pakoputket katsastuksessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Duster_71, 23.4.2007.

  1. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    NYT!!! Onko kenelläkään oikeaa tietoa!!!

    Onko pakettiautossa eli lava-autossa sallitty pystyputket vaiko ei..?
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    ..mulle kun varovasten kysyin :" et kuin on ton pystyputken laita jos mää sillä omallani tulen leimalle??" sano ehkä kaikkeen tarkin(vittumaisin katsuri)perinteiselläasemalla:"tämmättiin eeuun myötä sillä ei oo mitään väliä mistä tulee ulos.....kuhan tulee jostain et saadaan mitattuu!!" ja jatko hetken kuluttua et: "kerran kin tuli kina erään herran letukankuormaautosta kun tuli pakoputkenpää oikealta puolelta ulos......ja mää viel hävisin!! edes kuormaauton pakoputken ulos tulosta ei löydy asetusta tällähetkellä!!"

    ja tätä me nyt meil päiten ollaan käytetty ohjeena!!

    ja tosiaan oman volkkariavolavan katsastin eilen(5:des päivä) pystyputkella!! katsuri meinasvaan et:"katos kun tommosiakin näkee viel" :lol:
     
  3. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Näky joku aika sitte Nettiautos F250 Fordi, jossa oli putket lavan etureunassa pystyssä suht keskellä ja päät siinä takaikkunan yläreunan korkeudella muistaakseni.
     
  4. Terosu

    Terosu 1st gear

    Eikös ne muutenkin yleensä tee ne päästömittaukset ennen ku nostaa auton ylös? Että luulis että ne samalla voi mitata kun auto on ylhäällä.

    Pitäs tohon Buickiin keksiä jotain putkea kun nykynen vuotaa vähän sieltä ja täältä. Tuplat olis aika jees.
     
  5. kira

    kira 1st gear

    Jeps,

    Onhan tää hivenen kulahtanut kysymys, mutta omassa kotterossa on takapöntön tulopuolella oleva liitos" jouduttu virittelemään" pitkittäin halkaistulla putkenpätkällä (joo oli pientä materiaalipuutetta kun kyseinen remppainspis iski). Kun pakoputkenpäätä tulppaa tyhjäkäynnillä töppösellä kyseinen liitos pihisee.
    Mites vaikuttaa katsatuksen päästömittauksiin?. Vai pitääkö suosiolla herätellä inspistä uudelleen?!

    - Kimmo
     
  6. pas2

    pas2 Gearhead

    Ei tuulilasia, ei jarruja kaikis pyöris... Mutta riittävä äänenvaimennus tuli asetuksella taannehtivasti kaikkiin moottoriajoneuvoihin 1956.
     
  7. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Mulla oli joskus dusterissa 105 desibeliä, ei leimaa :poff:
     
  8. sbm396

    sbm396 Gearhead

    mulla on juurikin samanlaiset putket 3" simons pitkät läpivirtaavat pontöt 2kpl. per puoli ja h-putki ei ollut mitään onkelmaa katsastuksessa sivuputket yksillä pöntöillä ei leimaa mittari kävi kierroksia nostettaessa 115 db katsuri ajoi autoa silentat päässä
     
  9. no niin nyt on putket tehty, enne taka akselia päät viistosti alas ja sivuun.... kieltämättä 305 alkoi kuulostamaan moottorilta ja naapurit tietää milloin lähtee töihin, mutta matka ajossa ei ääni ole juurikaan sen ihmeellisempi kuin ennenkään, eli vielä kuulee puhua ja kuunnella teddy & the tigerssiä
    enisviikonloppuna vaihdan vielä ventiilin ohjurin kumit kun katsastus miehen mielestä savuttaa häiritsevästi, ainostaan kylämä käynnistäessä pölläyttää muuten tulee sellainen normaali kosteudesta aiheuta savu.
    katsotaan kepaisiko putket nyt
     
  10. janite2

    janite2 1st gear

    Perjantaina kävin katsastamassa "hieman" lintta-lookkia omaavan pitkäkaton. Onneks on se vakiasema missä käyn noita ruoskia näyttämässä...

