Pehmeä verhoilu uretaanivaahto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja studio57, 4.2.2013.

 1. studio57

  studio57 Gearhead

  Mistäköhän sais semmoista verhoiluun tarkoitettu vaahtoa josta ameriikan serkut muotoilee penkkejä ja samaa näkyy noissa uusissakin autoissa olevan. ei tuu ihan umpikovaksi mutta helposti muotoiltavaa 2-komponentti tavaraa.
   
 2. akil

  akil 1st gear

  Parivuottasitten etsin samaa tavaraa tai muotoon puristettuja pehmusteita.Sitä höylättäväävaahtomuovia ei euroopasta saanut.Ainoa vaihtoehto olis ollut etsiä valmistaja jostain muualta.Muotoonpuristettua vaahtista ois löytynyt min tilaus 500kpl.
  Jätin tilaamatta.
  Helpoin tapa on etsiä verhoilija joka osaa leikata liimata askarrella tarvitsemasi pehmusteet.

  Aki
   
 3. studio57

  studio57 Gearhead

  penkit oli jo verhoilijalla ja lopputulos ei tyydyttänyt jämäkkyyden suhteen aattelin että jos vetäisin sitä sinne jousien alle ja näin saisin tilannetta parannettua kun olkomuoto on kuitenkin ihan ok mutta jakkaran kyyti 60luvulta
   
 4. Herje

  Herje Gearhead

  En muista mikä oli firman nimi. Mutta kouvolasta se matsku tuli esim suomi soffalle. Oli ainakin saman näköstä kun nuissa american hot rodissa yms... Oiskohan ollu espe se firma?
   
 5. studio57

  studio57 Gearhead

  Kiitos tuosta vinkistä, laitoin heille kyselyä !
   
 6. ROD-32

  ROD-32 1st gear

  Mulla on niitä aineita. Toinen on polyoli ja toinen taisi olla isosyanaatti. Käytetään kaukolämpöputkien eristämisessä. On tosi jämäkkää tavaraa. Sotketaan 1:1 ja työaikaa laskea muottiin on sitten sekunneissa.
   
 7. ratrodreoster

  ratrodreoster 1st gear

  No nyt tärähti mielenkiintoinen topiikki. Voisitko selostaa miten tuota työstetään? Levitetäänkö vaan kasapäin pinnalle ja sitten veistellään lopullista muotoa,vai...?
   
 8. Buddy

  Buddy 1st gear

  Pehmeää ureetaanivaahtoa saa myös ihan normaalina 1k. pistoolipulloversiona. En ole viel muuten kokeillu kuin trööttäsin makkaran pahvinpalalle ja annoin kuivua. Siitä tuli kuivuttuaan vähän niinkuin "jumppamattomatskua". Se vaahto oli sinisen väristä ja ei laajentunut hirveästi kuivuessaan. Pullossa mainostettii että toimii hyvin myös äänieristeenä. Meinasinkin tuikata sitä puuauton kotelorakenteisiin niin että vuoraan kotelot ensin synteettisellä vanulla jonka jälkeen täytän kotelot vaahdolla. Vanu siksi että vaahdon voi poistaa jos toimenpide on virhe esim. jos rupee kondensoitumaan vettä yms. Pullo maksoi Agrimarketissa n. 11€. Aion kokeilla kyseistä tuotetta myös kojetaulun pehmustuksien paikkailuissa. 1 komponentti P.U. vaahto kovettuupi nopeasti kun suihkasee vettä päälle kukkasumuttimella... ;-)
   
 9. gt302

  gt302 2nd gear

  jes.hyvä vinkki.
   

Kerro tästä muillekin!