Pakkelin ohentaminen? onnistuuko?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja JB, 25.3.2008.

  1. JB

    JB 1st gear

    Tuli vaan mieleen että voikos nuita pakkeleita ohentaa? olis jokseenki järkevän olosta pyyhkiä isoja pintoja normaalia löysemmällä pakkelilla. esim. american hotrodissa nuo isot pojat pyyhkii pakkelin melko löysänä nuitten raatojen kylkiin, ja sehän näyttää helpolta... :lol:
    eli onkos näitten normipakkeleitten ohentaminen mahollista?
     
  2. -TH-

    -TH- Gearhead

    on. tinnerillähän kitti juoksettuu, esim. hankalat kulmat ja pienet pyöristykset on kätevä tehä tinneriin kastetulla sormella, hiukan kun harjottelee,niin kitattua kohtaa ei tarvia edes hioa.
     
  3. JB

    JB 1st gear

    Tinneriä tuohon jo suunnittelinkin, mutta aloin epäileen koko touhun toimivuutta. Kiitoksia neuvosta, pitääpä lähteä kokeileen.
     
  4. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Mahtaako sillä olla väliä sekoittaako ensin kovateaineen ja sitten vasta jatkaa tinnerillä vai toisinpäin, ties mitä kemiallisia reaktioita siinä tapahtuu...
     
  5. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    polyesteri liukenee hyvin mm asetoniin esim ruiskukittihän on samaa styreeni ja polyesteri pohjaista tavaraa ku lastakitti...tinnerillä,asetonilla tai ksyleenillä oon joitain jäykempiä joskus vähän notkistanu kun oon vetäny viimiset tiukat pintaan tai oikeen pitkiä ja loivia pintoja.
     
  6. JouniK

    JouniK Gearhead

    Joo tinnerillä ohentelin minäkin joskus. Mutta sanokaas viisaammat, että jos oikeen juoksevaksi laittaa niin miksi ei kovetu, pinta ainakin jää tahmeaksi?

    J
     
  7. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    kyl se mulla ainaki kovettu mut hitaammin varsinki jos käytti tinneriä mut asetoni oli parempi...
     
  8. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    itte en kylla ohentelis, aineen kemiallinen koostumus taitaa muuttua ja voipi olla etta ehka tulevaisuudessa on ongelmia edessa, kama irtoo tai kutistuu tai jotain muuta yhta kiusallista...aikonaan ne ruiskukittithan tai ainaskin maali niiden paalla tahto ruveta kupliin jonkin ajan kuluttua, ehka huonot kaytto-olosuhteet oli syyna, kosteudella kai oli jotain tekemista asian kanssa...tuore tavarahan on notkeempaa..ja onhan niita jotain ns. hienokittejakin?
     
  9. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Mitähän tavaraa se amerikan tuunaajien vihreä kitti on mitä ne vetää ämpärillesen joka autoon, näyttää tosi löysältä, vois toisaalta olla parempi kuin jäykkä mones tapaukses...
     
  10. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    no se amerikan tavara on esim pondoa tms ja on muuten ihan hyvää kamaa purkki tuli aikanaan tilattua erikoisvärien mukana semmosta löysää taikinaa...eipä se ohentaminen ole ikinä täs viimisen 10 vuoden aikana mulla kittejä irrottanu ja kemialliset täytteet kuten kitti kutistelee aina jos sitä menee vähäkin paksummin jotku kittivalmistajat suositteli muistaakseni max 2-3mm korkeintaan,pysyy se kyllä paljon paksumpinakin kerroksina mut kutistuu sitten toiset enemmän toiset vähemmän.ruiskukitin käyttöä on tullu välteltyä viimiseen asti mut joskus sitä on sit tarvinnu jossain ihan toivottomissa tapauksissa ja ei kupli kunhan ei hio vesissä ja käyttää välissä epoksivärin.hyviä ns hienokittejä on esim carsystem(ex ferron multi)roberlon multi ja 4cr yms.kalliimpia ne on ku varaosaputkan kitit mut parempia työstää ja levittää ja nuo em kitit ei ole ollu pahoja kutistumaan ja niitä ei oo tarvinnu ohennella vaan vetää ihan sellasenaan.
     
  11. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    Bondo on tavaramerkki eli se vaan yhden pakkelin kauppanimi, sita kylla kaytetaan myos muun merkkisista pakkeleista yleissanana, esim. bondoreki...oon joskus ostanu oikeeta Bondoo ja hyvin se levis florida-auto ikkunapieliin...lakkas satamasta sisaan..spakkeloinnin viimestelin muuten puolikarheella froteesukalla, laitteen hinta nousi heti 5-kertaseksi, maksoin siita $100, ajelin muutaman kuukauden ja moin sen pois $500..
     
  12. timoknihti

    timoknihti 1st gear

    juurikin noin sitä olis saanu tilata semmosissa ämpäreissäkin joissa ei pahemmin merkkejä näkyny mut samaa tavaraa,otin purkin sillon aikanaan ja hyvää kamaa se oli varsinki sellaseen ylimuuraukseen...heh oliskohan markkinoita jos alkas tilaan ameriikan kittiä suomeen ämpäritavarana kanavatki olis valmiina noo jos ny kävis kuiteski hakeen tosta maalaamolta sen mitä nykyään tarvii.
     
  13. Linc

    Linc 3rd gear

    Koitin tuossa ohennella honkkarin erinomaista pakla muovikittiä, tinnerillä..
    Eipä tunnu kovettuvan. Enpä sentään heti auton peltiin testannut, vaikka toki se olis ollu kovinkin asiaan kuuluvan kuuloista :odroll:

    Ehkä ei sovellu ohennettavaksi..?
     
  14. kime2

    kime2 Gearhead

    Jotkut kitit vaatii pidemmän ajan kovettuakseen ohentamisen jälkeen ja ehkä pikkasen enemmän kovetinta...
     
  15. delsol

    delsol 1st gear

    kovettuu se kun lämpöä tarjoaa vaikka kuumailmapuhaltimella ja tirskaus enemmän kovetinta,just purkillisen vedin jätti-viton helmoihin kuukausi sitten.pirun kovaa vaan hioa kyseinen tökötti!
     
  16. Make.S

    Make.S Gearhead

    Ennemmin ostan kunnon kittiä, vaikka vähän kalliimmalla mikä on hyvä levittää ja hioa, kuin blanddaan tinnerillä honkkarin kittejä.
     
  17. delsol

    delsol 1st gear

    no nyt kyllä puhut asiaa...en mäkään olisi muuten sitä paskaa käyttänyt kun on kovaakin hioa kuin betoni mutta oli hyvä tilaisuus käyttää nurkissä lojuvat hätävära kitit pois. meikällä on käytössä normaalisti espanjalaista kittiä joka levittyy pellille kuin sula voi leivälle
     
  18. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Lakkakittiä ainakin voi sekoittaa tinneriin (voi käyttää myös ruiskukittinä).
     
  19. Linc

    Linc 3rd gear

    En mä sitä hong kong-mallin kittiä hyväksi väittänytkään. Ei vaan ollut nyt juuri muuta saatavilla, joten..
    Kovin tanakkaa kamaa, hiukan pitkä ja kaareva kohde, notkeampaa olisi ollut mukavampi levitellä...


    Mutta tosiaan.. Nyt riittävän pitkän ajan kuluttua on alkanut sekoite osoittamaan kuivumisen merkkejä :eek:
    Tuskinpa silti yritän ainakaan kyseistä pakkeliä ohennella...
     
  20. makeheikki

    makeheikki 1st gear

    good luck!!
     

Kerro tästä muillekin!