Pas*a homma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja mätiäinen, 18.6.2007.

  1. mätiäinen

    mätiäinen Gearhead

  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Sitä saa mitä tilaa, turvajärjestelyistä ei tietoakaan. Oikeesti, täys kusipäätöuhua, ja ilmeisesti viranomaisten siunauksella. Kyse ei ollut mistään kiihdytyskisasta, vaan hyväntekeväisyysautoshowsta, jossa oli myös tollanen burnout näytös.
     
  3. garagektc

    garagektc Gearhead

    Yhdyn vipottajan kommenttiin täysin. Joku järki pitää olla kun tapahtumia järjestetään.
    Ikävää tietysti että tämmöisiä tulee, mutta jälleen kerran todellista syytä on turha hakea kilpa-autosta tai sen kuljettajasta!!
     
  4. Fireball

    Fireball Gearhead

    Kyllähän se on tuossakin tapauksessa myös kuskin syytä. Perkele muka ammattilainen, ammattilainen ei lähde mukaan nuin pösilöön vouhotukseen, ammattilainen ei vedä tommosia burniksia tommosella paikalla.

    Eikä vedä amatöörikään jos on kaikki lokerot lämpösenä kattilahuoneessa.

    Jos järjestäjä ei tajua millaset pitää olla turvajärjestelyt showssa, niin kuskin on tajuttava olla ajamatta.

    LINKKI POISTETTU TAAS
     
  5. platuart

    platuart Gearhead

    Just niin! Jos autoon ei tullut teknistä vikaa tms. niin kyllä syy on aika pitkälti kuskin.
    Cars for Kids -hyväntekeväisyystapahtumaa on järjestetty 18 vuotta ja aina paraatin lisäksi on ollut pieniä burniksia. Noita artikkeleita onnettomuudesta kun lukee, niin kaikki muut kolme ammattikuskia lopetti burniksen reilusti ennen aidan loppumista. Siis mitään kisaa siellä ei ajettu. Tarkoitus on vain saada aikaan vähän moottorin murinaa ja savua. Mut tää sälli veti täysiä ja aivan liian pitkälle. Joten kyllä taitaa Australialaissyntyisen kaverin päässä olla vähän vikaa.... Kaikki kuolleet 15-22 vuotiaita. Tosi hienoo....
     
  6. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ennemmin mä tosta järjestäjän kimppuun kävisin. Kuskilla ei oo tossa hommassa mitään tekoo, jos joku menee vikaan, ja tollasesta metallikaiteesta noi menee yli sopivalla tuurilla, että sujahtaa. Kuskilla on, ja täytyykin olla reikä päässä, muuten ne ei ajais noita ollenkaan. Sääntökirjasta löytyy radalle vaadittavat turva-alueet, ja tollasessa yleisötilaisuudessa niitä pitäis noudattaa. Ei oo alasatarolla tai motoparkissakaan katsojat muurin vieressä kun burnista tehdään, eikä muutenkaan, vaikka muuria löytyykin. Noi vehekeet saattaa hyvinkin mennä puoltatoistasataa burniksessa, ja siinä vaiheessa kun lähetään alle puolen kilon rengaspaineilla löysäkylkisillä nakeilla poikittain, on kaikki enempi herran, kuin kuskin hallussa. Rata vielä on jossain määrin ennustettavissa oleva elementti, mutta katu erilaisine pintoineen ja mahdollisine pikkuvaurioineenkin voi tehdä ihan mitä vaan.
     
  7. garagektc

    garagektc Gearhead

    väittäisinpä että jossei tuo kuski olis ajanut, olis paikalla ollut joku muu...
    ja jos se olis ollut jenkkikuski niin toki silloin kyseessä olisi ollut terrori-isku :rotfl:
    tommosilla tapahtumilla on niin monesti todistettu että kilpailuvietti pakottaa ihmisen tekemään asiat aina vähän rajummin, paremmin, muuten vain hienommin kuin joku muu ja jos ei turvajärjestelyt pysy mukana, oli kyse sitten mistä hyvänsä, niin tällaiset jutut on vain ajan kysymys.
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Onhan vastaavia suomessakin nähty. Muistan käyneeni parikin kertaa kattomassa, kun ratakuorkilla vedetään helvetinmoista burnista ihmisten keskellä parkkiksella. Taino, olihan siinä välissä lippusiima :odroll: Ja vaikkei iso tila ollutkaan, niin kyllä se jo sen verran vauhtia sai että olis raatoja tullut jos olis lipsahtanut...
     
  9. *smuige*

    *smuige* 1st gear

    paska homma

    Lainaus frendin postista:
    Mailmahan on mennyt sellaiseksi, että mikään ei ole enää mitään, ellei joku tee paremmin, korkeemmin tai nopeemmin.
    Leffat tehosteineen ampuu niin yli, ettei todellisuus olekaan ihmeellistä ellei jotain extreamia tapahdu.

    Vaara pitäisi olla, mutta turvallisesti.

    Katsokaapas vaan jotain pätkiä ralliajoista portugalissa tms niin huhhuh... Ihme että kuskit edes suostuu ajamaan.
     
  10. jyrki201

    jyrki201 1st gear

    Joo mut mitä on ajateltu kun katsojat on suopraan raddas kiinni..... haloo meil on betonikaiteet ja ja välimatkaa katsomoihin. Ja uskallan väittää et näkee kyl ihan hyvin. Ei voi sanoa kun huh huh......


