä, mutta jos ajatellaan ihan normi ajoneuvokaluston ulkoisien pintojen pesua niin ei lämpöä se vie pinnoitukset mukanaan esim vahat ja kiillon.
  Kylmävesipesuri kunnon litratuotolla ajaa liat pois ja jos tarttee niitä rasvaisempia putsailla niin käyttää sitte niihin kohteisiin niitä jytyjä liukkareita.
   
 10. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Kyl sillä pikkupesurillakin saa pestyä ja paska irtoaa mutta jos vähääkään enempää pesee autoaan tai jotain muuta niin se iso voimavirtakone käytettynä ei ole mikään huonoin hankinta jos sellasen sattuu järkevällä hinnalla tulemaan vastaan. V käyrä on paljon alempana sellasen kanssa kun tulee jotain valmistakin...
   
 11. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Isolla selvii ainakin, tuliko filleri hiottua tarpeeks hyvin.
   
  Filth tykkää tästä.
 12. pantera

  pantera Gearhead

  Kun pesuria ootta ostamassa, mitatkaa se vesimäärä mikä sieltä putkesta tai hanasta tulee . 10mm kupariputkesta tulee nippanappa 10 l/min, vaikka paine on normi verkostopaine.
  Isoa pesuria ei tollaseen syöttölinjaan kannata liittää.
  Kun tein ton kiinteen pesuriverkon, pumppu vaati 20l min vettä niin jouduin vetään sille oman syötön 15mm kuparista jakotukilta lähtien johon oli 18mm pex syöttö, jotta vesi alko piisaamaan.
  Noissa Kränzlen Quattro pesureissa on muutaman litran syöttöveden uimurisäiliö joka pikkasen armahtaa jos vedensyöttö on kehno.
   

Kerro tästä muillekin!