pakettiauton muutaminen henkilöautoksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja neppari, 14.3.2002.

  1. neppari

    neppari Gearhead

    Tietääkö kukaan mistä lasketaan autovero mikäli haluan muuttaa nyt pakettiautoksi rekisteröidyn farkun henkilöautoksi???

    Auto on vuoden 76 Oldsmobile Custom Cruiser, tuotu suomeen vuonna 89. Lasketaanko autovero tällä hetkellä vastaavasta autosta, vai siitä arvosta mikä autolla oli kun se laivattiin suomeen vai hatusta???

    Tietääkö kukaan?? *räpyttelee silmiään kainosti*

    t kiia
     
  2. fisu

    fisu Gearhead

    en tiedä oldsista mutta -91 caravaaniin maksaa 1 lisäpaikka n 200tmk, mitään perusteluita kys. hinnalle ei ole.
    pirauta tai viskaa e-maili ajoneuvohallintokeskukseen, kyl ne tietää :grin:
    09-6142888 http://www.ake.fi
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Luulisi että se lasketaan kuten käytetyn maahantuonnista eli uuden vero miinus ikävähennys? Muutenhan sun kannattaisi "myydä" se vaikka ruotsiin ja ostaa hetken päästä takaisin ja tullata henkilöautona? Tai hei, sehän on yli 25v vanha!
     
  4. cdv60

    cdv60 Gearhead

    Niin, onko kellään havaintoa miten lainlaatija suhtautuu yli 25-v pakettiautoon jos sen haluaa muutaa henkilöautoksi, onko samat maksut kuin uudemmallakin??? aikas nurinkurinen tilanne, kun yli 25-v henk. auton voisi tuoda maahan pienemmällä verolla.
     
  5. neppari

    neppari Gearhead

    Niin tätä kyselen kun haaveissa olisi tuo vanhus muutta henkilöautoksi.

    Muutama vuosi sitte kuulin huhua että yli 25 vuotta vanhan uitetun jenkipakun voisi muuttaa henkilöautoksi ilma veroa. Joskaan en sitä usko...

    No yritän pommittaa autorek.keskusta ja tullia joskohan sieltä joskus tällä vuosituhannella tuli tietoa...
     

Kerro tästä muillekin!