Parhaat kannet vm75 pontiac 455?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja BT.justice, 19.11.2018.

 1. BT.justice

  BT.justice 3rd gear

  Mikkähän olis sopivimmat voiman puolesta? Mitään alukansia ei oo vara nyt ostella, sopiiko esim jostain 389:stä?
   
 2. Vois kuvitella että Super Duty 455:n kannet olis parhaasta päästä. Voi vaan olla sen verran kalliit, että tulee alut halvemmaksi.
   
 3. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Eikös noi 6x kannet ole kohtalaiset pikku viilaukseenkin.
   
 4. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

 5. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Hommasin tuon Ricky Rotellan kirjan How to build max performance Pontiac v-8s. Asiat varmaan kirjassa alan ammattilaislle itsestään selviä, mutta tavan tallaajalle kuten minulle hyvä oppikirja ja mielenkiintoista luettavaa.
  Ko. kirjassa suosittelivat juurikin kuten Mudraceri vinkkasi 6X kansia ja tämän valun lisäksi 4X ja 5C valuisia kansia.
   
 6. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Jatketaanpa topiccia, en viitsi avata uutta.
  Olen haeskellut -71 350 Ponun myllyyn pienemmällä palotilalla olevia valurauta kansia. Nykyiset orkkis 94 valun kannet on ilmoitettu 89cc palotilalla ja todellinen ruttu jossain 7.9 - 8.0. Eli varsin matala. Tavoitteena olisi rakentaa 350 HO myllyn kopio.

  .
  Valut 17, 18 ja 47 on ilmoitettu olevan useassa lähteessä 72 / 75 cc palotilalla. Vuodesta -67 up Ponun kannet ovat ns. open chamber kansia.
  Oli tuossa ostoilmoitus ja yhden parin kävin ostamassakin. Hankittu kansipari oli juurikin 17 valu ja pienillä venttiileillä. Plaanattu ja jopa uudet ohjurit näytti olevan kansissa.

  Viikonloppuna mittasin palotilan... ja 82 cc tilavuus. Hiukkasen ihmettelin että mitäs mitäs.

  Ja ennenkuin kukaan moittii myyjän, niin kauppa ok. tavara oli just sitä mistä puhuttiin.


  Olen haeskellut tietoa miten Pontiac on tuon palotilan pienentänyt tehtaalla. Mistään en ole tietoa löytänyt. En näistä How to rebuild kirjoista tai netistä ko. tietoa löytänyt.
  Pontiac kirjallisuus tarjoaa maksimi plaanaukseksi .06" eli 1,524 mm. lienee aika paljon?
  Olen "päissäni" tuumitellut että olisiko tehdas jo linjalla plaannut roisimmin nämä HO kannet, vai onko palotilaa venttiilien ympäriltä jotenkin muuteltu. palotilahan on varsin paljon koneistettu jo tehtaalla.
   
 7. 6PPC

  6PPC Gearhead

  Vahvasti mutulla vastataan, mutta muistelen että Pontiacciin sai ainakin kahta eri pituista venttiiliä. Tämä taas viittaisi siihen , että seetipinnat on eri kokoisissa palotiloissa eri tasossa. Joten palotilan muutos on tehty palotilaa syventämällä/madaltamalla.
   
 8. J.J.

  J.J. Gearhead

  Yleensä nuo ilmoitetut palotilan tilavuudet on olleet muutenkin vähän alakanttiin mitä kuullut.
   
 9. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Tuossa muuten on järkeä! Tarkastin rokkiautosta 400:n venttiilipituudet ja 2bbl koneeseen on pakoventtiilien pituus 2,717 mm lyhyempi kuin 4bbl myllyyn.
  Saattaa siis olla niin että HO / RamAir myllyjen kansien työstö on venttiilien ympäriltä erilainen, kansi on jätetty paksummaksi korkeapuristeisissa myllyissä.
  Olisi kiva tutkia / mittailla tuollainen HO / RamAir kansi ja verrata sitä vakio kanteen.
   
 10. tapsah

  tapsah 2nd gear

  noissa on eri seetikulmat..
   
