Paljonko paineita ohjaustehostimen paineletkussa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja palotila, 3.3.2010.

  1. palotila

    palotila Gearhead

    Kyseessä on Unisteerin raidetankosetti ja sen mukana tullut uusi pumppu. Jouduin teettämään uuden paineletkun kun setin mukana tullut ei mahtunut paikalle, uuden letkun paineenkesto 5,0 MPa. Kuinka isot paineet tuollaisessa voisi olla?
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    voi olla....isotkin!!

    kaveri teki aikanaan puutarhatraktoriin nostolaitteet mersun ohjaustehostajan pumpust, mänän varsi o 28mm ja sylkky o päältä joku 50(?)

    hyvin jaksaa nostaa saabin perseen pelkällä nostovarsilla :rotfl:

    se et harvoin sieltä täyttä paineta tulee kun vaan kääntelee pyöriä, paineraja vetiili sen määrää takasin kiertoon lähtevän "ylimääräsen" öljyn?

    ainahan toi pumppu pumppaa ja öljyiertää mut täydellä painellaa..varmaan aika harvoin, "ylipaine ventiili" rääkäree enen kuin letku hajoo jos renkaita kääntää vaikka seinää vasten :eek:
     
  3. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Joskus tein kylmäkoneen letkun pikakorjauksena tehostajan letkuksi...se kesti muistaakseni kaks päivää...ja kylmäkoneissahan on suojaventtiilit 2,5 MPa....

    Ja sit toisaalta jossakin muistaisin nähneeni että tehostajan paineventtiili olis 78 bar ...mut sitä en muista missä autossa....mut kait se suuruusluokka jotakin tollasta on, eli saattaa olla ettei se sun letku ole kovin pitkäikäinen...kyllä sais olla vähintään 10MPa
     
  4. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Aikoinaan tein "pihatraktorin" ja siihen nostolaitteet. Pumppuna jonkun Ooppelin ohjaustehostimen pumppu jonka kyljessä luki 80bar.
     
  5. ford59

    ford59 1st gear

    Joskus mittaskelin hiacen pumpun paineita, pienillä kierroksilla oli jo yli 100bar, mahtoiko kierroksilla nousta yli 140bar... 70-luvun Fordin pumppu teki muistaakseni 90bar vanhalla kuoleentuneella paineventtiilin jousella.. Painetta saa tietenkin härnättyä paineventtiilin jousta säätämällä isommaksi tai pienemmäksi. Kannattaa hankkia kunnon hydrauliletkut painepuolelle. 5 Mpa = 50 Bar...
     

Kerro tästä muillekin!