Pakoputkileikkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja VooDoo, 12.2.2012.

  1. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Onko kellään tullut sopivan hintasta leikkuria vastaan, käyttötarvehan on muutaman kerran vuodessa, mutta sais moiset silti hyllyssä olla. EI vaan välttämättä haluis ostaa satasen pihtejä sitä varten, että saa kerran tai kaks vuodessa katkasta putken ahtaassa välissä.

    Eli pihtihän on semmonen ketjumallinen, missä ketjun välissä on leikkaavia pyöriä luokkaa 10-12kpl ja hieman nitkuttamalla katkasee putken siististi suoraan.

    Motonetissä ei näy olevan, biltemakin on lähin ~70km päässä.

    Täytyy töissä ny viel kattoa, mitä maksaa bacho tai willen tekemät.
     
  2. Aako

    Aako 1st gear

  3. mke77

    mke77 Gearhead

  4. -TH-

    -TH- Gearhead

    .....ja taas, :D kylläpä on eto kalulla hintaa!!!?

    varsinnii, jos tuollasta tarviaa pari kertaa vuodessa, niin suosittelen tekemään kikkareen itse tai maanittelemaan jonkun kaverin tekemään tuollasen. noita leikkurikiekkoja voi ostaa irtallaan, ja ne paljoa maksa...tai sitten ostaa halpahallista euron-parin pieniä leikkureita ja ottaa niistä terät.

    teriä tuskin tarviaa olla montaa, katkeaa yhdelläkin?

    runkoon vois käyttää aihiona lukkopihtiä,ketjumallista Ö-suodin avainta tms, mikä soveltuu?
     
  5. 66monaco

    66monaco Gearhead

    jos siistiä jälkee haluaa ja on paine ilmaa, niin paine-ilma saha ja siihen lykkää rautasahan terän.
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    yhdellä terällä :eek:

    siinä tuo etu tolla "värkillä" on että saa poikki ilman kipinöitä JA ETTÄ saa pienessä tilassa poikki! ettei tartte koko torveloo irrottaa auton alta, tai missä tahansa mitä sit leikkaaki...
    ..ja se etu mikä "kalliissa on halpaan nähde" on se et kallis laikaa suoraan vaikka pinta ei oliska ihan "suora" esim mutkan kohdalta...
    ..ite käytän moista mones muuski...menee vesijohto putkiki poikki...ni ei tartte välikatollaka sahapuruje joukos nosturi jlkoje tukia katkoo ja pelkää et kjoko paska palaa!!
    ..se liike minkä tuommone liike tarvii on mahdottoman pieni, ihan sen verta mitö "leikkuri" rullien väli on... ja katki menee paksumpiki, eikä tartte siistii eikä tähtää suoraan eikä riisteitä poistella...

    kukin tavallaan.
    ..tuo ny oli kallis, mut eipähä sit tartte kahta ostaa niinku ylensä ku ostetaan se halpa ensteks...
     
  7. -TH-

    -TH- Gearhead



    Niin, eikö yksi leikkaava rissa piisaa? ainakin nuo "tavalliset" putkileikkurit mitä minulla on, niissä on vain yksi leikkaav rissa/terä.

    näyttäisi tuossa ekassa kalliissakin olevan yksi terä...
     
  8. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Idea tossa monessa rissassa on, että kun katkaset putkea ahtaassa välissä, niin riittää et pääset nitkutteleen sen verran eestaas, että rissat liikkuu sen matkan, että ylettää just aina seuraavan rissan jo leikanneeseen pintaan -> pienillä liikkeillä ahtaassa nätisti poikki.
     
  9. -TH-

    -TH- Gearhead

    aivan, mutta jotenkin tuntuu,että on työkaluna turhake tuollanen, niinkuin hommaa ei voisi muuten hoitaa?
    Missä hommassa tarviaa putki katkoa siististi paikoillaan ja silleen että putkelle ei tarvia/pysty tehä muuta? mitä voi tehdä paikassa jonne mahtuu vain nitkuttelutyökalu? :rotfl: ihan älytön keksintö. en ymmärrä.




    edittiä: eli jos tuolasen tarviaa, niin rissoja voisi olla vaikka 4 kpl. kaksi ketjua ja rissat niiden välissä. kiristys kuten ö-suodinavaimella ja irto kahva jolla pyöritetään ketjua putken ympäri hiukan kerrallaan?
     
  10. mke77

    mke77 Gearhead

    moni nyky auto on "yhtäkankee" jolloin kun korjauspalan laittaa niin vanha alkuperäinen täytyy katkoo....
    tietty jos o omistanu vaan chevy vanin jossa voi majottaa väliaikasest koko armeijan mahan alla ja pystyy viel sopatkin keittää, ni mikä ettei seillä mahtuu katkasemaan pakoputken vaikka 230mm laikalla....mut ku kaikki autot ei ol vaneja...
    ...toki jos ja kun tarvii kaks kertaa vuodessa moista leikkurii..ni +130€ on paljon rahaa....mut halpa ja toimiva harvoin o samas paketis... saatika jos tommosta tarvii, ni ei se silloin maksa....

    ... kaikki ei tarvii, enkä määkä sitä joka vko:kaan käytä.. mut korvaamaton apu mone paikkaa kuha oppii käyttää...
    ei sit rällääkä ain viitti huudattaa tälläi asuin alueel klo 23 jälkee :rotfl:
     
  11. kiima

    kiima 1st gear

  12. Substitute

    Substitute Gearhead

    Näkyy Bilteman kuvastossa ainakin olevan ketjumallinen putkileikkuri, eikä ollut kallis.
     
  13. joonas-setä

    joonas-setä 2nd gear

    Ostin pari vuotta sitten biltemasta tuollaset leikkurit ja oikeen hyvin on satunnaisessa käytössä toiminut. eikä maksanu ku reilu kakskymppiä. kätevä muutenki pakoputkia tehdessä, ku pätkii tuolla putket ni on siistit ja suorat pinnat mitä on sitte mukava hitsailla kiinni, eikä tarvia aina sovituksen jälkeen irrotella putkea auton alta rälläköitäväksi, vaan voi huoletta heti pätkiä turhat pois :)

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!