 11. LPV

  LPV 2nd gear

  Niissä on myös käytetty korkeampinostoisia nokkia ja 1.65 keinuvipuja, jotka vaativat pidemmät venttiilit. Mä jouduin vaihtamaan ihan hyvät 2.11 ja 1.77 venat pidempiin, kun nokassa on nostoa enemmän kuin vakioissa. Jouset on myös pidemmät tietenkin. Kaikki 68 alkaen kannet on melko hyviä. Dportti kansista isot venat (2.11 /1.77 vs. 1.96/1.66) on valmiiksi parempia virtaamaan. Pienivenaisesta saa, jos laittaa isommat ja niille hyvät seetit, yhtä hyvät. Kansissa ei ole mahdottomasti eroa muuta kuin palotilan koossa. Paitsi O portti RamAir, 455HO ja 455SD kansissa. Noissa on valmiiksi isommat kanavat ja erilaiset pakokanavat myös. Jim Handin kirjassa on hyvä juttu kansista ja porttaamisesta. Juttu löytyy netistäkin. Pontiacstreetperformance.com
  Sivuilta
   
 12. tapsah

  tapsah 2nd gear

  noi ram-air kannet tunnistaa heti kun näkee, meinas itku päästä kun huomasin että niitä oli joku tunari "parantanu" eli portannu, mielestäni olivat siten arvonsa menettäneet,tietty tässäkin asiassa on ainakin kaksi koulukuntaa..
   
 13. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Tuol yhel pajal on kaks vuotta ollu hyllys tollaset SD:t pyöreillä pakokanavilla
  ...
   
 14. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Kaverilla jolta ostin nuo 17 kannet oli myös hyllyssä SD kannet. Oli ne kanavat isot, mutta lienee niin että jos tuollaiset nakkaa 350 päälle niin sitten on ruttu vieläkin ohuempi. Pitäisi olla tilavuutta enemmän.
   
 15. tero79

  tero79 3rd gear

  5c 350:sen päältä
  17 ja 18
  15 Isontaa venttiilit..
  6x
  96 taikka 99 ja Isontaa venttiilit
  64
  66 ja 197
  7f6
  46 ja 4c
  Ja tietysti ne SD:t...
  Ja pontiacista on koneistettu palotilat joten eivät oo valettu.. Ja palotila on vaan isonnettu syventämällä.. Tästä syystä eri pituset venat.. Kansien venttiilikulma muuttui myös -67 kun 389 jäi pois valmistuksesta ja palotilat muutu openiks.. Uudemmissa kansissa venat 2.11/1.66 kun taas vanhoissa menee se 2.11/1.77 ja 1.96/1.66
   
  Muokattu: 2.2.2020
 16. LPV

  LPV 2nd gear

  Butler Performancen sivuilla on aika hyvä luettelo Pontiac päistä.
  https://butlerperformance.com/p-34889-pontiac-head-specs.html
  Tuolta huomasin, että -65 alkaen on sama imusarjan pulttijako.
  #18 ja #48 -kannet 68cc palotiloilla. Open chambereita.
  #77, #093 ja #97 65cc palotilat. Closed chambereita.
   
 17. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  /\ jep nämä linkit on kyllä tuttuja tietolähteitä valunumeroista jne. Mutta edelleen kaipaan sitä tietoa miksi esim. Hankkimassani 17 kansiparissa todellinen palotila oli yli 10cc suurempi kuin mitä näissä linkeissä ilmoitellaan.
   
 18. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Oisko sama minkä takia Oldsmobilessa sama juttu, ilmotetut arvot järjestään pienemmät kuin mitatut. Nousee esille varmaan kerran kuussa. Jenkeissä.

  Koska ne on tehtaan ilmottamat "blueprint arvot", jonka mukaan sit voitiin rakentaa stockkivehkeittä räkräisinkii, koska luokitusarvot. Tavallisille pulliaisille taas ei kannata myydä vireempää peliä, koska takuut yms yms.

  Ei siitä yöunia kannata menettää.
   
 19. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Kyllä mä hyvin nukun.
  Tämä juttu vaan alkoi kiinnostamaan koska mun tavoitteena on rakentaa 350 HO mylly. Nyt ruttu on niin matala ja nokkana ihan vakio loiva perus nokka. Sillä kunnollisella rutulla kun voisi vähän rivakampaa nokkaakin asentaa.
  Mutta jos ei muu auta niin höyläytän omista orkkis kansista millin lisää. Nyt napattiin 0,5mm . Sitten olisi se maksimi 0.06" höylättynä.

  KRE:n köykämiini kannet olisi mureat, mutta pirun suolainen hinta 1122,5 tollaria kipale. Auts.
   
 20. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Mitä mä mittasin noist eriparikansista ni oli samaa kumpikin ja jos en väärin muista ni 66cc:tä. Nyt tulee isommat venat ja höylätään milli, ni sil pitäis päästä n. 9.5:1 ruttuun. Seuraks jotain mietoo virinkkaa, muokattu street domi ja peltisarjat ni pitäis tulla mun näkemyksen mukaan ihan toimiva paketti.
   

Kerro tästä muillekin!