Pakolämpöanturin asennuspaikka

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Catiska, 1.1.2018.

  1. Catiska

    Catiska Gearhead

    Moparin pikkulohko (LA) on kyseessä. Uusiin, tekeillä oleviin peltisarjoihin hitsaan valmiiksi pakolämpöantureille paikat. Mikä on oikea etäisyys pakoventtiilistä?

    Luultavasti ostan myös pakolämpömittarin mutta siitä riittää anturi vain yhdelle pytylle. Mikä pytty näissä yleensä käy kylmimpänä vai pitääkö yrittää mitata se siirtelemällä anturia pytyltä toiselle? Jos kukkaro antaa myöten niin laitan varmaan loppuihin reikiin anturit tiedonkeräystä varten.
     
  2. fenix

    fenix 3rd gear

  3. Catiska

    Catiska Gearhead

    Etäisyys pakolaipasta on hieman hassu koska etäisyys venttiilistä laippaan ei ole vakio. Mutta toisaalta, ehkä nämä ei ole niin millin tai tuuman tarkkoja hommia...

    Mutta noista linkeistä oli sekin hyöty että löysin itselleni sopivan mittarin...
     
  4. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Kuumimman paikan pakosarjassa voisi nähdä ainakin teoriassa dynoajossa lämpökameran avulla. Muutenhan tuo ajo täydellä kuormalla ja samanaikainen mittaaminen voisi olla hankalaa ja tuloksiltaan kovin epäluotettavaa. Jos nyt tehomittaukseen on muutenkin menossa niin jostain vaan lämpökameraa lainaan.

    IS
     
  5. Catiska

    Catiska Gearhead

    Pitäisi saada nuo anturit paikoilleen ennen koeponnistuksia. Nyt vielä kun hitsaan peltisarjaa kasaan, olisi helppo hitsata nipatkin. Minä laitan johonkin kohtaan. Eipä se tällaisessa katumopossa niin tarkaa ole, kait.
     
  6. fenix

    fenix 3rd gear

    Kunhan jokaisen nipan etäisyys vaan on sama. Soita vielä Maatsille tai Santalle niin saat mielenrauhan.
     
  7. Catiska

    Catiska Gearhead

    Pitää kysyä Maatsilta, sinne tuo menee kuitenkin koeponnistettavaksi.
     
  8. jorkat

    jorkat Gearhead

    mikäli putki taipuu niin ulkokaarteen keskelle
     
    Catiska tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!