Paljos Harrasteauto voi maksaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja hzemax, 24.2.2018.

  1. xarper

    xarper Gearhead

    Joten tehkää niinkuin minä ja yhdistäkää nämä kaksi asiaa! win-win situation?
    Ja ei vituta aamulla lähtee sillä riisikulholla töihinkään.
     
    Holley, palontie, Rotten ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. hantta

    hantta Double Gearhead

    Itse tein aikoinaan sen virheen, että ostin liian kalliin auton, -60 luvun c- koppa Moparin, ja kun samaan aikaan piti maksaa osamaksuja, pitää huushollia pystyssä, jäi Dodgen entisöinti ainaisen rahanpuutteen vuoksi puolinaiseksi, vähän kaikkea piti soveltaa, rakentaa itse ja eihän se koskaan oikein hyväksi tullut, ei riittänyt 10 vuotta, tosin näyttelykelpoinen se oli, mutta kun tekniikastakin piti vaihtaa kone, laatikko, perätehdä/ teettää peltitöitä, maalauksia, ja joka kesä piti vielä ajaakin. Parempi vaihtoehto olisi ollut halvempi lähtöhinta, lue esim. neliovinen kutosauto, niin olisi saanut pienemmällä rahalla finaaliin.
     
    palontie, passerby ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  3. mopar-mikko

    mopar-mikko Gearhead

    Vähän mitä hakee. Kyllä varmaan joku piilofarkkukin voi olla aika hauska, eikä silti maksa paljoa. Vanhemmissa jos haluaa ehjän auton pitää olla valmis maksamaan. Jos ei välttämättä halua itse laittaa koko autoa (niin kuin itse tein) tulee hyvä auto varmaan usein halvemmaksi. Tommosiin projekteihin mitä Falcoint:kin tuo uppoo varmaan aina 10-15t.
     
  4. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Kysymyksen esittäjältä kovin laaja-alainen tiedustelu. Kun kattelee autoscouteja sun muita mobileja niin ainakin minusta Suomessa on todella halvat harrasteautot. Itselläni ei ole yhtään sen enempää rahaa kuin keskimäärin täällä muillakaan mutta tää näyttää vain olevan totuus. Kaikki on loppujen lopuksi kiinni siitä, mitä haluaa. Eräs tunnettu tuoja / harrasteautojen myyjä sanoi, että kun häneltä tullaan tiedustelemaan vanhaa jenkkiä, niin se on aina Mustang tai Challenger. Juuri muuta ei OSATA kysyä. No, millä malleilla on kysyntää ja mitkä pitää hintansa tai jopa kohoavat? Aivan...
    Itselläni on tuo -68 Tbird ollut nyt pari kesää. Vaihtoehtona sille oli Pontiac Grand Prix samoilta vuosilta mutta myyjän käytös oli niin ylimielinen ettei kauppoja tullu. Tuon linnun haluttavuus markkinoilla on olematon, johtuen harvinaisuudesta Suomessa, joka taas johtuu siitä ettei juuri kukaan tunne tuota mallia. Eipä silti, melko vaikea sitä on tunnistaakaan kun ei missään ole mallimerkintää juuri näkyvillä. Pystyn tuota ylläpitämään MR statuksen turvin. Nykyisillä käyttömaksuilla joutuisin jo harkitsemaan parikin kertaa. Ja onhan sillä upeeta ajaa ne muutamat hassut hetket kun tässä maassa ylipäätään on hienoja kelejä. Tiliä en sillä koskaan tule tekemään, sen tiesin ostaessani mutta pääasia onkin hauskanpito/ arjesta irtautumisen upea fiilis!
    Meissä suomalaisissa on ehkä vähän liikaa tuollaista laumahenkeä/ pelkoa, aika harvaloppujen lopuksi poikkeaa "massasta". Sitä myöten myös autoista joudutaan maksamaan sievoisia summia. Eli ei muuta kun etsimään niitä "oudompia" harrasteautoja. Oma fiilishän se lopulta ratkaisee...
    Pirun hieno ja harvinainen sekä vielä edullinen farkku Rambler muuten OD myyntipalstalla. Siitä jollekin ...
     
    sämpy, arskazone, Riuska-Petteri ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    500,-
    [​IMG]

    :p
     
    12345678910, Dataviilaaja, mikke88 ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Yritin. Sepä vasta v...tti lähteä ajamaan kurassa ja suolasohjossa sellaisella autolla mikä täyttää harrasteautolle asettamani vaatimukset. Mut ei milloinkaan v...ta lähteä ajamaan käyttiksellä joka tällä haavaa on pari vuotta vanha paku automaattilaatikolla. Pakua kuitenkin tarvitsen.
     
    isalmela ja Pertti K tykkäävät tästä.
  7. spinout

    spinout Gearhead

    Kun Suomessa myy vanhaa klassikkoautoa edullisesti tai halvalla, niin sehän voipi livahtaa hyvin pian ulkomaille. Niinkuin koko ajan tapahtuu, kun niitä raijataan muualle Eurooppaan. Suomalaiset on kitsaita "viimeisen hinnan" tinkaajia. Täällä on säästynyt myös sellaista vanhaa kalustoa, mitä muualla ei ole pahemmin tarjolla.

