Paypal kysymys!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Fasse, 26.4.2015.

 1. Fasse

  Fasse 1st gear

  Nyt tarvis apua semmoseen kysymykseen ku oon prätkää myymässä ja ostaja ois ulkomailta ja maksais paypalilla ja hommais kuljetuksen, pystyykö paypalin kautta huijaamaan jotenki? Ite vaan maksanu paypalilla ei mitään hajua miten se raha liikkuu toisinpäin...
   
 2. Z11

  Z11 Gearhead

  Voi huijata, älä myy muuten kuin rahaa vastaan, noi on huijausyrityksiä kaikki
   
 3. Fasse

  Fasse 1st gear

  Tämä selvä, näin vähä aattelinki. Kiitos vahvistuksesta!
   
 4. tinareki

  tinareki Gearhead

  No jos euroopan alueella toimitaan niin kyllä tilisiirto pankkiin on molemmille osapuolille edullisin ja selkein maksutapa. PayPal vetää välistä turhan ison siivun jos puhutaan hinnoista luokkaa 10-15 k€.

  Jos kuitenkin päädyt PayPaliin niin voithan siirtää rahan tilillesi heti sen ilmaannuttua PP tilillesi. Jos vielä irrotat luottokortin PP tilistä, niin en ymmärrä, kuinka ostaja voisi vetää maksua takaisin?
  PayPal suojaa tietenkin ostajaakin siten, että ostaja voi reklamoida kaupan, jollei kauppatavara vastaa myyntikuvausta ja tällöin vaatia maksua takaisin. Mutta kuten sanottu, jollei PP tiliin ole liitetty luottokorttia ei rahanpalautus suju automaattisesti.
   
 5. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  periaatteessa ei kait pysty jos toinen osapuoli tekee donaten (lahjoituksen), silloinhan pystyt heti siirtämään rahat käteen(menee tosin se pari vrk. että näkyy).

  en nyt osaa sanoa onko paypallilla joku minimi summa mitä voi liikutella oman maan pankkiin, joku 500 siirto tulee ainakin ok. mutta jos sieltä liikkuu vuositasolla isoja summia, oiskohan ollu n.2-3 tonnia/vuosi, niin ne vaatii passin/ajokortin ja esm. sähkölaskun kopiot varmistaakseen sun henkilöllisyyden/osoitteen muuten ne jäädyttää tilin.

  hyvin monen maan kautta onnistuu tehdä iban tilisiirto. se on huom. turvallisempi tapa siirtää isoja summia.
  saako udella mistä maasta ostaja?
   
 6. Fasse

  Fasse 1st gear

  Sanoo olevansa budapestistä,onnistuuhan se tilisiirto sieltäki mutta vastasin jo että hyppää koneeseen ja lyö rahat pihassa räpylään nii saa lähtä päästään prätkällä unkaria kohti.
   
 7. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  se huijaus menee kaiketi näin:
  ostaja laittaa myyjälle mailia että on maksanut ja linkin paypal näköiselle huijaus sivulle. kun kirjaudut linkin kautta huijari saa sinun pp tunnuksen/salasanasi...
   
 8. Z11

  Z11 Gearhead

  IBAN pankkisiirrossa on se hyvä puoli että pankki varmistaa henkilöllisyyden ja on olemassa laillisesti tunnistettavissa oleva henkilö kauppaosapuolena. PayPal ei ole pankkilainsäädännön piirissä.
   
 9. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  käteiskauppa on reilu kauppa, ite en ottais pp kautta ku just sen arvosta jonka hymyssä suin baari illan aikana saa poltettua...
   
 10. Fasse

  Fasse 1st gear

  Pitää antaa sille mun IBAN tilinumero jos se alkaa vinkuun jotain tosta hausta ja sanua että saa hommata rahdin sitte ku rahat näkyy tilillä. Ois kyllä parempi ku se tulis ja löis rahat kouraan ja lähtis päästään budapestiä kohti, ton hoodeen tankki nimittäin vetää vaan 6 litraa niin poika sais kurvata muutaman kerran tankille ennenku ois kotipihalla. :D
   
 11. peltsi

  peltsi Gearhead

  oletko koittanut googlettaa ostajan nimeä? Onko s-posti ostajan omalla nimellä?

  Oletko ollut ostajaan yhteydessä sun paypal s-posti osoitteella?

  Täytyy olla erikoinen pyörä jos pitää suomesta tulla hakemaan.

  Jos kyseessä peruspyörä niin kyseessä tod.näk. paypal huijaus.
   
 12. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  kun luot pp tilin niin joutuu varmentamaan ittensä henkilöllisyyden antamalla kivijalka pankin tilinrumeron/luottokortin josta tehdään joku pikku siirto pp tilille, eli ei taida onnistua ihan john doena pp tilin avaaminen...
   
 13. Z11

  Z11 Gearhead

  Näinhän se rehellisissä kulttuureissa menee
   
 14. Fasse

  Fasse 1st gear

  Googletin nimen neljä saman nimistä näytti olevan unkarissa,ei google haku antanu mitään hittejä huijauksiin ja sähköposti on sillä nimellä mutta nää huijarithan voi ottaa kenen nimen vaan netistä ja tehä sähköpostiosotteen sille nimelle.tollasen prätkän ny pystyy kopioimaan perurmallista jokainen jolla hitsi pysyy kädessä ja pelti vähä taipuu ettei sen takia suomesta tarttis ostaa... :)
   
 15. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  kerroppa sitten meille tyhmemmille rehellisille miten toi epärehellisessä kultturissa tehään?
   
 16. kpj

  kpj 3rd gear

  Tuon takia en luota mihinkään sähköpostilinkkiin, joka koskee paypalia tai muuta rahaan liittyvää asiaa. Eli kirjoitan aina esim. paypalin osoitteen suoraan selaimeen ja kirjaudun katsomaan tapahtumia, eipähän kukaan voi väärentää mitään linkkejä. Oikeat verkkokaupat pois lukien.
   
 17. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Paypal;issa taitaa lukea jo käyttöehdoissa et ei saa käyttää mitään valmiita linkkejä
   
 18. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Nyt sitten iski ekankerran ömeriikanjoen kanssa pikku ongelma. Tilasin osia yli kuukaus sitten, normaalisti tulleet ~viikossa tänne. Nyt ei tullut ja sähköpostiin tulee koko ajan sama vastaus, ilmeisesti kopsattuna. Osia ei ole, saamme ne itselle viikon päästä jne selitystä.
  Nyt pistin paypal:liin reklamaatiota ja sinne tuli suurinpiirtein sama vastaus. En vielä perunnut kauppoja, vaikka rahat kelpasivat siitä huolimatta että niillä ei ollut mitä myyrä, kun on aika iso virma.
  Jos ny viikon vielä odottais.
   
 19. Helmsman

  Helmsman 3rd gear

  Paypal onneksi palauttaa rahat jos jää kamat tulematta. Pari kertaa on näin käynyt ja manit tulee kyllä yllättävän nopeesti takasin. En tiedä sitten miten alkavat karhuamaan niitä myyjältä joka on jättänyt tavarat tomittamatta.
   
 20. BonneMan60

  BonneMan60 Gearhead

  vastaava tapaus Amerikan osaputkan kanssa vuosi sitten, peruin tilauksen ja homma oli sillä hoidettu, mutta reklamointi paypalille saa myös tarvittaessa myyjään vauhtia
   

Kerro tästä muillekin!