Pakoputken rakentelu ja suunnittelu b mopariin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja TMK, 19.6.2022.

 1. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Jep. -98 Passat 1.8 20v vaparissa on kans putken pätkä ilmanputsarin ja läppärungon välissä ja sitä tuli ihmeteltyä mik... vit.. tää on. Sit taas saman vuoden Audi A4 samalla koneella, ei ollu.
   
 2. TMK

  TMK 2nd gear

  Joo, just noita pitkiä dynomaxeja meinasinkin. Pitää vaan vähä odotella kun näkyy saapuvan varastoon vasta 30. Päivä. Ja sit loppuun partsista ne 3,5" pitkät punaiset pöntöt. Näyttää kyllä aika ahtaalta tuohon tankin ja runkopalkin väliin survoa 3,5 putkea. Mulla on takahiekkapellistä hitsattu putken reijät umpeen. Niin aattelin Tuula ne piilossa siihen taakse ja kääntää alaspäin ettei jää mitään näkyviin.
   
 3. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Vedä ne rungon ulkopuolelta.
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Skodassa on sit varmaan 2, koska halpuutetussa Seatissa oli vara laittaa jopa kolme!
   
  Fuselage tykkää tästä.
 5. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Tämän linkin laskelmien mukaan ylempi noista vaimentaa hyvin
  edit. sivu 16 alkaen

  https://www.abbottaerospace.com/dow...uffler-design/?wpdmdl=24555&ind=1478013546377
   
 6. TMK

  TMK 2nd gear

  Suunnitelmissa olisiis noi dynomaxin pitkät turbo hemi vaimentimet keskellä ja loppuun ne resonaattorit. Mutta näkyy viivästyvän koko ajan tuo saapuminen. Eka oli 30.6. ja nyt on 30.7 arvioitu olevan varastossa, ja liekö silloinkaan. Marteliuksella ois saman mallisia hyllyssä mutta hinta tuplat. Mietin että liekö miten suuri merkitys jos vaihdan nuo joihinkin lyhkäsempiin tai läpihengittäviin, vai odottelenko kiltisti millon tulevat. Ei tässä mikään kiire kuitenkaan ole, mielummin vaan hitsailisin tässä kesän aikana
   
 7. White Elemant

  White Elemant 1st gear

  Jos tykkää katsella videoista tietojs, niin tässä pätkässä Vizard -setä selittää miten väsätään häviötön vaimenninkokonaisuus katuautoon siten, että mölytkin pysyvät kurissa:

   
 8. TMK

  TMK 2nd gear

  Meininkinä tilata nuo putki mutkat ja tarvikkeet marteliukselta.( Pöntöt partsista). Noista joustoista oon tässä pohtinu että onko noilla joku ero kestävyydessä tms. Kun on joustonivel, joustinpalje, ja sit tuo verkkosukka (halvin) että mitä kannattaa käyttää. Ja hitsaaminen ilmeisesti onnistuu mustaan kun sivuilla lukee että voi käyttää RST:n ja mustan kanssa. Ja joustojen kanssa voi ilmeisesti loppupään kiinnikkeet tehdä jäykiksi?
   
 9. TMK

  TMK 2nd gear

  Ja sit vielä minkälaiset kannakkeet ois hyvät? Valmiit jostain vai ite tehä? Orkkiksia ei oo.
   
 10. Fuselage

  Fuselage Gearhead

Kerro tästä muillekin!