    Markkinat ovat entistä kansainvälisempiä ja autojen arvot myös.
     
    Muokattu: 24.2.2018
    rb tykkää tästä.
  8. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    mieluummin suksilla ku saabilla:D
     
  9. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Jos hankkii sen ei halutun mallin, pääsee melko lailla halvemmalla. Siltikin se harrastaminen voi olla kivaa. En ainakaan nykyisellä harrasteella ajelisi talvella, oli se vähän viileä syksyn pikkupakkasilla kun oli pakko sillä ajaa, osansa voi olla isolla alusyylärillakin.
     
    isalmela tykkää tästä.
  10. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Niinno. Sen mitä voittaa halvemmassa korissa tuntuu häviivän vastaavasti siinä että kun yrittää hankkia jotain korin osaa, ne on a) kiven alla, b) myyjäkin saattaa tietää kyseisen asian.
     
  11. KohtalainenPaja

    KohtalainenPaja 2nd gear

    Suap takkoo:)
     
    Herje tykkää tästä.
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Mun käyttis ei pudota hintaa vaan kasvaa päinvastoin.
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    [QUOTE="hzemax, post: 3283220, member: 18122"
    Ostin aikoinaan swingerin kovaan hintaan, jota maksoin aika pitkään[/QUOTE]


    Riippuen mallista, niin ainakin alkuperäinen 1970 340 versio on aivan varmasti parempi sijoitus, kun mikä tahansa uusi käyttöauto.
     
    kimmok2014 tykkää tästä.
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Jos puhutaan harrasteautosta harrasteena eikä bisneksenä, sanoisin alkuperäiseen kysymykseen, että kun auto on ostettu, olisi syytä jäädä rahaa jemmaan sen verran, että jos, ja kun jotain sattuu, ei jää kesän ajoja ajamatta.Kesäautossa ja veneessä on yhteinen piirre; hajoavat aina kesken ajokauden ;)
     
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Halpa oli jos tossa kunnossa ja toimiva oli.
     
    KohtalainenPaja, palontie, Jussi289 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  16. bogge

    bogge 3rd gear

    Jossain oli harrastuksen määritelmä: vie kaikki rahat ja ajan!
    Omat harrasteautot olleet 15-20ke. Mahdollisimman hyvä on
    aina ostettu (MR). Oma harrastaminen sisältää mahdollisimman paljon
    ajoa + perushuollot. Kausi on kumminkin lyhyt ja ajossa
    auton lisäksi motskari ja vene, niin ei nuo 30 päivää täyty MR-autolle.
    Paras kesä taisi olla 18pv ajossa MR (Cadillac).
    Ikä 50+, niin talous alkaa olla kunnossa.
     
    isalmela ja rb tykkäävät tästä.
  17. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Mun harrastaminen sisältää mahdollisimman paljon auton korjaamista. Nyt on kolmen tonnin raato korigrillissä, budjetti on samaa luokkaa kuin sulla ja valmiina auton arvo linee korkeintaan kymppitonni. Että sikäli hyvän harrastuksen määritelmä täyttyy, kaikki rahat menee. Aikaisempien projektien kokemusten perusteella auton valmistuttua yhtenä kesänä tulee vähän ajeltua ja sitten myyntiin.
     
  18. speedy

    speedy Double Gearhead

    Minä lentelen helikopterilla, niin ei tarvi nostaa köyhille kättä.
     
    Filth, amarillo, Vuokralainen ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Kyllä se tuossa kunnossa oli, näkyvää ei ole korjattu ja oli pitkällä leimalla.

    Nuitten arvostus on ihan täys nolla joten eivät maksa mitään, siksi otin talteen ja aion pitääkkin :) Ajaminen on nautintoa eikä remonttia edes näkyvissä :D

    Sitten kysymys, milloin olette viimeksi nähneet siistin originaalin 99:n ?
     
  20. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Eilen illalla näin Stadissa ja taksina, kyltti katolla ja kaikki! Eikä ollu mikään viinanhuuruinen harhanäky :p
     

Kerro tästä muillekin!