Paras katsastusasema autoharrastajalle. Kokemuksia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sectoid, 14.6.2009.

  1. sectoid

    sectoid Gearhead

    Minne veisitte vanhan jenkkiauton katsastettavaksi salon/marttilan lähiseudulla? Olen täältä lukenut ja muutenkin kuullut, että insinöörien asenteissa jenkkiautoja kohtaan on paljon vaihtelua. Osa ymmärtää harrastajia kun taas toisaalta jotkut vihaavat jenkkiautoja. Mitkä asiat ovat yleensä olleet katsastajien silmätikkuja? Auto on vuoden 74 Dodge Dart. Jos kaikki menee nappiin niin päästään kaverin kanssa juhannuksena kruisailemaan.
     
  2. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Mä käyn Orikedon yksityisellä ja siellä ei ole koskaan valitettu mistään turhasta, eli ennakkoluuloja USA-autoihin en ole siellä havainnut. Valot kuntoon, pari kunnon jarrutusta matkalla, tuulilasin pesu molemmin puolin, rasvaa nippoihin ja wunderbaumit ja karvanopat pois peilistä niin hyvää tulee. Tsemppiä.
     
  3. sectoid

    sectoid Gearhead

    Kiitos vastauksesta. Pitänee harkita sinne menemistä. Paikka on lienee vanhan tampereentien A - katsastus? Jarrut onkin jo kunnostettu. Vaihdettiin jarrukengät sekä jarrupalat uusiin. Hiukan tarvii vielä säätää ja ilmata niitä. Valotkin toimii nyt hyvin. Vielä tarvii kiinnittää jäähdytin paremmin. Nippusiteen voimaan on edelliset omistajat kovasti uskoneet. Muutakin mielenkiintoista autosta on löytynyt.
     
  4. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Eiku just se toinen. www.katsastuscenter.net
     
  5. virta

    virta Gearhead

    Kannattaa se paikka tosiaan harkita tarkkaan,täällähän on helppo mainostaa eikä se paikka sitten välttämättä ole se paras.

    Itsellä on päinvastainen kokemus että nuo "yksityisiksi mielletyt" eivät ole oikea paikka katsastaa erikoista jenkkiä.On ollut ikäviä juttuja joissa melkein koko aseman äijät on olleet syynämässä jotain merkityksetöntä juttua,auton omistajalle tuo on aika ikävä tilanne.
     
  6. Traveling man

    Traveling man 1st gear

    Somero

    Jos Salon seudulla kerran olet niin Somerolla ei jenkkiautoja pelätä. Paikallinen jenkkejä maahan tuova yritys on hoitanut "siedätyshoidon" kuntoon :wink:
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei sitä hyvää paikkaa kannata oikein ääneen huudella, kun siitä tulee äkkiä entinen hyvä paikka. Yks tuttu helvetin mukava ja pätevä katsoukko otti loparit kun "ylhäältä" tuli sellaista ohjeistusta, että pitäis ruveta vittumaiseksi. Sille meni aina kaikki jenkit ja muut pikkasen erikoisemmat laitteet jotka oli vissiin myös tavallista paremmassa kunnossa. Sen takia sitten akelta päin painostettiin kun hylkyprosentti oli liian pieni muunmuassa :eek: .
     
  8. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Muista etsiä ja putsata valmistenumero valmiiksi esille, siihen monen jenkin katsastus on kompastunut. Ton lisäks perusasiat valot, renkaat ym. kuntoon niin hyvä siittä tulee.
     
  9. sectoid

    sectoid Gearhead

    Hyvä kun toi valmistenumero tuli puheeksi. Se tarvii tarkistaa. Ei käynyt itsellä mielessä. Mudracer nimimerkillä on hyvä pointti. Ake varmasti tekee parhaansa harrastelijoiden kiusaamiseksi. :wc: Someron asema on varmaan hyvä vaihtoehto. Pääsee samalla ajelemaan mukavaa kruisailutietä.
     
  10. kotu

    kotu Gearhead

    Ellei katsastusmiehen asenne tyydytä asiakasta niin kontrollin voi keskeyttää. Voit tyynesti todeta ettemme pidä toistamme !

    Kerran 70-luvulla katsurin kolmannen täysjarrutuksen jälkeen kumit sauhuten tulistuin sen verran että käskin katsurin ulos autosta ja otin paperit kouraani. Kaasuttelin (hyi ylinopeutta) seuraavalle asemalle, joka sattui olemaan 80km päässä ja sain leiman harvinaiseen tiikeriini mukisematta. Rauhallisin mielin gruisailin himaan ziggeä sauhutellen... :pinup:
     
  11. sectoid

    sectoid Gearhead

    Nyt on Dodge tieliikennekäytössä. Auto läpäisi katsastuksen hyvin. Lappuun ei tullut moitteita. Ainoa mistä sanottiin oli käsijarru. Saisi ottaa kuulemma hiukan äkäisemmin kiinni. Sekin on helppo korjata. Autoa korjattiinkin puoleenyöhön asti monena iltana. Sen puolesta ei olisi moitetta pitänytkään löytyä. Kiitokset kaikille vastanneille. Nyt päästään juhannuksena ajelemaan.
     

Kerro tästä muillekin!