    Jyrki

    Track Crew / safety
     
  11. lojo80

    lojo80 Gearhead

    hmm.. =(

    pas*a homma.. :(
    vetää tälläsenkin "sohvalta-lajia-seuraavan" hiljaiseks..
    mut se et porukka oli liian lähellä ja kuskilla lii-iian painva jalka..
    hmm..
    pas*a homma..
    :cry: :( :cry:
     
  12. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niin. Siis kisoissa on kaiteet.

    Kivittäkää nyt oikein urakalla joo. Edelleen sanon vaan, että tuota ihan samaa näkee suomessakin jos sun jossain näytöksissä.

    Ja eipä ollut yleisön ja mopojen välillä kovin suurta matkaa, kun viimeks nitronatseissa mopopojat veti toistasataa keula pystyssä pitkin paluutietä ja poltti takarenkaat riekaleiksi. Mitäs olisit sanonut, jos jonkun kersa olis siitä alle juossut? Tai olis mopo lähtenyt lapasesta ja singonnut 10 tuhatpäisen yleisön keskelle? Ei se homehtunut puupölkky paljoa pitele, varsinkaan kun sekä alta että päältä mahtuu loikkaamaan taakse.

    Kallion Jouko pyöritti joskus aika villisti kuorkkiaan starkin parkkipaikalla ja huoltiksen pihassa. Kohtuu vaarallisen näköistä touhua, vaikka eturivissä sitä kattelinkin...

    Monsteriauto jyristeli aikoinaan acs:n takapihalla melkoisella vauhdilla eestaas ilman mitään suojuksia yleisöön päin.

    Että osataan sitä täälläkin. Meillä ei vaan ole vielä mitään sattunut.
     
  13. Fastback

    Fastback Gearhead

    Mitä helvettiä? Laitoin eilen illalla topicin aiheesta jossa otsikko "burnionnettomuus 7 kuollutta" ja nyt se on poistettu?!?!? Mitä? Mitä? Miksi? Oliko se jotenkin liian raju otsikko :eek: Varsin valitettava tapahtuma, mutta onko siitä vaikeneminen oikein?
     
  14. FA18

    FA18 3rd gear

    Samaa ihmettelin itsekkin. Ja näkyi olevan kolmaskin topic samasta aiheesta. Pienen burniksen näytösluonteisesti ymmärtää, mutta tuo meni aika överiksi. Hirttikö kaasu auki vai mitä kuski oikein ajatteli... :soosoo:
     
  15. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ei kuski voi lähteä noilla, tai pienemmilläkään vehkeillä tekemään suoritustaan ajattelemalla kaikkea mikä vois mennä pieleen. En ainakaan mä tee ikinä niin. Jos sitä rupee joka heilahduksesta nostelee, ni sitte voi jäädä yhtä hyvin himaan: yleensä ne tilanteet päättyy hyvin, muttei aina. Tolal Critchleylla on tavaramerkkinä ollut noi liki koko radan pituiset burnikset, vähän niinku Fredde Fagerströmillä ruåttista. Mun mielestä se on lähtökohta, että kuljettajat kilpa-autoilussa on varsin vastuuttomia, ja se vastuunotto pitäis turvallisussasioissa tulla tapahtumien järjestäjien puolelta, ehkä pikkasen myös crew chiefin puolelta. Mutta sillee homma ei toimi, et kuski kokoajan miettis, että mitä kaikkee voi käydä.
     
  16. bdr529

    bdr529 1st gear

    Niin ehkä kilpailussa, mutta siitä ei ollutkaan nyt kyse. Ja kokeneen kuljettajan kyllä luulisi havahtuvan, kun turvajärjestelyt noin räikeästi poikkeavat kilpailuissa käytetyistä.

    On ymmärrettävää että kepeillä järjestelyillä ja suurella yleisöllä voi helposti paikata kisaamisessa keventynyttä lompakkoaan, mutta varsinkin jenkeissä kannattaa muistaa että vahingonkorvauksilla sen lompakon saa myös aika nopeasti tyhjäksi.
     
  17. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Varmoja voittajia tossa jutussa on lakimiehet. Mut jälkikäteen spekulointihan on aina kaikessa helpointa, ja konditionaali on hyvä keksintö. Täytyy tunnustaa, että kerran on itellekin tullut mieleen yhden lähdön jälkeen, ettei oikeen huvittais ajella ko paikassa. Ton kaltasissa olosutheissa se onkin kova hemmo, joka ei aja, eikä se joka ajaa. Mut suurin osa ei oo niin kovia.
     
  18. poju

    poju 1st gear

    .

    ..
     
  19. piippis

    piippis 1st gear

    tieten varmaan pitäis tietää kun tuommosella lähtee sudittaan että ei tappiin asti vedä kuitenkaan ilman kaiteita mutta kaikinpuolin ikävä juttu
     
  20. askom

    askom Gearhead

    Harmi juttu!

    Moniko tästä aiheesta kirjoittanut tietää, mitä on ammattimainen alkkis- Funny Carin ajaminen, mitä se maksaa ja mitä senkin rahan edes osittain saamiseksi pitää tehdä?

    Ja toihan tapahtui jenkeissä, ja toinen yhtä luotettava lähde eli Iltis uutisoi :-?
     

Kerro tästä muillekin!