    -Oho, ompa makeat saundit... Kuulostaa ihan aidolta.
    -???
    -kai ny kasin pitää kasilta kuulostaa!
    -???
    -alkaa vaan nyppimään nämä pirisevät teiniautot.
    -???

    -Aijaa, täällähän on oikein isot vaimentimet... Etsää vielä ole innostunu laittaa kylkiputkia. Isohkosta rööristä, että alkaa kunnon jytä. Vai alkaako se kumisemaan tuolla ohjaamossa???

    -Joo,tai,siis ei. Eli kylkiputket... Juurikin...
    -Hyvä olis sitte olla edes jonkinlainen vaimennin per putki, käytä järkeäs.
    -Tarviiko ne leimata...
    -Laitetaan varalta maininta otteeseen, eipä tule sanomista... Niin ja mieluusti vedä ne lähelle takapyörää ja suuntaa alaviistoon ettei jalankulkijalla lennä kalossi jalasta ku ohiajat.

    -Joo. Kiitos. Nähdään sitte maanantaina... :eek:


    Siitä sitte riprap Rauta-Soinille shoppaileen...
     
  11. Luksu

    Luksu 2nd gear

    Olipa mukava katsastaja, harvinaisuus mielestäni.
     
  12. Maria

    Maria 1st gear

    Mistä sä hankit ne??
    Kyselin mun ennenkin käyttämältä vakkaripajalta Simons putkia tohon "pakolliseen ei jenkkiin" ja vastaus oli, että on vakiota isommalla putkikoolla ja 100mm:n kokoisella ulostulopäällä ja samalla mainitsi, että lain mukaan uusissa autoissa pitää olla tyyppihyväksytty putkisto ja joitain tapauksia on, että katsuri on moisista alkanut kiukuttelemaan.
    Mä vaan mietin, että seuraavaan katsastukseen on toista vuotta aikaa, niin että kannattaaks sellaiset hankkia ihan vaan sen takia, että itseä hiukan lapsettaa noiden äänien suhteen.. :odroll:
     
  13. torvi

    torvi 3rd gear

    omaan ostin ainakin motonetistä, niitä löytyi hyllyt pullollaan.
     
  14. no niin konttorilla käyty uudemman kerran, hyvin kelpas putket eli nyt on sitten suoraa putkea peltisarjoilta 1 simonssin lyhkänen pönttö puolellaan ja 2cm putkea josta pää viistety ja loppuvat ennen taka akselia... jyväskylässä eivät kyllä tuollaisia kelpuuta millään konttorilla
    ainoa miinus puoli on että hirveä himo on laittaa kireämpää nokkaa jotta sais vähän ränttä täntää thjä käynnille kuulostas mukavammalta korvaan,vedättäessä kuulostaa jo nytten hirmuisen mukavalta tuo pikkulohkokin, vaan taitaa olla ettei aika moiseen riitä ei tänä eikä ensi vuonna
     
  15. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mitäs rajotuksia on pystyputkiin?
    mulla ois skottarissa jo valmis reikä lavassa pystyputkelle jos vetäis erilleen vasta lavan päällä. riittäiskö jos ois lopputaivutus taaksepäin

    ei päästömittausta joten ei siitäkään ongelmaa
     
  16. mke77

    mke77 Gearhead

    ei kait siin mitää oo!! mut oman muka vuuden kans on kiva et ei kauheest saha putkeen sisälle et ei sitä nokivettä lennä käynnistäes kuorman/lavan päälle.... kuten omassa vaik on taivutettukkin!!! läpän laittaisin kuten traktoreissa mut kun ei pakopaine riitä pitää sitä auki tyhjäkäynnillä ja sit kolisee ja rämisee :-?
     

Kerro tästä muillekin!