Pakettiautosta asuttava – onko ollut ongelmia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Ahto, 19.5.2021.

  1. Ahto

    Ahto Gearhead

    Tällä hetkellä näyttäisi olevan jonkinlainen trendi rakentaa pakettiautosta asuttava – ja sen jälkeen muuttaa autoon enemmän tai vähemmän pysyvästi asumaan. Lakipykälät taitavat kuitenkin vaatia jonkinlaisia muutoksia auton tietoihin, ainakin jos sen aikoo katsastaa täydessä asuntovarustuksessa.

    Nyt kysynkin: Oletko muuttanut auton asuttavaksi ja sen jälkeen törmännyt ongelmiin katsastuksessa tai muuten viranomaisten kanssa? Kerro tähän alle tai suoraan yksityisviestillä (mielellään yhteistietojen kanssa).

    Kaverin puolesta kyselen. Liittyy tulevaan lehtijuttuun.
     
  2. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Vastaan tänne, kun omakohtaisia kokemuksia ei ole. Onhan näitä tarinoita kuultu katsastuksista, joissa on alettu uhkailemaan autoveromätkyllä, kun tavaratilassa on sattunut olemaan joku sohva tai sänky kuljetuksessa, ei siis asennettuna. Sama homma työkalulaatikoiden kanssa, jos niiden päällä voisi olettaa voivan istua.

    Ilmeisesti asetukset on muuttuneet sen verran, että jopa viisinumeroisia jälkiveroja ei yhtä helposti napsahda, kuin ennen.
     
  3. Ahto

    Ahto Gearhead

    Aivan, nyt kun mainitsit, niin se yksi Volkswagen-tapaushan oli (tämä siis). Mutta pykälät taitavat onneksi olla tuon jälkeen muuttuneet, joten yhtä suhteetonta veroa ei taida enää tulla.

    Löytyisikö joku oma- tai kaverikohtainen tapausesimerkki, jossa asuntorakennelmista on tullut sanomista tai seuraamuksia nykypykälien aikana?
     
  4. always bb

    always bb Gearhead

    Jokseenkin pakusta matkailuauton teko on tehty vaikeaksi esim istuinten osalta. Kuorma-autoissa tilanne 100 kertaa helpompi
     
    Ahto tykkää tästä.
  5. Ahto

    Ahto Gearhead

    Sattuisiko kenelläkän muuten olemaan tuon kovat veroseuraamukset Volkswagenillaan saaneen Niko Heinosen yhteystietoja? Voi laittaa vaikka yksityisviestillä tulemaan.
     
  6. tomiix

    tomiix 1st gear

    Joskus muutoskatsastin M1 henkilöautoa 2 paikkaiseksi matkailuautoksi, siinä oli myös 2 kpl takatilan penkkejä asuintiloissa ainoastaan matkailukäyttöön (ei täyttänyt ajonaikana jotain e-hyväksyntää, mistä syystä vain matkailukäytössä). Ensimmäisellä asemalla katsastusmies tuumasi mielipiteensä, että yrität vain kiertää veroja - en katsasta. No en jäänyt sen enempää keskustelemaan asiasta, vaan ajoin viereiselle asemalle ja siellä katsastusmies tuumaili, että hienosti tehty muutos ja teki muutoskatsastuksen. Aikanaan hankin tuohon sitten e-hyväksytyt takapenkit ja muutoskatsastin 2+2 eikä tästäkään ollut mitään sanomista.
     
    Ahto tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!